Brow lamination: top gestylde wenkbrauwen thuis

brow lamination

Expressieve wenkbrauwen zijn helemaal in! Met brow lamination worden de haartjes permanent in vorm geborsteld voor een echt wauw-wenkbrauw effect. BMEIJS vertelt je alles wat je moet weten over deze nieuwe methode en legt uit hoe je het zelf thuis kunt doen.

“Messy Brows” is de naam van de trend in de schoonheids hemel die erop gericht is de wenkbrauwen er bijzonder simpel, natuurlijk en cool uit te laten zien. Om dit te bereiken worden de wenkbrauwen naar opzij of naar boven gekamd om ze meer volume te geven.

Een zogenaamde wenkbrauwlift, wenkbrauw laminatie of brow lamination is een schoonheidsbehandeling die speciaal deze uitstraling bereikt. 

De wenkbrauwhaartjes worden in vorm geborsteld en gefixeerd, zodat een bijzonder expressieve en volle blik ontstaat en de wenkbrauwen gelift lijken.

BMEIJS vertelt je wat je moet weten over het liften van wenkbrauwen en hoe je jezelf zelfs een bezoek aan de schoonheidssalon kunt besparen.

brow lamination voor en na behandeling

Wat is brow lamination?

Brow lamination is een schoonheidsbehandeling die meestal in cosmetische studio’s wordt uitgevoerd. In de eerste stap worden de wenkbrauwen verzorgd en van voedingsstoffen voorzien. De verzorgings substantie zorgt er ook voor dat de haren goed gevormd kunnen worden. Om de trendy volle en borstelige vorm te krijgen, worden de wenkbrauwharen bij de tweede stap eerst naar opzij en dan naar boven geborsteld. Dit is waar de naam “Brow Lift” vandaan komt. 

Als het gewenste uiterlijk bereikt is, worden de haren daarna gelamineerd. Dit wordt gedaan met een chemische vloeistof die onder andere keratine bevat. Dit houdt niet alleen de wenkbrauwhaartjes wekenlang op hun plaats, maar bouwt het haar ook van binnenuit op en beschermt het tegelijk. 

Het coole eraan? Je wenkbrauwen hebben al enkele weken de ‘it’ look en je bespaart tijd om ze elke ochtend te stylen. Gemiddeld duurt een Brow Lift tot zes weken.

brow lamination wenkbrauw lamineren wenkbrauw lift

De voordelen van de wenkbrauw lamineer methode

Het effect van een Brow Lift is groot en ziet er toch natuurlijk uit. Bovendien is de behandeling redelijk goedkoop met een prijs van 50 tot 100 euro. De andere voordelen zetten we hier op een rijtje:

  • De behandeling is pijnloos
  • Wenkbrauwen zien er voller uit
  • Natuurlijk uiterlijk
  • Gelijktijdige verzorging van de wenkbrauwen
  • De haren worden verzegeld en krijgen een lichte glans
  • De haren vallen minder uit 
  • De behandeling is niet-invasief
  • Het gezicht ziet er symmetrischer uit
  • Je bespaart tijd op styling

Brow lamination: doe het zelf

Als je jezelf een bezoek aan de schoonheidssalon wilt besparen, kun je ook zelf thuis wenkbrauwen lamineren. De juiste starterkits en alles wat je nodig hebt vind je in online winkels. Voor een optimaal resultaat is het raadzaam de wenkbrauwen van tevoren te kleuren en ze in model te brengen met de juiste stylingtools.

brow lamination zelf doen

Brow Lamination Kit

De brow lamination kit is bedoeld om volume te geven en de dikte van de wenkbrauwen te vergroten. Bovendien kunnen de producten helpen onregelmatige wenkbrauwen glad te strijken en de kleur van de wenkbrauw naar voren te brengen. Het lamineren van de wenkbrauwen vergt enige oefening. Een instructievideo (bv. op YouTube) kan hier helpen bij de uitvoering.

