Krachtige Krullen: Herstel & Voorkom Afgezwakte Krullen

afgezwakte krullen

Je hebt misschien gemerkt dat je krullen zwaarder worden. Wil je weten hoe dat komt? We hebben enkele mogelijke oorzaken van afgezwakte krullen en wat je kunt doen om het probleem te verhelpen. Ongeacht je haartype, hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om je krullen glanzender, mooier en handelbaarder te maken. Hopelijk vind je onze tips nuttig!

Leave-in conditioner

Als je krullen verzwaren, moet je op zoek naar een leave-in conditioner die ze juist niet verzwaart. Zoek er een die negen essentiële ingrediënten bevat om je haar gehydrateerd en sterk te helpen houden:

  • Milde cleansing ingrediënten
  • Krul verwekkers: Shea butter, olijfolie en oliën (plantaardig)
  • Proteïnes: tarwe(kiemen) of soja
  • Humactants: panthenol, plantaardige glycerine, sorbitol
  • Moisturizers: amino zuren & aloe vera
  • Styling gel ingrediënten – PVP en PVP/VA (water oplosbaar)

Je kunt ook proberen een leave-in conditioner te gebruiken die doordrenkt is met arganolie en kokosolie. Deze ingrediënten helpen je krullen te beschermen tegen de hitteschade die door heet gereedschap wordt veroorzaakt. Je kunt deze producten het beste aanbrengen voordat je een haarverspreider gebruikt om je krullen tegen de hitte te beschermen.

Hitte beschadiging

Je hebt vast wel eens gehoord over hitteschade bij afgezwakte krullen. Maar wist je dat dit soort schade blijvende schade aan je krullen kan toebrengen? In sommige gevallen kan hittebeschadiging zelfs een knipbeurt nodig maken, en dat wil je niet voor je krullen! Gelukkig zijn er enkele manieren om je lokken niet te beschadigen en ze gehydrateerd te houden.

afgezwakte krullen door hitte
  • Vermijd hete föhns of krultangen rechtstreeks op je haar, of gebruik een Dyson Airwrap.
  • Probeer ook blootstelling aan zonlicht te vermijden. UV stralen kunnen je krullen uitdrogen.
  • Je kan hiervoor UV filterende styling spray te gebruiken.

Eendenbek clips

Eendenbek clips helpen volume te geven aan afgezwakte krullen. Deze clips houden krullen bij de wortel weg van de hoofdhuid. Het is het gemakkelijkst ze te gebruiken terwijl het haar nog nat is. Clip een deel van de krullen bij de wortel, werk naar de kruin toe en naar het gebied rond je gezicht. Het resultaat zou veel volume bij de wortels moeten zijn. Het haar bij de wortels knippen kan helpen volume te geven zonder het te laten pluizen. Laat dit wel door een kapper doen!

Proteïnebehandelingen

Als je genoeg hebt van het uiterlijk van je afgezwakte krullen en pijpenkrullen, kun je proberen proteïnebehandelingen te gebruiken. Deze producten zijn niet alleen geweldig om beschadigde krullen te behandelen, maar ze zijn ook effectief bij het herstellen van ontspannen haar. Door een proteïne behandeling aan je haarverzorgingsroutine toe te voegen, geef je je krullen kracht, gezondheid en glans. Proteïne aan je krullen toevoegen is een geweldige manier om een breukramp of een gespleten einde te voorkomen!

afgezwakte krullen herstellen
Laat je krullen weer stralen!

Chemische bewerking

De reden dat chemische bewerking krullen verzwaart, is dat het ze beschadigt. Het proces houdt in dat de bindingen tussen de haarstrengen worden afgebroken en veroorzaakt blijvende schade aan de structuur. Je haar is het sterkst als het al zijn bindingen intact heeft. Chemische bewerking laat je krullen er echter ruw en ongedefinieerd uitzien.

Opstapeling van producten

Als je te maken hebt met afgezwakte krullen, kan je ook last hebben van product ophoping. Die kan moeilijk te beheersen zijn en verhinderen dat vocht de haarschacht bereikt. Hoewel het mogelijk is om de product ophoping op te heffen, kan het er ook voor zorgen dat je krullen onhandelbaar worden en pijpenkrullen krijgen. Om product ophopingen te voorkomen moet je speciale krullen producten gebruiken die bovengenoemde ingrediënten bevatten.

Total
0
Shares
Vorige Artikel
avondroutine ontspannend

5 Tips voor een Ontspannen Avondroutine en Beter Slapen

Volgende Artikel
botox voor je haar botox haar behandeling

Botox haarbehandeling: De oplossing voor beschadigd haar?

Gerelateerde artikelen