5 slimme manieren om van je huis een paradijs te maken

Jouw huis is de plek waar je veelal de meeste tijd doorbrengt. Juist daarom is het bijzonder belangrijk om je daar zo veel mogelijk op je gemak te voelen. Om deze reden vind je hieronder enkele ideeën die ook van jouw huis de gezelligste plek op aarde maken. Ofwel je eigen paradijs thuis!

Plaats planten en bloemen

Met een beetje groen kun je al een heel eind komen. Maar met veel groen kom je nog veel verder! Kamerplanten en bloemen bieden tal van voordelen, waaronder een verbeterde luchtkwaliteit en een rustgevende sfeer. En als jij denkt dat je moeite hebt om al die planten prima in leven te houden, schaf dan gewoon een aantal kunstplanten aan. Ook die dragen nog steeds bij aan de sfeer. 

Zorg voor zones in je huis

Niets geeft de geest een onaangenamer gevoel dan desorganisatie en verwarring. Creëer daarom duidelijke zones in je hele huis om zo te scheiden waar je onder andere werkt, speelt, ontspant, leest, slaapt en eet. Als je constant in bed aan het eten bent of wat extra werk gedaan krijgt op de bank voor de tv, dan ben je veel minder productief. En heb je bovendien moeite om op die locaties te ontspannen als jij al je werk gedaan hebt.

Maak het aantrekkelijk voor kids

Natuurlijk is het soms lastig om kinderen in huis te hebben: drukte, troep en over speelgoed. Maar zoek de oplossing eens buiten het huis. Zou het niet prachtig zijn om een eigen paradijsje voor de kinderen te hebben? Met een boomhut van boomhut.nl kan je een boomhut laten bouwen voor kids, zo hebben ze een eigen plekje waar ze altijd kunnen spelen en zich terug kunnen trekken. Bovendien geeft het je huis écht wel een extraatje, wie heeft er nou een eigen boomhut?

Maak verstandig gebruik van kleur in je huis

Je hoeft echt geen binnenhuisarchitect te zijn om te weten dat bepaalde kleuren specifieke emoties of gevoelens oproepen. Warmere kleuren, zoals rood, oranje, roze en geel, geven doorgaans energie aan mensen en men voelt zich daardoor ook gepassioneerd. Het is bijzonder slim om deze kleuren in ruimtes te gebruiken waar je extra creatief moet zijn, zoals je werkruimte. Houd je voor je ontspanningsruimtes echter vast aan koele kleuren zoals blauw en groen. Om er zo voor te zorgen dat jij je kalm en ‘mellow’ voelt.

Maak van elke dag een zomerdag

Je zult zeker denken dat het elke dag weer zomer is, als je door de verschillende producten die je via Homingxl kunt kopen, klaar bent om je huis in een tropisch paradijs te veranderen. Ook als jij op dit moment niet veel geld te besteden hebt, dan kun je hier klein mee beginnen. Transformeer jouw huis in dit geval gewoon kamer voor kamer.  Zolang je vooruitgang boekt, zul je gelukkig zijn! Wie wil er immers nog een exotisch land bezoeken als jouw paradijselijk huis hier aan doet denken?

Houd je huis schoon en netjes

Niets ruïneert een goed ingericht huis zoals vuil, puin en rommel dat doet. Houd je daarom aan een regelmatig wekelijks schoonmaakschema om ervoor te zorgen dat je huis altijd in de beste staat is. Zodat je de rest van je vrije tijd aangenaam paradijselijk kunt ontspannen, in plaats van al het vuil in de hoeken van elke kamer op te merken.

Als laatste moeten we eerlijk toegeven dat iedereen een andere definitie van hun persoonlijke paradijs heeft. Voor velen is dit een tropisch eiland. Voor anderen is het met sneeuw bedekte bergen. Maak daarom gebruik van één van jouw favoriete vakantieplekken, eentje waar jij je bijzonder ontspannen voelt. En plan vervolgens met de bovenstaande tips jouw persoonlijke overdekte paradijs thuis.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Keeping it cool: zo houd je je huis lekker koel

Volgende Artikel

Waarom meer zonlicht in je huis een goed idee is

Gerelateerde artikelen