Dyson Airwrap Review: Is deze haarstyler écht de moeite waard?

review dyson airwrap

In deze review van Dyson Airwrap laten we je alles voor- en nadelen zien. Glanzende krullen? Een stijlvol blowout kapsel, zoals vers van de kapper? Of gewoon steil haar? Wat wil je vandaag? Met de innovatieve Dyson Airwrap tover je in een handomdraai de meest uiteenlopende stijlen tevoorschijn. En het beste deel? Minder hitte en minder haarschade! Maar rechtvaardigt dat een prijs van meer dan € 500? In onze test van de Dyson Airwrap haarstyler willen we dat precies voor je uitzoeken!

 • Moderne haarstyler van de topklasse
 • Styling met warme lucht (onder 95 °C)
 • Innovatief Coanda-effect voor minder haarbeschadiging
 • Multistyler voor krullen, blowoutkapsels, steil haar en föhn
 • Minder elektrische verspilling (alleen de Airwrap in plaats van veel verschillende apparaten)
 • Wordt geleverd met uitgebreide accessoires

Review Dyson Airwrap – stylingtest

Allereerst wilden we zien hoe goed je je haar kunt stylen met de Dyson Airwrap. Hiervoor probeerden onze testers de verschillende opzetstukken van het apparaat uit en creëerden verschillende kapsels.

De Dyson Airwrap voor krullen – Onze ervaringen

Omdat de Dyson Airwrap vooral bekend staat om het maken van strakke krullen, hebben we daar eerst naar gekeken. We ontdekten dat de Dyson Airwrap alleen al met warme lucht geweldige resultaten tevoorschijn tovert.

dyson airwrap review krullen ervaring

Dyson Airwrap 2022: sets en hulpstukken

Dyson verkoopt zijn Airwrap styler in twee sets. Ze verschillen in de lengte van de meegeleverde krulhulpstukken; de Complete Long set heeft langere krulhulpstukken dan de Complete set. Als je je haar (af en toe) langer dan je kin draagt, kun je beter voor de Lange versie gaan. De volgende stukken zijn bijgevoegd:

 • twee rechte borstels
 • een volumeborstel
 • een krulhulpstuk met een dikte van 30 millimeter (mm)
 • een krulhulpstuk met een dikte van 40 mm
 • een haardrogerhulpstuk

Gladmakende borstels van de Dyson Airwrap (2e gen)

De gladstrijk borstels zien eruit als een gewone haarborstel. Dyson levert een zachtere versie met ronde eindstukken die zacht moeten zijn voor de hoofdhuid en een stevige versie zonder deze eindstukken. De borstels zijn geschikt om pluizig haar wat gladder te borstelen en tegelijkertijd nat haar glad te maken en te drogen. Dit werkt redelijk, maar niet zo efficiënt als met een stijltang.

Wat is er nieuw? Dyson heeft de borstelharen herzien. In tegenstelling tot de eerste generatie zijn ze niet meer stijf, maar enigszins flexibel. Dit moet de lucht beter langs de haarstrengen leiden en een gladder resultaat opleveren. We merkten geen verschil in het styling resultaat in de test.

Volumeborstels

De volumeborstel is geschikt om een beetje volheid aan de wortels toe te voegen of om een geföhnd kapsel te stylen. Dit hulpstuk moet echter meer gezien worden als een toevoeging en niet als een reden om te kopen, want deze taak wordt nog beter gedaan door een roterende ronde borstel die met een druk op de knop ronddraait.

Drooghulpstuk dat pluizig haar opvangt

De eerste generatie van de Airwrap had een eenvoudig drooghulpstuk dat deed denken aan de Dyson Supersonic. Nu heeft de fabrikant het opnieuw ontworpen en geeft het een nieuwe functie die ook uit de Supersonic komt: “Flyaway”, daarmee heeft het de mogelijkheid om vliegende haren op te vangen. Bijna net zo handig als de Dyson steelstofzuigers!

dyson airwrap 2022 nieuwe opzetstukken

Dyson Airwrap 2022: nieuwe krulhulpstukken

Wie bekend is met de eerste generatie Dyson Airwrap weet dat deze wordt geleverd met elk twee krulhulpstukken. Dit betekent dat je voor grote strandgolven beide opzetstukken van 40 mm nodig hebt – één voor de linkerkant, één voor de rechterkant, zodat de golven mooi naar buiten krullen. Dyson maakt daar in de tweede generatie een einde aan. De nieuwe opzetstukken blazen de lucht links en rechts om hen heen. Een schakelaar bovenaan verandert de richting.

Omgaan met de Dyson Airwrap

De behuizing van de Dyson Airwrap is niet veranderd. Dit is goed nieuws voor bezitters van de eerste generatie, want de nieuwe hulpstukken passen op hun toestellen. Dyson is van plan ze in de toekomst afzonderlijk in de winkel te verkopen. Het apparaat wordt bediend via drie schakelaars. De grote schakelaar in het midden start en stopt de Airwrap en biedt een tijdelijk koelniveau. De bovenste twee schakelaars regelen de drie lucht- en drie warmtestanden. De opzetstukken zijn gemakkelijk aan te brengen en er zit een knop op de achterkant om ze los te maken. Het bedienen van de multi-hair styler vergt enige oefening. De praktische nieuwe hulpstukken hebben nog meer trucs toegevoegd. Als je echter een beetje handigheid hebt en de haarstyler regelmatig gebruikt, zul je gemakkelijk je weg vinden. Hieronder lees je onze uiteindelijke review Dyson Airwrap.

Review Dyson Airwrap 2022

Review Dyson Airwrap 2022
4.5 5 0 1
Over het geheel genomen voelt de haarstyler hoogwaardig aan voor zijn prijs en hij scoort met enkele goed doordachte verfijningen: De kabel draait mee, raakt niet in de knoop en is dik. De ventilator zuigt geen haar op. Binnenin meet een sensor tientallen keren per seconde de temperatuur en regelt zo onmiddellijk de temperatuur omlaag als de styler te warm wordt.
Over het geheel genomen voelt de haarstyler hoogwaardig aan voor zijn prijs en hij scoort met enkele goed doordachte verfijningen: De kabel draait mee, raakt niet in de knoop en is dik. De ventilator zuigt geen haar op. Binnenin meet een sensor tientallen keren per seconde de temperatuur en regelt zo onmiddellijk de temperatuur omlaag als de styler te warm wordt.
4,5 rating
4.5/5
Total Score

Voordelen

 • Minder hitte dan gewone krultangen
 • Minder haarbeschadiging in vergelijking met traditionele apparaten
 • Geschikt om het haar te drogen
 • Eén apparaat voor veel verschillende kapsels
 • Zuinig stroomverbruik
 • Hoogwaardige afwerking

Nadelen

 • Het haar moet nat zijn voor styling
 • Zeer hoge prijs
 • De mooie krullen blijven misschien minder lang zitten
 • Krullen komen losser uit dan met een traditioneel apparaat
Total
0
Shares
Vorige Artikel
wanneer kat naar buiten schattige kitten

Eerste keer naar buiten met je kat: Tips en veiligheid

Volgende Artikel
wimpers nanolash wimperserum review

NANOLASH Review - Het populaire wimperserum

Gerelateerde artikelen