Stressvrij Verhuizen? Tips voor een Succesvolle Verhuizing

Bij een verhuizing zijn er een aantal belangrijke zaken om op te letten. Verhuizen is namelijk naast een ingrijpende onderneming ook nog eens een stressvolle periode. De stress volledig wegnemen bij een verhuizing is onmogelijk, maar er zijn natuurlijk wel zaken die de stress kunnen verminderen.

Er zijn veel dingen om rekening mee te houden bij een verhuizing, hieronder staan een aantal belangrijke punten die je kunnen helpen bij het verminderen van de verhuisstress:

 • Planning: begin op tijd met de planning van de verhuizing, zorg voor een goede planning en houd rekening met de beschikbare tijd, het budget en de verhuisroute.
 • Verhuisbedrijf: overweeg of je een verhuisbedrijf wilt inhuren of het zelf wilt doen. Houd rekening met de kosten, de hulp die je nodig hebt en de verantwoordelijkheid die je op je neemt. Het is ook belangrijk dat je kijkt naar de regio en de ervaring die ze daar hebben, zoals verhuisbedrijf Amsterdam.
 • Verzekering: verzeker je spullen tijdens de verhuizing, vraag bij je verzekeringsmaatschappij na wat de dekking is en of je extra verzekering nodig hebt.
 • Inventariseer spullen: maak een lijst van al je spullen en bepaal wat je meeneemt en wat je achterlaat.
 • Adreswijziging: verwittig relevante instanties en bedrijven van je adreswijziging, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, abonnementen en overheidsinstanties.
 • Verhuisdatum: bepaal de verhuisdatum en houd rekening met eventuele beperkingen of beschikbaarheid van verhuisliften, verhuiswagens, etc.
 • Inpakken en verpakken: verpak je spullen zorgvuldig en zet duidelijk op de verpakkingen wat erin zit, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden bij aankomst op de nieuwe locatie.
 • Na verhuizing: inspecteer bij aankomst op de nieuwe locatie of alle spullen in orde zijn en of er schade is opgetreden tijdens de verhuizing.

Wat kost een verhuizing?

Een verhuizing kan behoorlijk duur zijn, maar dat ligt er natuurlijk helemaal aan of de verhuizing zelf uitgevoerd wordt of dat er een bedrijf ingehuurd wordt. Zo zijn de kosten van een verhuizing zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

 1. Grootte van de verhuizing: hoe meer spullen je verhuist, hoe hoger de kosten.
 1. Afstand van verhuizing: hoe verder je verhuist, hoe hoger de kosten.
 1. Verhuisbedrijf: inhuren van een verhuisbedrijf is duurder dan het zelf doen, maar het bespaart tijd en energie.
 1. Verzekering: verzekering voor je spullen tijdens de verhuizing kan extra kosten met zich meebrengen.
 1. Opslag: als je tijdelijk opslag nodig hebt voor je spullen, zullen daar extra kosten aan verbonden zijn.
 1. Verhuislift: als je een verhuislift nodig hebt, zullen daar ook extra kosten aan verbonden zijn.
 1. Bijkomende kosten: houd rekening met bijkomende kosten, zoals parkeerkosten, vervoerskosten en administratiekosten.

In het algemeen zijn de kosten van een verhuizing tussen de €1.000 en €5.000, maar dit kan sterk variëren afhankelijk van de bovenstaande factoren. Het is verstandig om verschillende verhuisbedrijven te vergelijken en om een gedetailleerde offerte aan te vragen, zodat je een goed beeld hebt van de totale kosten.

Geraadpleegde bronnen voor dit artikel:

Consumentenbond

Wat kost verhuizen?

Total
0
Shares
Vorige Artikel
theorie examen auto studeren

Makkelijk slagen voor je Rijbewijs Theorie: Oefentips & Trucs

Volgende Artikel
speakeasy bar in huis maken

Creëer je Ultieme Speakeasy: Gezellige Thuisbar in no time

Gerelateerde artikelen