Russische Manicure: Wat is het en waarom is het gevaarlijk?

russische manicure nagels nagelriem

Zoals elke trend, is het altijd even wennen hoe het precies moet. Over Russische Manicure wordt gezegd dat het ons leven gemakkelijker maakt. Of in ieder geval onze nagels mooier maakt. De schoonheidstrend komt van Russische nagel ontwerpers en wordt overal gehyped. Helaas is het niet helemaal veilig. 

Russische Manicure – hoe werkt de manicure trend?

Bij een gebruikelijke manicure worden de nagels meestal eerst geweekt, zodat de nagelriemen zacht worden en dan eenvoudig naar achteren geduwd kunnen worden.

Bij de Russische manicure, daarentegen, worden de nagelriemen helemaal verwijderd met een elektronische vijl. Weken is niet nodig. Wat overblijft is de ‘schone’, lege nagel. Dit ziet er schoner en verzorgder uit en laat meer ruimte voor gel, lak en dergelijke. Bovendien wordt het nagelbed optisch verlengd. 

russische manicure nagelriemen
De nagelriemen worden volledig weggewerkt

Russische manicure: Waarom deze schoonheidstrend niet helemaal veilig is

Hoe mooi deze nagels er ook uitzien, helemaal veilig is deze vorm van manicure niet. De nagelriem dient als een beschermende barrière voor het nagelbed. Door de nagelriem helemaal te verwijderen, kunnen bacteriën sneller binnendringen en kunnen ontstekingen ontstaan.

Doe de Russische manicure dus alsjeblieft niet thuis, maar laat het altijd door een professional doen. Nageldesigners verstevigen de nagel na een Russische manicure meestal met een rubber basispoeder techniek. Dit maakt de nagel sterker tegen ongewenste iondringers. Deze versteviging is transparant en kan normaal aangebracht worden. Alleen nagellak remover met aceton mag niet gebruikt worden. Hierdoor wordt de nagelversterking aangetast.

Na een Russische manicure moeten de nagels goed verzorgd worden en regelmatig met nagelverzorgingsolie behandeld worden. 

russische manicure gevaarlijk?

Wat is er nodig om de manicure te doen?

De Russische manicure is vrij eenvoudig te doen, je hebt maar een paar specifieke hulpmiddelen nodig die onmisbaar zijn om het kale effect te krijgen. Wat heb je nodig?

 • Schaar
 • Nagelriem knipper of oplosser voor de nagelriemen
 • Nagelvijlen van verschillende maten en hardheid
 • Frezen van verschillende afmetingen met diamanten punten, vrij hard maar niet te schurend

Voor wie geen kenner is, willen we specificeren dat frezen gereedschap is dat veel gebruikt wordt door schoonheidsspecialisten en nageltechnici en gebruikt wordt om permanent glazuur of nagelreconstructiegel te verwijderen als het tijd is om de nagellak te vervangen omdat die teruggroeit of de vorige verpest is. Ben je geen professional? Doe dit dan niet thuis!

russische manicure instructies

Russische manicure instructies voor professionals

 1. Duw de nagelriem terug en verwijder de huidschilfers onder de nagelriem met het “flame” bur hulpstuk (saffier bit lang). Gebruik hiervoor een klein freeshulpstuk.

 2. Daarna til je de nagelriem op met het freesopzetstuk “Edelboorkegel” en knip de nagelriem af met het freesopzetstuk “cylinder of kogel”. Je kunt ook een nagelriemknipper of nagelschaartje gebruiken om de nagelriemen mooi uit te knippen. Als je geen kniptang hebt, kun je nagelriemverwijderaar op de nagelriemen aanbrengen en het ongeveer 15 seconden laten inwerken. Als de nagelriemverwijderaar zijn werk gedaan heeft, gebruik je de nagelriemduwer om de nagelriem schilfers weg te werken.
 1. Breng daarna de Dehydrator over de hele nagel aan en daarna de Primer Ultra Bond, laat het ca. 30 seconden intrekken en begin met de Power Base.

 2. Breng een heel dun laagje Power Base op de nagel aan en bedek de tip met een laagje. Hard de gel nog niet uit, maar breng een druppel in het midden van de nagel aan en duw hem kort naar de nagelriem zonder hem aan te raken en dan lang naar de punt van de nagel. Breng zo nodig wat extra materiaal aan in het midden/zijkant en verdeel de gel met een dun nail art penseel, zodat er overal een gelijkmatige hoeveelheid is.

 3. Draai dan de vinger 5 seconden om en stop hem in de lamp. (Je moet deze stap een voor een doen, anders loopt het materiaal langs je zijkanten naar beneden).

 4. Nu kun je de eerste laag verf dun aanbrengen.

 5. Gebruik voor de tweede laag een dun nail art penseel en benader de nagelriem zonder hem aan te raken.

 6. Verzegel je nagel als laatste met een High Gloss Finish No Wipe, breng een laagje aan op de tip en je bent klaar om te gaan. 
Total
1
Shares
Vorige Artikel

Wat is renovlies behang?

Volgende Artikel
zwarte schimmel in slaapkamer

Schimmel in slaapkamer: oorzaken en oplossingen van schimmel

Gerelateerde artikelen