Voordelen van droog borstelen: Tips voor een Gezonde Huid

droog borstelen
dry brushing

Er zijn veel voordelen van droog borstelen. Hier zijn er enkele, en ook de risico’s. Lees verder om te ontdekken waarom droog borstelen een uitstekende manier is om je huid te verbeteren en cellulitis weg te werken. Daley Quinn is een schoonheidsspecialiste en woont in New York City. Ze beveelt haar lezers droog borstelen aan als een gezonde en goedkope manier om de huid te exfoliëren. Behalve dat droog borstelen de huid exfolieert, helpt het ook de textuur en het algehele uiterlijk van je huid te verbeteren.

Voordelen

Droog borstelen kan je lichaam en geest op vele manieren ten goede komen. Het stimuleert de bloedsomloop en geeft metabolische afvalstoffen af via zweet. Het bevordert ook zelfzorg en stimuleert de bloedsomloop en lymfedrainage. Lees verder voor meer voordelen van droog borstelen. Dan kun je vandaag nog beginnen met de voordelen van droog borstelen te oogsten. Deze oude methode is een geweldige manier om dode huidcellen te verwijderen en je huid te verbeteren. Hier zijn drie manieren om van de vele voordelen van droog borstelen te genieten.

Verbeterde bloedsomloop: De verhoogde bloedsomloop die door droog borstelen ontstaat helpt de doorstroming van het lymfestelsel te vergroten. Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor het afvoeren van afvalstoffen en overtollig water uit het lichaam. Zonder goede doorbloeding stapelt dit afval zich op en veroorzaakt het vele ziekten en aandoeningen. Een betere doorbloeding verbetert de gezondheid van de huid in het algemeen. Hoewel droog borstelen niet het meest directe voordeel is, kan het je lichaam helpen zich ontspannen en verjongd te voelen.

Verhoogde lymfatische drainage: Het lymfestelsel verwijdert afvalstoffen uit het lichaam via de huid. Het bevat honderden kilometers buisjes, die afvalstoffen naar het bloed voeren voor eliminatie. Als het lymfestelsel verstopt raakt met afvalstoffen, kan dat tot ziekte leiden. Droog borstelen verhoogt de bloedsomloop naar de huid en stimuleert de afvoer van metabolisch afval. En omdat het lymfestelsel zo goed ontwikkeld is, zijn de voordelen van droog borstelen talrijk.

droog borstelen cellulitis

Risico’s Droog Borstelen

Droog borstelen kan een geweldige behandeling tegen acne littekens zijn, maar het heeft wel enkele risico’s. Ten eerste kan droog borstelen je huid beschadigen. Als het verkeerd gedaan wordt, kan droog borstelen een wond of snee veroorzaken. Vermijd het gebruik van te veel druk. Droog borstelen is ook slecht voor een huid die al droog is. Vermijd het gebruik van borstels van synthetische vezels, want die kunnen de huid irriteren en infecties veroorzaken. Borstels van natuurlijk varkenshaar zijn een veiliger keuze.

Om de huid gezond te houden en infecties te voorkomen, moet droog borstelen aan de binnenkant van de armen gedaan worden, want die zijn gevoeliger. Zorg ervoor dat je je borstel goed schoonmaakt. Het is het beste om hem eens per week schoon te maken of na een bijzonder moeilijke tijd. Als je echter onzeker bent over de veiligheid van je borstel, kun je wrijfalcohol op een zachte doek gebruiken en de borstelharen afvegen. Als je niet zeker bent over het gebruik van een borstel, lees dan de gebruiksaanwijzing op het etiket van de borstel.

Behalve dat droog borstelen de huid uitdroogt, kan het ook microscheurtjes veroorzaken. Sommige mensen kunnen last krijgen van roodheid of irritatie na het gebruik ervan. Ook mensen met huidaandoeningen als eczeem of psoriasis kunnen het beter niet gebruiken. Bovendien kan het een bestaande huidaandoening verergeren. Als je een gevoelige huid hebt, moet je een dermatoloog raadplegen voor je met de methode begint. Het kan ook open wonden irriteren.

Hoe je het moet doen

Als je je hebt afgevraagd hoe je moet droogborstelen, dan ben je hier op de juiste plaats. In dit artikel leer je hoe je effectief kunt droogborstelen. Droog borstelen is een methode voor lichaamsverzorging die zelfliefde en aandacht voor het lichaam bevordert. De voordelen van droog borstelen zijn niet levensveranderend, maar ze zijn zeker het overwegen waard. Of je nu je huid droog borstelt voor het douchen of voor een dag op kantoor, je zult een duidelijk verschil merken in je teint.

Om te beginnen bereid je je werkstuk voor op droog borstelen. Je gebruikt best een schuursponsje met gemiddelde korrel of een handpalmschuurmachine om het oppervlak gladder te maken. Laad een kleine hoeveelheid verf op het palet. Je moet de verf zo laden dat hij zo dik mogelijk is, maar niet zo dik dat hij het penseel verzadigt. Anders zal de verf niet gelijkmatig drogen en niet het lichte patroon opleveren dat je beoogt.

Voordat je begint met droogborstelen, moet je je kleren uittrekken. Dit helpt de borstelharen dode huidcellen op te vangen. Na het wassen van je huid is droog borstelen een gezonde gewoonte voor je poriën en de algehele huidtextuur. Voor het beste resultaat begin je met droog borstelen bij je enkels, en werk je dan met lange vegen naar je schouders toe, tot aan je hart. Zorg ervoor dat je ook je armen, dijen, rug en borsten borstelt.

Total
0
Shares
Vorige Artikel
hoe besparen op boodschappen

Hoe besparen op boodschappen met een voorraadkast?

Volgende Artikel
eerste zoen wanneer?

Het perfecte moment voor de eerste kus: na hoeveel dates is het tijd?

Gerelateerde artikelen