Botox haarbehandeling: De oplossing voor beschadigd haar?

botox voor je haar botox haar behandeling

Een botox haar behandeling. Het klinkt misschien gek, maar er bestaat botox voor je haar. Het is een uitstekende oplossing voor wanneer je beschadigd haar hebt. Goed om te weten is dat er geen gebruik wordt gemaakt van naalden, zoals je dat mogelijk kent van botox behandelingen voor het gezicht. In dit artikel leggen we je uit wat het precies is, hoe het werkt, welke voordelen het met zich meebrengt en wat de kosten zijn.

Botox haar behandeling, wat is het?

Als je je haar laat behandelen met botox zal het haar sneller kunnen herstellen. Iedereen kan in principe met de behandeling starten als dat gewenst is. Het wordt aangeraden bij mensen die last hebben van bijvoorbeeld haar dat beschadigd is. Het is ook effectief bij dunner, droog en vermoeid haar. 

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met een product dat diverse ingrediënten bevat. De belangrijkste zijn: antioxidanten, collageen, vitamine E en vitamine B5. Het wordt aangebracht en de haarvezels worden tot de diepste punt bereikt waardoor de werking zo effectief mogelijk is. De behandeling duurt +- 45 minuten. Dit is inclusief het intrekken en uitspoelen. Voor het beste resultaat ga je naar een professional, al is het mogelijk om zelf de behandeling uit te voeren. De behandeling moet iedere drie maanden worden herhaald voor blijvend effect.

botox haar behandeling door professional

Botox haar behandeling: de voordelen

Een botox haar behandeling brengt een heleboel verschillende pluspunten met zich mee. De belangrijkste voordelen zijn toch wel dat je minder droog haar hebt, sneller klaar bent om je haar te doen en dat het sterker wordt. 

Voordeel 1: Haar is minder droog

De eerste voordeel van een haar behandeling met botox is het feit dat je haar een stuk minder droog is. Daarnaast zul je ook vrijwel geen last meer hebben van pluizen. 

Voordeel 2: Minder tijd kwijt om je haar te doen

Een ander pluspunt dat een behandeling met zich meebrengt is dat je minder tijd kwijt bent om je haar te doen. Het haar vereist minder aandacht en daardoor hou je extra tijd over. 

Voordeel 3: Sterker haar

De behandeling is hartstikke gezond. Je haar zal er mooi van gaan glanzen en daarnaast wordt het ook een stuk krachtiger.

botox haar behandeling voordelen

Nadelen botox haar behandeling

Aan aan botox haarbehandeling zitten ook een aantal nadelen. Zo zit er een flink prijskaartje aan omdat de behandeling slechts drie maanden effect heeft. Daarnaast kan het voorkomen dat je haarkleur iets veranderd. Verder kun je ook te maken krijgen met een allergische reactie.

Dure behandeling

Een groot minpunt is de prijs. Je bent gemiddeld € 200,00 euro kwijt voor een behandeling en werkt slechts drie maanden. Het dient daarna herhaald te worden waardoor je jaarlijks zo’n € 800,00 kwijt bent.

Verandering in haarkleur is mogelijk

In de meeste gevallen zal je nergens last van hebben maar het kan zijn dat je haarkleur lichtelijk veranderd. Je haartint kan wat zachter worden maar er zal geen enorme verschillen optreden. Niet zo erg als met zelfbruiner 😉

Allergische reactie

Door bepaalde ingrediënten die worden gebruikt kan het voorkomen dat je last krijgt van een allergische reactie. Dit trekt vaak vanzelf weg en is niet schadelijk voor jou of je haar. Mocht dit gebeuren kan er tijdens een volgende keer gebruik worden gemaakt van een ander product. 

botox haar behandeling stralend haar

Hoe werkt een botox haar behandeling?

Als je ervoor hebt gekozen om een behandeling te laten doen wil je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid zijn. We leggen je stap voor stap uit hoe een botox haarbehandeling in zijn werk gaat. De eerste stap is het wassen van je haar. Dit wordt met een speciale shampoo gedaan zodat producten dat je recent hebt gebruikt kunnen worden verwijderd. Het haar zal daarna droog gemaakt worden. Als dat gebeurd is, zal het botox product worden aangebracht. Dit moet +- 30 minuten intrekken. Vervolgens wordt het haar uitgespoeld en zullen ze het föhnen tot het goed droog is. Het haar kan nu opnieuw gestyled worden. Na de behandeling is het belangrijk dat je het haar twee dagen niet wast. 

De kosten van een botox haar behandeling

Het is moeilijk om de exacte kosten van een haar behandeling met botox te vertellen. Het is vooral afhankelijk van de lengte van je haar en naar welk bedrijf je toe gaat. Als we gaan kijken naar het gemiddelde kost een behandeling voor iemand met lang haar gemiddeld € 200,00. Als je kort haar hebt, kost dit ongeveer de helft. Informeer van te voren bij jouw specialist naar de kosten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat is een Botox haarbehandeling?

Als je je haar laat behandelen met botox zal het haar sneller kunnen herstellen. Het wordt vooral aangeraden bij dun, droog en vermoeid haar. Tijdens de behandeling wordt antioxidanten, collageen, vitamine E en vitamine B5 aangebracht en de haarvezels worden tot de diepste punt bereikt waardoor de werking zo effectief mogelijk is.

Wat zijn de voordelen van botox voor je haar?

Je haar is minder droog. Je bent minder tijd kwijt om je haar te doen en je haar wordt sterker!

Hoe duur is een botox haar behandeling?

Je bent gemiddeld € 200,00 euro kwijt voor een behandeling en het werkt slechts drie maanden. Het dient daarna herhaald te worden waardoor je jaarlijks zo’n € 800,00 kwijt bent.

Total
0
Shares
Vorige Artikel
afgezwakte krullen

Krachtige Krullen: Herstel & Voorkom Afgezwakte Krullen

Volgende Artikel
huis ontwerpen

Je Droomhuis Bouwen: Stappenplan voor een Succesvol Project

Gerelateerde artikelen