Zelfbruiner Verwijderen: Effectieve Manieren, Weg Met Vlekken

hoe krijg je zelfbruiner van je handen

Een natuurlijke zomerse bruining is een prachtig iets, maar sommigen van ons hebben een beetje hulp nodig. Maar zelfbruiner is lastig en geeft vlekken. Hoe krijg je zelfbruiner van je handen? We laten het je zien.

Zelfbruiner is een van de weinige manieren voor mensen met een lichte huid om een gezond uitziende bruine kleur te krijgen. Maar vooral bij een blanke huid kan er veel misgaan met zelfbruiner en het kan vervelende vlekken achterlaten. Hier leer je hoe je zelfbruiners kunt verwijderen als het resultaat niet goed is. Zo snel mogelijk.

Zelfbruiner verwijderen: alle methoden op een rijtje

5 eenvoudige methoden tegen zelfbruiner vlekken

Of het nu een zelfbruinende spray was of een lotion van €40, zelfbruiner ongelukjes gebeuren. Het ergst getroffen zijn de ongelijke delen van het lichaam, zoals ellebogen, oren, nek of handen. 

Om je zelfbruiningsschaamte niet aan iedereen te hoeven tonen, hebben we vijf vrij veilige manieren verzameld om je egale huidskleur terug te krijgen.

zelfbruiner verwijderen met een peeling

1. Verwijder zelfbruiner met een peeling

Het eerste middel is meestal de scrub en de scrubspons. Dit is een goede manier om dode huidcellen te verwijderen die graag zelfbruiner opzuigen. In feite moet je je huid vóór elke bruiningssessie exfoliëren om dit te voorkomen.

Als je deze stap vergeten bent en daardoor oranje vlekken op je huid hebt, kun je na het bruinen ook opnieuw scrubben. Maar scrub alsjeblieft niet meerdere keren per dag. Goedkope peelings bevatten vaak erg grote stukjes schil die zweren kunnen veroorzaken en je huid irriteren.

Beter is het om chemische peelings te gebruiken, dat zijn lotions met zuren die op milde wijze dode huidcellen verwijderen. 

verwijder zelfbruiner van je handen met heel veel olie

2. Verwijder zelfbruiners met veel olie

Reden nummer twee voor lelijke tan lines is een droge huid, want net als dode huid is deze bijzonder absorberend. Je kunt dit bestrijden met een voedende olie. Babyolie, bijvoorbeeld, is een wonderwapen.

Natuurlijk kun je ook je keukenkastje plunderen en kokosolie, jojoba olie of arganolie gebruiken. Smeer het in en laat het een half uur intrekken, neem dan een douche en spoel het af. Dit zou het meeste van de zelfbruiner moeten verwijderen.

citroen om zelfbruiner te verwijderen

3. Verwijder zelfbruiners met citroen of bakpoeder

Citroen is goed als je alleen kleine oppervlakken wilt bewerken. Zoals je handen. Druppel wat citroensap op een watje. Probeer hiermee de bruine vlek te verwijderen door lichte druk uit te oefenen. Gebruik citroen alleen op een gezonde huid zonder wonden!

Baking soda of bakpoeder is meer geschikt voor grote oppervlakken. Neem een kommetje vol mee de douche in en gebruik het als een scrub. Wrijf niet te hard over je huid en laat in plaats daarvan het zuiveringszout een paar minuten op hardnekkige plekken inwerken. Als je bij de top vijf procent hoort die toevallig toegang heeft tot een zwembad met chloorhoudend water, is dit ook een goed idee om zelfbruiner te verwijderen. Het chloor in het water zorgt ervoor dat de bruiningscrème makkelijker loslaat. Ga daarna zeker douchen en masseer de crème zachtjes weg. Zorg ervoor dat je op de juiste temperatuur doucht. De zelfbruiner verdwijnt vanzelf.

4. Verwijder zelfbruiners met loofah & oliebad

Als een peeling te agressief is, kun je jezelf ook trakteren op een lekker bad en proberen de strepen met een loofah spons in te werken. Een oliebad is vooral aan te bevelen om de huid tegelijk te kalmeren. De combinatie verklaart de oorlog aan de zelfbruiner.

5. Verwijder zelfbruiners met een oplosmiddel

Natuurlijk biedt de bruinings industrie ook een SOS oplossing voor ongelukjes met zelfbruiner: de zelfbruiningsverwijderaar. Om zo’n merkwaardig product te krijgen, moet je het echter op het internet bestellen, want je vindt het niet in gewone drogisterijen.

Bekende fabrikanten van zelfbruiningsverwijderaars zijn, bijvoorbeeld:

Helioux Self Tan Remover – €23
St Moriz Self Tan Remover – €19
BYROKKO Self Tan Remover – €23

self tan verwijderen in het zwembad

6. Verwijder zelfbruiner in het zwembad

Als je bij de bovenste vijf procent hoort die toegang heeft tot een zwembad met chloorwater, is dit ook een goed idee om de zelfbruiner te verwijderen. Het chloor in het water zorgt ervoor dat de bruiningscrème makkelijker loslaat. Ga daarna zeker douchen en masseer de crème zachtjes weg.

7. Micellair water als remover

Als je geen vette stoffen wilt gebruiken, moet micellair water ook in staat zijn om zelfbruiner te verwijderen. Dit komt omdat micellair water zowel wateroplosbare als vetoplosbare eigenschappen heeft. Dus zelfs de kleurdeeltjes van een zelfbruiner zijn niet bestand tegen micellair water! Een voordeel: het product is bijzonder zacht en irriteert je huid niet.

whitening tandpasta om zelfbruiner te verwijderen

8. Tandpasta met whitening effect

Zelfbruiner verwijderen met tandpasta werkt vooral goed als de zelfbruiner donkere vlekken tussen de vingers veroorzaakt. De whitening deeltjes werken niet alleen op de tanden, maar ook op de huid. Wrijf de tandpasta gewoon op de aangetaste plekken, laat het ongeveer tien minuten intrekken en spoel het dan af. En vergeet natuurlijk niet je tanden te poetsen!

Wat is de beste methode om zelfbruiners te verwijderen?

Als je een echt gigantisch ongeluk hebt gehad met de bruiningslotion, dan moet je verschillende van onze oplossingen in combinatie gebruiken: Met olie inwrijven, wachten, dan baden en afsponzen, dan misschien scrubben. Zo gebruik je de gegeven tips om de zelfbruiner eindelijk te verwijderen.

Conclusie: Met deze tips is zelfbruiner zo goed als verdwenen

Als je met onze tips nog steeds lichte vlekken hebt, moet je je huid niet helemaal exfoliëren en scrubben. Dit is uiterst belastend voor je huid en hoe meer beschadigd en droog je huid is, hoe groter de kans op het ontstaan van vlekken.

Als je de zelfbruiner wilt verwijderen, moet je in het ergste geval geduld hebben. Om zulke ongelukken in de eerste plaats te voorkomen, verzorg je je huid goed voordat je gaat zelfbruinen. Een gezonde huid is een mooie huid! En dit kan je een zelfverzekerdheid boost geven als je iets probeert te verbergen.

Total
1
Shares
Vorige Artikel
vrolijke vrouw tijdloze mode tijdloze garderobe

Tijdloze mode: schaf dit aan voor een tijdloze garderobe

Volgende Artikel
wanneer kat naar buiten schattige kitten

Eerste keer naar buiten met je kat: Tips en veiligheid

Gerelateerde artikelen