De Beste Gezichtszonnebrand: Bescherming voor Elk Huidtype

Het is zeer belangrijk dat je jezelf altijd goed beschermt als je de zon in gaat. Dit doe je door een SPF te gebruiken die geschikt is voor je huidtype. Een zonnebrandcrème beschermt je huid tegen schadelijke uv-stralingen en zal huidkanker en huidveroudering kunnen voorkomen. Je gebruikt voor je lichaam en je gezicht niet dezelfde zonnebrand. Maar welke zonnebrand is dan wel juist voor je gezicht?

Het dragen van zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème draag je om je huid te beschermen tegen de schadelijke uv-stralingen van de zon. Deze uv-straling kan in je huid dringen en je DNA aantasten. Dit kan later voor huidkanker zorgen. Dit kun je natuurlijk beter voorkomen dan genezen. Een zonnebrandcrème met een hoge SPF zal je hierbij kunnen helpen. 

Ook zal het dragen van zonnebrandcrème huidveroudering tegen kunnen gaan. Je huid wordt ook door de crème goed beschermd tegen de uv-straling en daarnaast ook gehydrateerd. Zo kan de huid niet uitdrogen en zullen de stralingen niet in de huid doordringen. Zodra je in de zon gaat is het dan ook belangrijk om zowel je lichaam als je gezicht goed in te smeren met een hoge SPF.

Keuze aan zonnebrand

Als je een zonnebrand gaat uitzoeken, zal je erg veel keuze hebben. Naast de verschillende factoren zijn er ook veel verschillende substanties. Zo kun je kiezen voor een zonnebrandolie, die je huid mooi laat glanzen en je vaak een snellere bruine kleur geeft. Een melk is weer wat lichter voor de huid en zal snel intrekken en een crème is juist wat vettiger en zal de huid naast beschermen ook nog eens goed voeden. 

Voor het gezicht zijn er ook weer andere zonnebrandcrèmes te vinden. Deze zijn vaak een andere substantie dan de zonnebrand voor het lichaam. Je kunt de zonnebrandcrèmes voor het lichaam ook wel voor het gezicht gebruiken, maar dit vinden de meeste mensen niet fijn dragen en vaak krijgen ze er ook onzuiverheden van. Je kunt dus beter een zonnebrandcrème voor het gezicht kiezen. 

Speciale zonnebrandcrème voor het gezicht

Voor je gezicht kun je beter een zonnebrandcrème speciaal voor het gezicht kiezen. Voor alle verschillende huidtypes is er een zonnebrandcrème voor het gezicht te vinden. Vaak zijn deze wat lichter van substantie. De huid van je gezicht is dunner dan de huid van je lichaam. Een specifieke zonnebrandcrème voor het gezicht wordt dan ook een stuk sneller en beter opgenomen. Zo voorkom je dat de crème niet goed intrekt en je onzuiverheden zou krijgen. 

Tip: Biodermal

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Lente Uitvaart: Troost en Schoonheid bij het Afscheid Nemen

Volgende Artikel
apple watch bandjes stijl

Verbeter je eigen Stijl met de Perfecte Apple Watch Bandjes

Gerelateerde artikelen