NANOLASH Review – Het populaire wimperserum

wimpers nanolash wimperserum review

Een uitgebreide NANOLASH review, eindelijk! Volgens de fabrikant beschouwt het NANOLASH wimperserum zichzelf als het beste en snelste serum op de markt – wat het bij lange na niet is. Het mengsel is makkelijk te maken, en er wordt een grotendeels onbekende primaire stof gebruikt waarvoor geen wetenschappelijke studies bestaan. Een ander negatief aspect is dat de website slecht vertaald is en dat de beloften van de fabrikant overdreven zijn. Anderzijds zijn veel klanten tevreden met de resultaten.

nanolash wimperserum review

NANOLASH review – over de belofte en het bedrijf

Op de website van de fabrikant van NANOLASH wimperserum staan twee bedrijven vermeld. Het serum wordt gedistribueerd door Trendmarkt Limited sp. k., een in Polen (Warszawa) gevestigde onderneming. Het Britse bedrijf Microbiological Solutions Ltd, gevestigd in Walmersley, wordt genoemd als de verantwoordelijke persoon. De ontwikkeling is dus waarschijnlijk toe te schrijven aan de Polen, hoewel het niet duidelijk is waarom hier een splitsing plaatsvond. Het is denkbaar dat het Britse bedrijf is geregistreerd vanwege belastingvoordelen, terwijl al het andere in Polen plaatsvindt.

De fabrikant houdt zich niet in met zijn beloftes. Er staat onder andere trots op dat een verlenging van 50% al na 30 dagen wordt bereikt, en er wordt herhaaldelijk gesproken over “perfecte wimpers”. Verder is het product volgens de fabrikant getest door oogartsen en klinisch getest, krijgt het topcijfers van klanten over de hele wereld en zou het zelfs de “beste oplossing zijn voor gevoelige ogen”.

Zoals zo vaak het geval is, worden de studies en vergelijkbare onderzoeken niet uitgebreid toegelicht. Er is dus geen manier om dit onderzoek en de exacte procedure van dichtbij te bekijken, en de oogartsen die het product testten blijven ook niet anoniem. Wil men aan dergelijke uitspraken een hoge waarde toekennen, dan moet men dus veel vertrouwen hebben in de fabrikant. We gaan in deze NANOLASH Review nog bekijken wát er in het wimperserum zit.

Hoe wordt het NANOLASH wimperserum volgens de fabrikant gebruikt?

Er zijn geen verschillen in toepassing vergeleken met andere serums. Je moet daarom de volgende stappen overwegen:

 • één dagelijkse toepassing
 • idealiter ‘s avonds
 • altijd alleen gebruiken op een huid die volledig vrij is van make-up

Voor het aanbrengen wordt de applicator gebruikt, die in de test zeer hoogwaardig en robuust bleek. Het handvat ligt prettig in de hand en de punt is zo fijn ontworpen dat het serum heel precies op de bovenste wimperlijn kan worden aangebracht. De verpakking zelf ziet er modern uit en maakt indruk met een groot, zilveren opschrift “NANOLASH” direct op de voorkant – hetzelfde is ook gebruikt op het applicatieflesje.


Met de eerste zichtbare resultaten (verlenging met 50%) zou het NANOLASH wimperserum een snelwerkend serum zijn, als dit effect werkelijk optrad. In onze test konden lichte verbeteringen in de lengte worden waargenomen, maar we kunnen niet spreken van een groei met 50% extra. In de NANOLASH review over de ingrediënten leggen we uit waarom dit ons niet verbaasde.

Bijzonder irritant, gekoppeld aan de toepassing, is de verklaring van de fabrikant over “verlengen, verdikken en verduisteren”. Op zijn website vermeldt de fabrikant het bovengenoemde punt bij 10 dagen – op dit punt zijn echter geen resultaten waar te nemen, ook niet met andere serums. Een serum kan eenvoudigweg niet zo snel werken. Aan de andere kant is de grafiek zelf zo ontworpen dat het niet echt duidelijk is welke punten bij welke toepassingsdag horen – of dit een beetje ongelukkig is of met opzet is gedaan is niet duidelijk.

nanolash marketing reviews

NANOLASH review – wimperserum prijs/prestatieverhouding?

Zelfs het beste effect moet betaalbaar blijven. Op zijn website biedt de fabrikant het product aan in drie varianten:

 • 1 serum voor 39 euro
 • Dubbelpak voor 79 Euro
 • Triple pack voor 99 Euro

Je krijgt een flesje van 3 ml, dat volgens de fabrikant tot zes maanden meegaat. Hoe hij tot deze conclusie kwam is ons zelf niet duidelijk, want bij dagelijks gebruik is het flesje van 3 ml na twee maanden zeker op. Zelfs als je het serum heel spaarzaam probeert te gebruiken, moet je niet meer dan drie maanden per aankoop verwachten.

De prijs zelf is vrij laag. Dat moeten we erkennen in deze NANOLASH review. Hoogwaardige serums kosten soms het dubbele van de adviesprijs van NANOLASH wimperserum. Dit is positief voor wie het product wil testen en er niet te veel geld aan wil uitgeven. Anderzijds behaalde het serum in onze test slechts zeer hanteerbare resultaten, en sommige vrouwen reageerden helemaal niet, zoals steeds weer blijkt uit recensies en beoordelingen van het product. Het valt dus nog te bezien of de prestaties de prijs rechtvaardigen. We beoordelen de prijs/prestatie verhouding als “oké”, maar niet goed genoeg voor een “goed”.

De ingrediënten van NANOLASH wimperserum geëvalueerd

De fabrikant verklaart de volledige ingrediënten volgens NCIS als volgt: Aqua, Trifluoromethyl Dechloro Ethylprostenolamide, Euphrasia Officinalis Extract, Natriumchloride, Alcohol Denat, Benzalkonium Chloride.

