Dit is de beste manier om je haar te borstelen zonder het te beschadigen

Het borstelen van je haar: het is iets wat je dagelijks doet, maar doe je het ook goed? Je haar op een slechte manier borstelen kan enorme impact hebben op de gezondheid van je haar. Wanneer je je haar niet goed behandelt, kun je last krijgen van gespleten haarpunten, verzwakt haar of zelfs haar dat afbreekt. Vooral wanneer je je haar geblondeerd hebt, is het extra gevoelig voor zwakheid en breuken. Je kunt dit verminderen door de Kerastase Blond Absolu lijn te gebruiken, maar ook het correct borstelen van je haar kan enorm schelen. In dit artikel lees je meer over hoe je je haar wel goed borstelt.

Kies de geschikte borstel voor jouw haar

Het borstelen van je haar begint natuurlijk met het kiezen van de juiste borstel. Hoewel veel mensen het niet weten, heb je namelijk verschillende borstels voor verschillende soorten haar. Zo kun je voor fijn of geverfd haar het beste een borstel met zachte, natuurlijke haren nemen. Een goed voorbeeld hiervan is een borstel van varkenshaar. Deze borstels helpen met het verspreiden van natuurlijke oliën van je hoofdhuid, waardoor je haar niet alleen mooi gaat glanzen, maar ook beter beschermd is. Wanneer je dikker of krullend haar hebt, kun je beter een borstel gebruiken met brede, flexibele pinnen. Een voorbeeld hiervan is de Tangle Teezer. Deze borstel helpt wel om klitten uit je haar te halen, zonder dat het teveel aan je haar trekt. 

Kies het juiste moment om je haar te borstelen

Wanneer je je haar borstelt, speelt ook een rol in het wel of niet verzwakken van je haar. Wat je beter niet kunt doen, is je haar borstelen wanneer het nat is. Nat haar is namelijk veel kwetsbaarder dan droog haar. Wanneer je je haar wel wilt borstelen wanneer het nat is, kun je hier een speciale borstel voor kopen. Deze borstels hebben namelijk flexibele pinnen die niet te veel druk uitoefenen op je haar. Echter is het beter om je haar te borstelen wanneer het droog is. Wanneer je dan je haar borstelt, begin je bij de punten en werk je langzaam omhoog richting de wortels. 

Beschermende producten gebruiken

Door beschermende producten te gebruiken kun je het borstelen een stuk makkelijker en minder schadelijk maken. Zo zou je een leave-in conditioner kunnen gebruiken, of een speciale anti-klit spray. Deze sprays helpen met het glad maken van het haar, waardoor klitten er zelf uit vallen. Zo beschadig je je haar niet bij het borstelen.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Het exterieur van je huis upgraden: Welke details moet je op letten?

Volgende Artikel

Waarom CrossFit de moeite waard is voor sporters én trainers

Gerelateerde artikelen