Kindvriendelijke Restaurants: Uit eten met Speeltuin in Nederland

restaurant met speeltuin in nederland uit eten met kinderen in restaurant

Restaurant met speeltuin voor kinderen? Lekker uit eten met de kinderen! De zon schijnt, het is warm en er staat een lekker briesje. Het wordt een heerlijke zomeravond. Tijd om de zomeravond door te brengen in een restaurant. Maar een restaurant is niet altijd de beste plek als je kinderen hebt. Een restaurant met een leuke speeltuin voor de kinderen is een betere optie. Een plek waar je heerlijk kunt zitten en genieten van een hapje en een drankje. Terwijl de kinderen in de speeltuin aan het spelen zijn.

We lichten in dit artikel een aantal restaurants uit die geschikt zijn om je kinderen mee naar toe te nemen. Terwijl je zelf ook nog een beetje kan genieten met goed eten. Geen rennende kinderen om je heen. Maar een aparte speeltuin naast of buiten het restaurant. Een restaurant met speeltuin zit in elke provincie. Een aantal restaurants met speeltuin op een rijtje:

Restaurant met speeltuin Drenthe

Pannenkoeken bereid volgens een uniek traditioneel recept in een echte boerderij omgeving met speelruimte voor kinderen! Pannenkoeken eten in een echte Drentse boerderij, midden in het Nationaal Park Drentsche Aa, blijft een heerlijke ervaring. In het brinkdorp Gasteren. Ook nog eens in de buurt van het mooie hunebed D10, een toeristische attractie. Voor ouders zijn er genoeg bourgondische pannenkoeken om van te genieten. Terwijl je op een unieke locatie zit.

Veilige plek voor kinderen

Speciaal voor de kinderen hebben ze een apart menu met kindvriendelijke gerechten of een leuke kinderbox. Bovendien hebben ze twee ontzettend leuke speelplekken voor de kinderen gecreëerd. Ze hebben speciaal een mooie zitplaats buiten het restaurant met twee glijbanen, een brandweerstang, en een verticaal klimnet. De speelplaats is omgeven door een hekwerk, zodat kinderen er alleen vanaf de grond bij kunnen en er niet meteen van weg kunnen rennen.

In het restaurant zelf is er een aparte speelkamer waar genoeg te doen is voor jong en oud. Tijdens het eten en na het eten kunnen de kinderen zich prima vermaken in dit restaurant met speeltuin in Drenthe.

restaurant met speeltuin in drenthe

Pannenkoekenboerderij Brinkzicht
Brink 1
9466PE Gasteren

Restaurant met speeltuin en spelletjeshoek in Amsterdam

Restaurant Eetze in Amsterdam, Aalsmeer is een wereldgerechten restaurant. In dit restaurant kunnen jong en oud gerechten van over de hele wereld proberen. Van wokgerechten tot sushi. Stoofpotjes tot frikandellen. Je kan zoveel eten als je wilt. Voor kinderen is er zelfs een apart kinderbuffet. Ben je met een grote groep én kinderen? Dan is dit restaurant ideaal.

In dit restaurant is er een speeltuin met blokken en een glijbaan. Daarnaast is er een gamestudio waar de kinderen digitale spellen kunnen spelen.

restaurant met speeltuin amsterdam

Restaurant Eetze
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Speeltuin met restaurant in Brabant

Brasserie ‘t Boshuys ligt midden in natuurgebied Sonse Heide. Op deze unieke plek kan je heerlijk borrelen, tafelen en ontspannen. De brasserie heeft een ruim restaurant en een groot terras. Hierdoor is het geschikt voor elk seizoen. Buiten het terras is een grote speeltuin voor kinderen. ‘t Boshuys bereid gevarieerde gerechten van lokale producten.

