Slim Besparen op Internetabonnement: Tips voor Lagere Kosten

besparen op internetabonnement

Je kan geld besparen op je internetabonnement. Eigenlijk kan je altijd overal geld op besparen. Maar je hoeft zeker niet te bezuinigen op je internetverbinding. De meeste mensen zitten al jaren bij dezelfde aanbieder, zonder ooit naar andere opties te kijken. Je krijgt natuurlijk wel elke maand een telefoontje of je over wil stappen. Maar daar reageert niemand op, toch? Wat kan je dan wél doen om te besparen op je internetabonnement?

Wat voor abonnement heb je?

Snel internet is momenteel iets waar geen enkel huishouden zonder zou mogen zitten. Het maakt niet uit of het gaat om werken in het thuiskantoor of ‘s avonds Netflix streamen. Helaas bieden vooral oudere contracten meestal minder prestaties en zijn vaak te duur. Je het beste elke 2 jaar je internet abonnementen vergelijken. Aan de ene kant kan dit betekenen dat je het pakket verandert in een pakket dat beter bij je past. Qua tarief of qua verbruik. Maar het kan ook betekenen dat je overstapt naar een andere aanbieder.

92 procent van de huishoudens in Nederland hebben een breedbandaansluiting. Het grootste deel van deze aansluitingen zal al vanaf het begin ‘hetzelfde’ pakket hebben. In de afgelopen jaren zijn er ook 433.000 huishoudens overgestapt naar glasvezel. Maar als je dit vergelijkt met de 7,5 miljoen breedbandaansluitingen in Nederland is dit erg weinig. 

Trouw loont niet bij internetaanbieders

Trouw loont niet, integendeel. De meeste abonnementen zijn duurder geworden, omdat het netwerk sneller is geworden. Logisch, zou je zeggen. Maar anderzijds krijgen mensen die nu aansluiten een flinke korting. De basistarieven voor snel internet zijn de laatste jaren gedaald. 

besparen op internetabonnement thuis

De meeste providers profiteren op aanbiedingen voor nieuwe klanten. Je sluit dan een vast tarief af voor zes maanden, een jaar of soms zelfs twee jaar laag, om vervolgens in prijs omhoog te gaan.

Als je je contract vervolgens door laat lopen, ga je dus meer betalen. Maar het aanbod blijft hetzelfde. De meeste providers doen wel upgrades aan hun netwerk. Vaak gaat dit echter om hele kleine snelheidsveranderingen waar je niks van merkt. Bovendien zijn oudere contracten vaak niet meer actueel wat betreft de diensten die in het tarief zijn opgenomen. Kijk maar eens naar je huidige contract (als deze ouder is dan 2 jaar) en vergelijk dit met wat jouw internetaanbieder nu aan nieuwe klanten belooft.

Wat kan je doen om te besparen op je internetabonnement?

Als je eigenlijk tevreden bent over je provider, maar het contract te duur vindt, kun je onderhandelen over een korting. Vaak is een telefoontje naar de klantenservice genoeg en krijg je een nieuwe korting voor de komende twee jaar. Het is wel handig om voor het gesprek de huidige voorwaarden er bij te hebben en een vergelijking met de concurrent.

In plaats van dat jij gebelt wordt, heb jij het nu een keer voor het zeggen. 

Als je niet tevreden bent kun je natuurlijk kijken naar andere aanbieders, en niet vergeten elke 2 jaar het aanbod te vergelijken. Weet waar je op bespaart!

Total
0
Shares
Vorige Artikel
online academy volgen

Start Jouw Online Academy: Passief Inkomen met Skillba Cursussen!

Volgende Artikel
kastelen frankrijk chambord

Top 7 Adembenemende Kastelen in Frankrijk: Ontdek de Magie

Gerelateerde artikelen