Bodrum, niet voor niets één van de populairste Turkse steden

Bodrum in Turkije is eigenlijk een bestemming van uitersten. In eerste instantie tref je hier dan ook smalle straten aan welke zich kenmerken door de aanwezigheid van vierkante, witte huisjes. Bovendien spreekt het voor zich dat je in deze plaats eveneens een prachtig, eeuwenoud kasteel aantreft in de haven. Dit gezegd hebbende is het zo dat Bodrum zich eveneens kenmerkt door de aanwezigheid van bijvoorbeeld grote resorts, dikke boten evenals heuse jetset disco’s. Door de jaren heen is deze plaats in ieder geval uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristenoorden van Turkije. Wil je hier meer over ontdekken? Dan is verder blijven lezen zeker en vast interessant.

Keuze uit ontelbare stranden 

Eén van de eerste zaken waar je op kan rekenen wanneer je een vakantie onderneemt naar Bodrum in Turkije heeft te maken met het feit dat er hier ontzettend veel fijne stranden terug te vinden zijn. Voor elke badplaats op het gelijknamige schiereiland geldt dat ze beschikt over haar eigen stranden. In tegenstelling tot de plaatsen die zich bevinden aan de Turkse Rivièra is het zo dat deze stranden echter niet zo uitgestrekt zijn. Voor de stad Bodrum zelf geldt dat ze eveneens beschikt over een eigen strand. Deze bevindt zich rechtstreeks in het centrum van de stad, langs de wandelpromenade. 

In het bijzonder tijdens de zomermaanden is het van cruciaal belang om er aandachtig voor te zijn dat de stranden van Bodrum behoorlijk druk kunnen zijn. Dit geldt overigens eveneens voor de stranden die je aantreft in of bij de aangrenzende plaatsen Bitez en Gümbet. Voor deze plaatsen geldt dat ze vooral over smalle stranden beschikken waar heel wat toeristen aan vertoeven die verblijven in de voordelige all-inclusive hotels. Wil je graag in alle rust kunnen genieten onder de Turkse zon? Dan zal je naar één van de meer afgelegen baaien moeten trekken in de buurt. 

Welke bezienswaardigheden moet je zeker ontdekken in Bodrum?

In eerste instantie zijn er natuurlijk veel mensen die een vakantie boeken naar Bodrum om er te kunnen genieten van de heerlijke, Turkse zon. Dit gezegd hebbende is het zeker ook zo dat deze plaats over heel wat interessante bezienswaardigheden beschikt. Het gaat hierbij dan onder meer om het Kasteel van Bodrum. Dit is eigenlijk het symbool van deze plaats. Het kasteel is te bezichtigen en is vooral ontzettend populair om te bezoeken wanneer de avond valt en ze prachtig is verlicht. 

Bovendien spreekt het voor zich dat er in Bodrum ook nog tal van andere bezienswaardigheden zijn terug te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan het Grieks theater dat je hier terug kan vinden. Voor dit theater geldt dat ze naar alle waarschijnlijkheid is gebouwd in 330 voor Christus. Tot op de dag van vandaag wordt het theater nog altijd gebruikt. Er worden dan ook nog steeds met de nodige regelmaat concerten in georganiseerd. In ieder geval, ben jij er niet meteen voor te vinden om je volledige vakantie door te brengen op het strand? Zou je dan ook graag ook wat culturele bezienswaardigheden willen ontdekken? Dan zal je tot de vaststelling komen dat deze plaats in Turkije voor jou ongetwijfeld heel wat moois in petto heeft.

Alles over Turkije vindt je op 27vakantiedagen.nl

Total
0
Shares
Vorige Artikel
schimmel op betonnen muur

Effectief Schimmel Verwijderen & Voorkomen op Betonnen Muren

Volgende Artikel

Waarom kiezen voor een Polarbox koelbox: Zomerse avonturen

Gerelateerde artikelen