Creëer je Ultieme Speakeasy: Gezellige Thuisbar in no time

speakeasy bar in huis maken

Een speakeasy maken is een perfecte manier om extra ruimte in je huis te veranderen in een gezellige en intieme ontmoetingsruimte voor vrienden en familie. Met de juiste decoraties, verlichting en meubels kun je gemakkelijk de perfecte sfeer creëren voor je eigen speakeasy. In deze gids doorlopen we de stappen om de perfecte speakeasy te creëren.

Wat is een speakeasy?

Een speakeasy is een soort bar die ontstaan is tijdens de drooglegging in Engeland/Ierland. Deze gelegenheden stonden bekend om het in het geheim schenken van alcoholische dranken, omdat de verkoop en consumptie van alcohol in die tijd verboden was. Tegenwoordig hebben speakeasies een comeback gemaakt als populaire trend in de bar- en nachtclubwereld. Ze bieden een unieke en intieme sfeer die perfect is voor kleine bijeenkomsten en speciale evenementen. In Parijs zijn er zelfs verborgen speakeasies die je alleen kan bereiken door geheime codes te ontcijferen!

De juiste ruimte kiezen voor je speakeasy

De eerste stap bij het creëren van een speakeasy is het kiezen van de juiste ruimte. Idealiter wil je een ruimte die gescheiden is van de rest van je huis en afgesloten kan worden voor privacy. Dit kan een logeerkamer zijn, een kelder, zolder of zelfs een vrijstaande garage. Zodra je de ruimte hebt gekozen, is het tijd om na te denken over de inrichting en aankleding ervan.

Je speakeasy inrichten

Bij het inrichten van je speakeasy gaat het erom een sfeer te creëren die zowel gezellig als intiem is. Je wilt een ruimte creëren die aanvoelt als een geheime schuilplaats, dus overweeg donkere en rijke kleuren te gebruiken, zoals diep groen en paars, en vintage verlichting. Je kunt ook vintage behang of antieke schilderijen toevoegen om de kamer een speakeasy gevoel te geven.

De inrichting van je speakeasy

Bij de inrichting van je speakeasy staat comfort voorop. Overweeg een bank, fauteuil of loveseat toe te voegen om je gasten zitplaatsen te bieden. Zorg dat je kwaliteitsmeubels van bijvoorbeeld meubelzaak Wiegers XL koopt, zodat je speakeasy een goede uitstraling heeft. Je kunt ook een bar en barkrukken toevoegen om een meer authentieke speakeasy-sfeer te creëren.

speakeasy thuis maken

Het belang van verlichting

Verlichting is een belangrijk aspect van het creëren van de perfecte speakeasy-sfeer. Overweeg het gebruik van dimmers om de helderheid van de kamer te regelen, en kies voor warme en zachte verlichting om een gezellige en intieme sfeer te creëren. Je kunt ook wat flikkerende kaarslichtjes toevoegen om een meer romantische en intieme sfeer te creëren.

Een barruimte creëren

Om een echte authentieke speakeasy ervaring te creëren, moet je een barruimte hebben. Een barruimte is een plek waar je drankjes kunt mixen en serveren voor je gasten. De barruimte kan je creëren door een barkar of een statafel toe te voegen, samen met wat horeca attributen en mooie authentieke glazen.

Een geluidsinstallatie toevoegen

Vroeger moest alles natuurlijk zo stil mogelijk, maar tegenwoordig mogen we wel genieten van een feestje en een drankje. Een geluidsinstallatie is natuurlijk een belangrijk aspect van het creëren van een feest sfeer. Overweeg om een geluidsinstallatie toe te voegen waarmee je muziek kunt afspelen en de sfeer voor je gasten kunt bepalen. Je kunt ook een karaokemachine toevoegen voor extra plezier. Veel plezier in je eigen speakeasy bar!

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Stressvrij Verhuizen? Tips voor een Succesvolle Verhuizing

Volgende Artikel
zolderopruiming

Zolderopruiming: Handige Tips voor een Georganiseerde Zolder

Gerelateerde artikelen