Wat betekent droom: tanden uitvallen

tanden uitvallen in droom betekenis

Je wordt ‘s morgens wakker en herinnert je dat in je droom je tanden zijn uitgevallen.

Als je droomt over het verlies van je tanden, heeft dat verschillende betekenissen. Dromen zijn meestal, het onzichtbare deel van onszelf. Een droom wijst ons de weg naar ons onderbewustzijn. Heel vaak brengen de nachtelijke kaskrakers ons in angst en schrik, zoals de droom van het verlies van tanden. Plotseling vallen de tanden uit of zijn ze in zeer slechte staat.

Wat is een droom en waarom dromen we?

Als we dromen zijn we bevrijd van alle beperkingen waaraan we in de waaktoestand zijn onderworpen. Er ontstaat een verbinding met je diepste wezen, want je onderbewustzijn is actief tijdens de droom. De nachtelijke films onthullen veel over je ware aard. Soms zijn we zelfs bang voor deze boodschappen. Dromen weerspiegelen heftige persoonlijke patronen en kunnen zelfs beïnvloed worden. Je droomt omdat je de ervaringen van de dag of verdrongen gebeurtenissen verwerkt. Voorgevoelens kunnen ook gedroomd worden.  De frequentie van dromen verschilt afhankelijk van leeftijd en geslacht.

Droominterpretatie – wat betekent het?

Vanuit wetenschappelijk oogpunt zijn dromen boodschappen. De droombeelden stellen symbolen voor. De betekenis van deze droomsymbolen wordt individueel verduidelijkt als dromen worden geanalyseerd. Dromen spelen zich vaak af in het verleden, maar hebben toch betrekking op het heden. Bij het interpreteren van diepe dromen werken droomuitleggers met de details van de droomsymbolen. Hoe nauwkeuriger de figuren of omstandigheden in een droom worden beschreven, hoe nauwkeuriger de droominterpretatie.

droominterpetatie tanden uitvallen

Wat betekent het als je droomt dat je tanden verliest?

In de droomsymboliek heeft het uitvallen van tanden in een droom te maken met daadwerkelijk verlies. Het gaat echter niet om een verwacht verlies van tanden en kiezen, maar om verschillende levenssituaties van de dromer. In de algemene droominterpretatie van tanden verliezen kan de angst voor verlies verwijzen naar familie, financiën, fysieke aantrekkelijkheid, beroep, gebrek aan erkenning, verlies van controle of gebrek aan assertiviteit. Slechte tanden in de droomwereld staan voor ziekte, ouderdom of afnemende levensenergie.

Als je in een droom tanden verliest, kan dat ook betekenen dat je voor problemen staat. Vaak duidt het droomtandverlies op verdrongen emoties van de dromer, die ook verwijzen naar lichamelijk verlangen. Evenzo gaat de droom tandverlies over ontwikkelingsprocessen zoals opgroeien. Sommige droomuitleggers associëren het droomsymbool tanden verliezen met tragische gebeurtenissen zoals de dood.

Er zijn de volgende verschillende droomsituaties voor de droom van tandverlies:

  • Losse tanden: komende verliezen of mislukkingen.
  • Tanden trekken aan een ander: Het gebruiken van andermans moeilijke levenssituaties als voordeel voor zichzelf.
  • Tanden laten vallen in de adolescentie: het afwerpen van remmingen in de seksualiteit van adolescenten
  • Slikkende tanden bij vrouwen: Indicatie van zwangerschap

Droominterpretatie Uitvallende tanden in de psychologie

Angst speelt een belangrijke rol in deze droominterpretatie. Psychologisch gezien is de droom van uitvallende tanden nauw verbonden met de huidige toestand van de ziel. Angsten en moeilijkheden nemen levensenergie weg. Voor mensen met een laag zelfbeeld en vrouwen verschijnen de nachtelijke beelden van het verlies van tanden vaker. Veel droomuitleggers nemen aan dat individuele tanden symbolen zijn voor bepaalde mensen. Eén interpretatie zegt dat de voortanden staan voor de broers en zussen. Tanden staan ook symbool voor energie en beet. Als je tanden in een droom gaaf lijken, staan ze symbolisch voor assertiviteit, succes en gezondheid. Er wordt ook door professionals gesuggereerd dat uitvallende tanden kunnen duiden op psychologische problemen. Psycholoog Maaike Cima zegt: ‘Wanneer een patiënt de stelling ‘Als ik stemmen hoor, is het net alsof mijn tanden uitvallen’ met ‘ja’ beantwoordt, is de kans zeer groot dat hij niet psychotisch is, maar dat wel graag zo wil laten lijken.’ Dus, een narcist herkennen aan 1 vraag is ineens een stuk makkelijker geworden op je eerste date.

wat betekent drom tanden uitvallen interpretatie

Hoe verdwijnt de droom tanden uitvallen weer?

Als je herhaaldelijk droomt dat je tanden verliest, wijst dit op diepere angsten, een strijd tegen innerlijke twijfels of tegen een bepaald aspect van je leven. Daarachter zit vaak een verlangen om op te vallen en meer erkenning te krijgen. Om met dromen over tandverlies om te gaan, is het belangrijk dat je in overeenstemming komt met je levenssituatie.

Zie je de laatste tijd ook dubbele getallen? Dit kan wellicht meerdere betekenissen hebben.

Total
0
Shares
Vorige Artikel
betekenis 16 16 betekenis dubbel tijd

16 16 Betekenis - Wat betekenen dubbele tijden?

Volgende Artikel

Tips, trucs en advies over woningverbetering

Gerelateerde artikelen