Hoe vouw je een overhemd?

hoe vouw je een overhemd?

Zonder kreukels en vouwen, met deze eenvoudige instructies vouw je een overhemd of een blouse. Ga je op reis of heb je geen ruimte om je overhemden op te hangen? Bekijk de volgende reeks met instructies.

Overhemd vouwen: bekijk het overhemd

Knoop het overhemd helemaal dicht en leg het op een plat oppervlak op de voorkant. Strijk het hemd met uitgevouwen mouwen voorzichtig glad. Dit doe je eerst aan de zijkanten, dan bij de kraag en de onderzoom. De mouwen blijven uitgeklapt.

Overhemden correct vouwen

Je kunt nu beginnen met vouwen. Neem een mouw en trek elke kant naar het midden van het overhemd tot de verticale vouw ongeveer vijf centimeter van de overhemdkraag is. Strijk de omgevouwen kant glad.

Hoe vouw je een blouse?

Vouw de mouw over je hand naar beneden, zodat hij op de gevouwen kant ligt. Strijk alles nog eens glad voor de hele procedure. Voor een overhemd of een blouse geldt dezelfde procedure.


De bovenste stap wordt aan de andere kant herhaald. Uiteindelijk moet het overhemd tot een smalle rechthoek gevouwen zijn.

Neem het overhemd aan de onderkant en vouw het naar boven tot het in het midden gevouwen is. De onderrand van het hemd moet gelijk liggen met de schouder. Tip: Leg hierbij je rechterarm over het hemd en vouw met je linkerhand het onderste uiteinde van het hemd naar boven.

Overhemd goed opvouwen?

Controleer aan het eind nog eens of het hemd ergens nog gekreukt is. Nu kan het correct opgevouwen overhemd in de koffer of in de kast. Waarom zou je een overhemd goed opvouwen? Dit ziet er netjes uit en geeft een extra luxe uitstraling.

Total
0
Shares
Vorige Artikel
reizen vanaf eelde

Reizen vanaf Eelde? Sneller op je bestemming!

Volgende Artikel
welke thee zwanger

Welke thee drinken tijdens zwangerschap?

Gerelateerde artikelen