Als jij en je kinderen van de natuur houden ben je hier op het juiste adres. Je kan wandelen, fietsen en het kabouterpad lopen met de kinderen. Het kabouterpad kan je lopen voor €3,00 per groep. In de brasserie kan je een kabouterboekje ophalen zodat je de juiste route loopt en alles leert over de bossen van Sonse Heide. Na het actieve gedeelte kan je in dit restaurant met speeltuin in Brabant genieten van een kopje koffie, sapje of gebak.

restaurant met speeltuin in brabant

‘T Boshuys
Sonseweg 39
5681 BH Best

Grote speeltuin aan restaurant Reimink in Gelderland

Dit restaurant met speeltuin in Gelderland, Heeten is ideaal voor een dagje of avond uit met de kinderen. Jouw kinderen zullen erg enthousiast worden als ze zien dat er een grote speeltuin grenst aan het terras van restaurant Reimink. Op de menukaart staan soepen, broodjes, tapas, fingerfood , maaltijdsalades en andere voor, hoofd en nagerechten. Daarnaast is er een kindermenu. 

De speeltuin in dit restaurant is enorm! 

Er zijn meerdere speeltoestellen in deze speeltuin. Verder kan je trampoline springen, klimmen en is er een glijbaan. Naast deze activiteiten kan je ook minigolfen, dus ook voor wat oudere kinderen is er genoeg te doen. Restaurant Reimink in Gelderland ligt midden in een bos, dus na een fiets- of wandeltocht door het bos kan je hier even heerlijk nagenieten.

speeltuin met restaurant in gelderland

Zaal Restaurant Reimink
Spanjaardsdijk 17
8111 RK Heeten

Restaurant met speeltuin in Zuid Holland

Aan het Valkenburgse meer ligt Brasserie Buitenhuis. Dit restaurant heeft een groot terras en een speeltuin voor kinderen. Deze speeltuin is een mooi stukje zand en ondiep water, waar kinderen heerlijk in kunnen spelen. Als je zelf op het terras zit kan je ze goed in de gaten houden. Bij dit restaurant kan je terecht voor een drankje, ontbijt, lunch en diner. 

Aan het Valkenburgs meer kan je een heerlijke dag doorbrengen. Het water in het meer is ondiep, en afgezet met paaltjes zodat kinderen kunnen zien tot hoe ver ze het water in mogen. Jij kan ondertussen lekker in het zand of op het gras zitten!

restaurant aan het water met speeltuin in zuid holland

Brasserie Buitenhuis
J. Pellenbargweg 2
2235 SP Valkenburg

Restaurant met speeltuin Twente

Naast boern bistro’s en schattige brasserietjes kan je in Twente ook naar een bijzondere plek. Op landgoed het Hulsbeek in Twente, Oldenzaal kan je lunchen, borrelen en dineren. Restaurant Klein Afrika is hip met een Afrikaanse touch. Het restaurant is helemaal in Afrika-stijl: natuur foto’s, wilde dieren koppen, een unieke speeltuin en zelfs een kleine dierentuin! 

Dit restaurant met speeltuin is uniek, leerzaam en heeft ook een goede menu-kaart. Er is een speciaal kindermenu waarop alle populaire kindergerechten te bestellen zijn. Voor ouders is er een normaal menu met onder andere biefstuk en saté. 

Binnen in het restaurant kunnen kinderen in een aparte ruimte springen op een springkussen, tafelvoetbal spelen of tekenen.

uniek restaurant met speeltuin in twente

Restaurant Klein Afrika
Oude Almeloseweg 6
7576 PE Oldenzaal

Restaurant met speeltuin Limburg

Restaurant Aan de Meule in Beek is een prachtige locatie om te eten. Binnen is een mooie overdekte serre en buiten is een groot terras met ruime speeltuin. Door de grote tafels is het een ideale plek om met familie heen te gaan. Zo kan jij lekker genieten van een hapje en drankje. Terwijl de kinderen aan het spelen zijn in de grote speeltuin.

Bij dit restaurant met speeltuin is een uitgebreide kinder menukaart zodat er nooit onenigheid bestaat. Dit restaurant aan de molen is een perfecte keuze als je uit eten gaat met kinderen.

prachtig restaurant met speeltuin in limburg

Aan de Meule
Schimmerterweg 17
6191 PV Beek

Restaurant met speeltuin Veluwe

Bij Brasserie Veluwezoom zit je midden op de Veluwe. In dit mooie boerderijcomplex kan je heerlijk eten en drinken. Naast het terras ligt een speeltuin waar je op uit kan kijken. Na een lange dag in de natuur van de Veluwe kan je hier even neerstrijken.

