Groot voorhoofd verbergen: 5 trucs

groot voorhoofd verbergen tips

Erger jij je ook aan een groot voorhoofd en wil je die het liefste verbergen? Dat hoeft het niet te zijn! Met deze tips uit de styling trukendoos kun je het gemakkelijk verbergen – en dat alles zonder veel moeite of dure hulpmiddelen.

Of ze nu normaal of beroemd zijn – veel vrouwen hebben een groot voorhoofd en zouden willen dat ze het konden verbergen. Deze vijf tips zullen je helpen om er wat beter uit te zien.

Kapsels en hoeden verbergen een groot voorhoofd

Een van de beste manieren om een hoog voorhoofd onzichtbaar te maken: Een nieuw kapsel! Of ze nu recht of schuin geknipt zijn, netjes of wild gestyled, een prachtige bos haren leidt speels af van het bovenste derde deel van het gezicht en verbergt onevenwichtige zones. Een hoed kan ook het voorhoofd flatteren, maar het hangt af van de vorm. Terwijl petten de neiging hebben het te vergroten, kunnen hoeden met een grote rand afleiden van de vorm van het gezicht en de terugwijkende haarlijn.

groot voorhoofd verbergen oogschaduw en mascara

Accentueer de ogen met oogschaduw en mascara

Het helpt ook om de ogen meer te benadrukken om een visueel tegenwicht te vormen tegen het voorhoofd. Maar het hoeven geen smokey eyes te zijn. Zelfs natuurlijke tinten kunnen een bijzonder effect geven. Poederachtige oogschaduw in bruin en grijs, en mascara en eyeliner in bruine tinten zijn bijzonder geschikt. Intensief aangebrachte mascara vestigt de aandacht op de oogzone en laat het gezicht er minder langgerekt uitzien.

Wenkbrauwen vormen het gezicht

Vergeet de wenkbrauwen niet – ze moeten dominant zijn om het gezicht een duidelijke omlijsting te geven. Je kunt een wenkbrauwpotlood of poeder in de juiste kleur gebruiken. Werk met voorzichtige streken vooruit om blunders te voorkomen. Dit voegt visuele tegenpunten toe en verhult de hoge wenkbrauwen. Je wenkbrauwen lamineren is een must als je een dominante set wenkbrauwen wilt hebben.

wenkbrauwen makeup groot voorhoofd

Contouren doet wonderen

Het is voordelig om bij het aanbrengen van make-up te werken met licht en donker poeder. Deze techniek heet contouren. Het gebied tussen de ogen en daarboven moet lichter zijn dan de haargrens en de slapen om het voorhoofd optisch te verkleinen. Het oog drijft dan af naar de markante punten in het gezicht die je wilt benadrukken – bijvoorbeeld een mooie kin of een smalle neus. Al deze kenmerken geven contour en leiden af van het voorhoofd. Trouwens, ook mannen kunnen een terugwijkende haarlijn verbergen en een langwerpig gezicht voller laten lijken.

Blush en highlighter om een groot voorhoofd te verbergen

Last but not least mogen blush en highlighter niet ontbreken: Rozige wangen zijn snel getoverd met een delicate blush en geven de teint een frisse toets. Een beetje glans over de jukbeenderen versterkt het contouren en benadrukt de kinzone. Zo ligt de nadruk steeds op het gezicht, en niet op het voorhoofd, waarvan je uiteindelijk de aandacht wilt afleiden.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Artikel
hoeveel dagen nog tot kerst

Hoeveel dagen nog tot kerst?

Volgende Artikel
luxe uitstraling kleuren kleding en accessoires

Een luxe uitstraling: style je outfit met deze 6 kleuren

Gerelateerde artikelen