Het Gebruik van Dode Zeezout bij Eczeem (Neurodermitis)

dode zeezout dode zee tegen eczeem neurodermitis

Dode Zeezout staat bekend om zijn helende werking bij eczeem (neurodermitis) en andere huidziekten. Constitutioneel eczeem wordt ook wel atopisch eczeem, atopische dermatitis, neurodermatitis of neurodermitis genoemd. Veel mensen met huidproblemen zoals neurodermitis of psoriasis reizen naar de Dode Zee voor genezing. Maar je kunt thuis ook Dode Zeezout gebruiken tegen neurodermitis.

Wat je moet weten over Dode Zeezout

De Dode Zee ligt in het Midden-Oosten, is ongeveer 800 km2 groot en heeft een gemiddeld zoutgehalte van 28%. Ter vergelijking: het zoutgehalte van de Middellandse Zee is ongeveer 4%.

waar komt dode zeezout vandaan dode zee israel

Dode Zeezout heeft een andere chemische samenstelling dan gewoon zeezout. Zeezout bestaat uit natriumchloride. Dode Zeezout bestaat uit Magnesiumchloride (50,8 procent), calciumchloride (14,4 procent), natriumchloride, ofwel keukenzout (30,4 procent), en kaliumchloride (4,4 procent). Daarnaast zijn er veel sporenelementen, wat sulfaat, jodium en verhoudingsgewijs veel broom. De verschillende zout samenstelling is bepalend voor de helende werking van Dode Zeezout bij huidproblemen zoals eczeem.

Wat doet Dode Zeezout voor je huid?

Dode Zeezout werkt antibacterieel, ontstekingsremmend en huidverzachtend. Dode Zeezout verlicht jeuk, ook bij neurodermitis. Dode huidschilfers en korsten kunnen worden verwijderd door een bad met Dode Zeezout; de huid wordt er glad en zacht van.

Je moet echter voorzichtig zijn met open wonden. Dode Zeezout in open wonden veroorzaakt net als gewoon zeezout branderigheid en pijn in de wond. Laat de open plekken van de huid eerst genezen voordat je een bad met Dode Zeezout neemt.

dode zeezout bad tegen eczeem neurodermitis psoriasis

Een bad tegen eczeem (neurodermitis)

Voor een volledig bad moet je 500g tot 1kg Dode Zeezout gebruiken:

  1. Voeg Dode Zeezout toe aan het badwater en verdeel het voorzichtig tot alles is opgelost.
  2. De badtemperatuur moet voor jou comfortabel zijn. Te heet badwater kan het hart en de bloedsomloop belasten.
  3. Ga minstens 20 minuten in bad met het Dode Zeezout.
  4. Na het baden moet je al het zout grondig afdouchen. Gebruik een milde douche lotion.
  5. Dode Zeezout zit ook in cosmetica. Voor een Dode Zeezout Kuur bij neurodermitis moet je huidcrèmes gebruiken die ook Dode Zeezout bevatten. Smeer je huid na het baden in met een goede crème. Je huid kan droog aanvoelen, dit is echter niet zo!

De voordelen op een rij

Wat doet Dode Zeezout allemaal voor je huid, en specifiek: wat doet dode zeezout voor eczeem? De volgende voordelen kan je allemaal verwachten als je regelmatig een bad neemt met Dode Zeezout.

voordelen van dode zeezout op eczeem, slechte huid, droge huid, vette huid, psoriasis en neurodermitis

Betere hydratatie van de huid door Dode Zeezout

Omdat Dode Zeezout zich afzet in de buitenste hoornlaag en daar vocht bindt – is het zojuist beschreven huid uitdrogende effect meestal maar van korte duur. In plaats daarvan profiteert je huid op lange termijn van het vocht dat door het zout in de diepte van de hoornlaag wordt gebonden en van de mineralen en sporenelementen die daar met het zout aankomen. Als je last hebt van een droge of zeer droge huid, kan een zoutbad met Dode Zeezout je huid goed doen. De magnesiumrijke pekel vormt een beschermend laagje op je huid en helpt haar te regenereren.

Je pijnlijke huid geneest beter

Dode Zeezout heeft een antibacteriële werking, dat wil zeggen dat het desinfecteert. Het remt ontstekingen. Dit helpt iedereen die kleine wondjes op de huid heeft of lijdt aan een chronische huidziekte die gepaard gaat met een pijnlijke huid, bijvoorbeeld acne, neurodermitis of psoriasis.

Is Dode Zeezout aan te raden bij een vette huid?

Dode zeezout is zeer geschikt voor de verzorging van de vette huid. Het verwijdert overtollige olie en daarmee dode huidcellen. Het reinigt ook de huidporiën, zodat de natuurlijke talg ongehinderd kan afvloeien. Dit voorkomt puisten en pukkels. Over het geheel genomen ziet de huid er helderder, egaler en met fijnere poriën uit.

dode zeezout masker op gezicht

Is Dode Zeezout goed voor schilferige huid en hoofdhuid?

Als je last hebt van overmatige hoofdhuid roos, zul je ook profiteren van het hierboven beschreven effect van het bevrijden van dode huidcellen (roos). Een bad in zout water moet je daarom altijd combineren met onderdompeling. Of je kunt speciale haarshampoos met de werkzame stof Dode Zeezout gebruiken om het gewenste effect te bereiken.

Hoe kom je aan Dode Zeezout?

Je hebt de keuze: Je kunt Dode Zeezout op verschillende manieren op je huid aanbrengen:

1. Je baadt in de Dode Zee (ligt op de grens van Jordanië, de Westelijke Jordaanoever van Palestina en Israël).

2. Je bezoekt een cosmetische of wellness kliniek die huidbehandelingen met Dode Zeezout aanbiedt.

3. Koop Dode Zeezout en probeer thuis verschillende huidbehandelingen uit, zoals baden, stoombaden, wraps en scrubs.

4. Koop huidverzorgingsproducten en hoofdhuid verzorgingsproducten die Dode Zeezout als actief ingrediënt bevatten.

Wil je meer Beauty tips?

Total
0
Shares
Vorige Artikel
fotozuil trouwerij

Maak uw evenement onvergetelijk: Fotokast & Fotozuil Huren

Volgende Artikel
meest-luxe-hotel-nederland

Luxe Hotels in Nederland: overnachten in stijl

Gerelateerde artikelen