We zeiden eerder in deze NANOLASH review al dat we niet tevreden waren met de resultaten, zeker niet na slechts 15 of 30 dagen. Dit is niet verwonderlijk gezien de ingrediënten, want er zijn geen hormonale prostaglandine derivaten actief. Dit ingrediënt zorgt voor hormonale groei, wat wél in vrijwel elke andere wimperserum zit. Dit is een beetje te vergelijken met botox voor je haar.

In plaats daarvan wordt trifluormethyl dechloor ethylprostenolamide gebruikt. Het Nanolash team zegt het volgende in de FAQ-sectie op Amazon zelf: Dit is een stof die lijkt op bimatoprost, dat lijkt op prostaglandine en door het menselijk organisme zou worden geproduceerd.

Bimatoprost is een van de prostaglandinederivaten. Trifluormethyl dechloorethylprostenolamide daarentegen is een stof die zeer zelden en bijna uitsluitend in dit serum wordt gebruikt. Het wordt in verband gebracht met een effect dat het haar gladder moet maken.

Andere vermeldenswaardige ingrediënten in het NANOLASH wimperserum zijn:

 • Tafelzout
 • Een alcohol als conserveringsmiddel en antibacterieel middel
 • Benzalkoniumchloride als verder conserveermiddel
 • Van Euphrasia Officinalis Extract wordt gezegd dat het ontstekingsremmende en huidverzorgende eigenschappen heeft.

Zijn er gevaarlijke toevoegingen of bijwerkingen die het vermelden waard zijn?

Het NANOLASH wimperserum neemt een middenweg wat betreft de samenstelling. Hoewel de gebruikte hoofdstof lijkt op de prostaglandine derivaten, kan het niet worden omschreven als een volledig derivaat. Omdat het vooral deze fabrikant is die de stof gebruikt, zijn er geen objectieve studies of bijbehorende papieren over. In het algemeen moet daarom een laag risico op bijwerkingen worden aangenomen, waaronder:

 • Lichte zwellingen
 • Roodheid
 • Irritatie
 • Tranende ogen

Heb je hier plotseling last van tijdens het gebruik van het wimperserum? Dan weet je nu waar het hoogstwaarschijnlijk door komt.


De fabrikant maakt zelfs herhaaldelijk reclame voor de bijzonder zachte werking van dit serum, dat ook geschikt zou zijn voor mensen met een hoge gevoeligheid. Dit zijn typische reclame beloften – in werkelijkheid is het serum niet aantoonbaar verdraagzamer dan hoogwaardige alternatieven.

Reviews over het NANOLASH wimperserum

Op Amazon heeft het NANOLASH wimperserum 4,0 van de 5,0 sterren met meer dan 3600 beoordelingen. Eén mogelijk belangrijk feit valt op: als je de Amazon recensies controleert met behulp van een bekende reviewtool, die valse recensies herkent en eruit filtert, blijven er slechts 3,5 van de 5,0 sterren over. Lees hieronder onze korte NANOLASH review.

nanolash review

Wil je behalve je wimpers ook je wenkbrauwen onder handen nemen? Lees meer op de Bmeijs website over je wenkbrauwen lamineren en andere beauty trends.

Samenvatting van Nanolash

Samenvatting van Nanolash
68 100 0 1
We willen de verwachtingen een beetje temperen. Er wordt geen bekend hormonaal derivaat gebruikt, de beloften van de fabrikant lijken ons veel te optimistisch en konden in de test niet worden waargemaakt. Een groei tot 50% na slechts zo'n drie tot vier weken is nogal onrealistisch. Het andere actieve ingrediëntencomplex is karig, er zijn vrijwel geen echt verzorgende ingrediënten die naast het primaire actieve ingrediënt werken. Anderzijds zijn er heel erg veel mensen enorm positief over. Nanolash wordt veel gezien op sociale media zoals TikTok en het lijkt bij een bepaald aantal mensen te werken.
We willen de verwachtingen een beetje temperen. Er wordt geen bekend hormonaal derivaat gebruikt, de beloften van de fabrikant lijken ons veel te optimistisch en konden in de test niet worden waargemaakt. Een groei tot 50% na slechts zo'n drie tot vier weken is nogal onrealistisch. Het andere actieve ingrediëntencomplex is karig, er zijn vrijwel geen echt verzorgende ingrediënten die naast het primaire actieve ingrediënt werken. Anderzijds zijn er heel erg veel mensen enorm positief over. Nanolash wordt veel gezien op sociale media zoals TikTok en het lijkt bij een bepaald aantal mensen te werken.
68/100
Total Score
 • Werkzaamheid en ingrediënten
  75/100 Very good
 • Toepassing
  65/100 Good
 • Betrouwbaarheid
  50/100 Neutral
 • Klanttevredenheid
  80/100 Very good

Voordelen

 • Niet heel erg duur
 • Stijlvolle make-up
 • Applicator lijkt van hoge kwaliteit
 • Multipacks met grote besparingen

Nadelen

 • Geen bekend werkingsmiddel gebruikt
 • Geen studies over werkende stof beschikbaar
 • Geen vermelding van de geadverteerde onderzoeksinstituten en oogartsen
 • Overdreven beloften van de fabrikant
 • Veel neprecensies
Total
0
Shares
Vorige Artikel
review dyson airwrap

Dyson Airwrap Review: Is deze haarstyler écht de moeite waard?

Volgende Artikel
restaurant met speeltuin in nederland uit eten met kinderen in restaurant

Kindvriendelijke Restaurants: Uit eten met Speeltuin in Nederland

Gerelateerde artikelen