Reizen vanaf Eelde? Sneller op je bestemming!

reizen vanaf eelde

Reizen vanaf Eelde, er gaat misschien niet meteen een belletje rinkelen. Dat komt ook omdat Eelde niet negatief in het nieuws is geweest de afgelopen maanden. Op Schiphol en alle andere grote luchthavens was (en is) het nog steeds een drama. Maar heb je wel eens gekeken naar reizen vanaf Eelde?

Groningen Airport Eelde – Groningen Airport

Welkom in Groningen, de hoofdstad van de meest noordoostelijke provincie van Nederland, met 200.487 inwoners. De stad herbergt een van de oudste universiteiten van het land, allerlei bezienswaardigheden en een schilderachtige historische binnenstad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Groningen Eelde Airport 15 kilometer ten zuiden van de stad in het stadje Eelde ligt. Het vliegveld werd geopend op 23 mei 1931 en wordt nu voornamelijk gebruikt door goedkope luchtvaartmaatschappijen.

groningen airport eelde

Reizen vanaf Eelde Groningen Airport – Feiten en cijfers

De volgende luchtvaartmaatschappijen maakten gebruik van Groningen Airport:

  • Vanuit Corfu wordt het vliegveld bediend door Aegean Airlines.
  • Arkefly en Corendon Airlines gebruiken het voor vluchten vanuit Antalya en Heraklion. Arkefly bedient ook Las Palmas en
  • Corendon Airlines bedient Kos.
  • Flybe vliegt naar Groningen vanaf Londen Southend,
  • Wizzair vanaf Gdansk
  • Nordic vanaf Kopenhagen en Östersund
  • Transavia is waarschijnlijk de meest vertegenwoordigde luchtvaartmaatschappij op Groningen Airport. De Nederlandse goedkope luchtvaartmaatschappij vliegt naar de Nederlandse provincie vanaf Antalya, Faro, Heraklion, Hurghada, Kos, Lanzarote, Las Palmas, Malaga, Marsa Alam, Palma de Mallorca en Tenerife Zuid.

In april 2000 besloot het Nederlandse parlement de landingsbaan te verlengen. Door veranderingen in de milieuwetgeving en civiele bezwaarprocedures werd het project echter twaalf jaar lang vertraagd. Nadat Ryanair had besloten niet meer naar de luchthaven te vliegen omdat de oude landingsbaan niet voldoende was voor een groter volume aan vluchten, vond de geplande uitbreiding uiteindelijk plaats op 12 februari 2012. Het werd vervolgens op 24 april 2013 in werking gesteld. Tegenwoordig heeft het vliegveld twee geasfalteerde startbanen met een lengte van 2500 en 1500 meter. Het jaarlijkse aantal passagiers bedraagt ongeveer 180.000 personen. De ICAO-code is EHGG en de IATA-code is GRQ.

Hoe is het om te reizen vanaf Eelde?

Eelde is een prettig kleinschalig vliegveld. Als je ooit via Rotterdam-The Hague hebt gevlogen, dan is het vergelijkbaar. Alle voorzieningen zijn aanwezig: een bar/restaurant, winkeltjes en zitplaatsen. Maar er is ook helemaal niet zoveel nodig want je hoeft bijna nooit lang te wachten.

Total
0
Shares
Vorige Artikel
zwarte schimmel in slaapkamer

Schimmel in slaapkamer: oorzaken en oplossingen van schimmel

Volgende Artikel
hoe vouw je een overhemd?

Hoe vouw je een overhemd?

Gerelateerde artikelen