Kleuren van wenkbrauwen

De wenkbrauwen worden extra benadrukt door de permanente kleur. Het effect van de brow lamination wordt hierdoor nog beter!

Precisie pincet is niet te missen

Zoek een vergulde pincet met dunne, afgeschuinde randen die ongewenste wenkbrauwhaartjes verwijdert.

Wenkbrauw schaar en borsteltje

Om de wenkbrauwen de perfecte vorm te geven, is een speciale wenkbrauw schaar aan te bevelen. Het mini borsteltje kan gebruikt worden om de wenkbrauwen naar boven te borstelen om langere haartjes in te korten.

Wenkbrauwzeep

Als je nog steeds sceptisch bent of de brow lamination eerst wilt uitproberen, doe je er goed aan een speciale wenkbrauwzeep te gebruiken. Het product blijft veel langer en betrouwbaarder zitten dan, bijvoorbeeld, gewone stylinggels voor de wenkbrauwen. Je kunt er ook heel goed de glanzende afwerking en bossige look mee imiteren. Het enige verschil: als de schoonheidstrend je niet bevalt, kun je hem er gewoon weer afwassen.

Voor wie is de wenkbrauwlift geschikt?

De nieuwe schoonheidsbehandeling is geschikt voor iedereen die goed verzorgde en volle wenkbrauwen wil. Wie worstelt met onhandelbare haartjes zal vooral blij zijn eindelijk een oplossing te vinden die een langduriger resultaat belooft dan conventionele producten voor de wenkbrauwen en dus niet steeds een nieuwe styling nodig heeft. De inspanning die nodig is, is met maximaal een uur betrekkelijk laag, maar het effect is er des te groter voor. Als je een groot voorhoofd hebt is het ook ideaal om je gezicht meer vorm te geven. Zonder enige moeite zie je er ‘s morgens wakker en veel frisser uit, dankzij het liften van de wenkbrauwen.

resultaat wenkbrauw lamineren

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de microblading methode is het niet-invasieve brow lamination volkomen pijnloos. Hier worden geen naalden of inkt gebruikt. Dit betekent minder duurzaamheid, afhankelijk van de groeicyclus van je wenkbrauwen, bedraagt de duurzaamheid van de laminering maximaal zes weken. Bij microblading of microshading daarentegen blijft het resultaat verscheidene jaren behouden.

Hier moet je rekening mee houden bij brow lamination

Vergelijkbaar met het krullen van de wimpers, worden bij het lamineren van de wenkbrauwen verschillende producten in fasen aangebracht. Omdat dit chemische stoffen zijn, is het altijd mogelijk dat je er een geïrriteerde of zelfs allergische reactie op krijgt. Als dit het geval is, is het beter de behandeling te vermijden. Mensen met een bijzonder gevoelige huid, brandwonden, littekens, huidziekten of ontstekingen in het wenkbrauw gebied wordt ook afgeraden een Brow Lift te ondergaan. 

Als je alleen heel fijne of korte wenkbrauwhaartjes hebt, is de lamineermethode misschien niet ideaal, want het effect kan dan relatief zwak zijn. In dit geval is het de moeite waard de haren op te peppen met een speciaal verzorgingsproduct of, indien nodig, een groeibooster. Als de haren heel lichtblond zijn, moeten ze vooraf donkerder geverfd worden met een bijpassende wenkbrauwkleur, zodat het wauw-effect van de laminering groter is.

Als je je wenkbrauwen zelf gelamineerd hebt of jezelf getrakteerd hebt op een bezoek aan de studio, is het belangrijk om de eerste 48 uur na de behandeling vette gezichtscrèmes, oliën of oogmake-up te vermijden. Zweet kan ook een negatief effect hebben op de resultaten en de duurzaamheid. Daarom kun je intensieve trainingen beter 2-3 dagen vermijden.

Total
1
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige Artikel

Soorten accommodatie van simpel naar luxe

Volgende Artikel

Wat is renovlies behang?

Gerelateerde artikelen