Bij de Veluwezoom kan je ook picknicken in het park, hierbij krijg je een picknickbox mee. Hierbij heb je ook de keuze om een kids box te bestellen. Je zit midden in de natuur, en de brasserie is een perfect begin of eindpunt van een mooie dag. Uit eten met kinderen is absoluut een plezier hier!

restaurant met speeltuin midden op veluwe

Brasserie Veluwezoom
Heuvenseweg 5a
6991 JE Rheden

8 Restaurants met speeltuin op een rijtje:

 • Brasserie Veluwezoom, Rheden
 • Aan de Meule, Beek
 • Restaurant Klein Afrika, Oldenzaal
 • Brasserie Buitenhuis, Valkenburg
 • Zaal Restaurant Reimink, Heeten
 • ‘T Boshuys, Best
 • Restaurant Eetze, Aalsmeer
 • Pannenkoekenboerderij Brinkzicht, Gasteren

Op zoek naar een speeltuin met restaurant?

Ben je op zoek naar een speeltuin met restaurant? Dit is een restaurant die puur gefocust is op kinderen en minder op volwassenen. Als je hier naar op zoek bent raden we je de volgende opties aan uit onze lijst:

 • Restaurant Klein Afrika, Oldenzaal
 • Zaal Restaurant Reimink, Heeten
 • ‘T Boshuys, Best
speeltuin met restaurant

Uit eten met kinderen?

Natuurlijk, als er een speeltuin is maakt het een hoop goed. Maar je kan vast een aantal extra tips gebruiken waardoor uit eten met kinderen een leuker avontuur wordt!

Maak een bezoek aan het restaurant tot iets bijzonders

Praat met je kinderen over waarom het zo belangrijk voor ze is om zich goed te gedragen. Kleed je netjes. Kleine meisjes mogen zelfs een beetje lipgloss en een druppeltje van mama’s parfum dragen. Grote jongens kunnen met hun eigen bestek eten en naast papa zitten.

Uit eten met kinderen? Kies samen het restaurant

Kies samen met je kinderen het restaurant uit. Bekijk samen deze blog bijvoorbeeld en bestudeer het menu. Staat er iets op het menu dat de kinderen zeker lekker zullen vinden? Deze tip maakt uit eten gaan met kinderen veel gemakkelijker!

Kies een restaurant met voldoende speelruimte voor kinderen

Zijn er kinderstoelen, voorzieningen om luiers te verschonen en opbergruimte voor kinderwagens? Is er een speelhoek of zelfs een kleine speeltuin naast het restaurant? Daar kunnen de kinderen met andere hongerige kinderen spelen en de tijd helemaal vergeten. Speelplaatsen creëren de gelegenheid voor vader en moeder om tegelijk te eten.

uit eten met kinderen in restaurant

Ga nooit uit eten met uitgehongerde en oververmoeide kinderen

Nooit, dat kan alleen maar uitlopen op chaos met geschreeuw en pure zenuwen. Niemand heeft daar iets aan te winnen. Daarom is het belangrijk op het juiste moment te wachten. Of als de kinderen plotseling absolute honger krijgen, voorkom dan het ergste met een kleine snack. En ga dan naar het restaurant – snel!

Beloof beloning voor goed gedrag als je uit eten gaat met kinderen

Een beetje “omkoperij” moet toegestaan zijn: “Als je lief en braaf bent, krijg je van ons een ijsje als toetje!” Dit doet meestal wonderen. Anders herhaal je het wanneer nodig.

Uit eten met je kinderen is leuk!

Na al deze tips voor restaurants met speeltuin en hoe je uit eten met kinderen gemakkelijker kan maken. Kunnen we nog maar 1 ding doen, je heel veel plezier wensen. Nederland heeft veel leuke restaurants met genoeg speelplezier voor kinderen. Ga er lekker op uit en probeer ze allemaal! 

Total
0
Shares
Vorige Artikel
wimpers nanolash wimperserum review

NANOLASH Review - Het populaire wimperserum

Volgende Artikel
fotozuil trouwerij

Maak uw evenement onvergetelijk: Fotokast & Fotozuil Huren

Gerelateerde artikelen