Auto detailing: wat is het?

auto detailing kosten prijzen producten

Als je wilt dat je auto er weer als nieuw uit ziet kun je eens denken aan auto detailing. Je voertuig wordt uitgebreid gereinigd met professionele producten. Zowel het exterieur- als het interieur. Wat houdt auto detailing nou precies in, wat kost het en is het ook mogelijk om dit zelf te doen? In dit artikel kom je er alles over te weten. 

Wat is auto detailing?

We zullen beginnen met het uitleggen wat auto detailing nou eigenlijk is. Het wordt ook wel car detailing genoemd. Daar zit geen verschil tussen. Auto detailing betekent dat de binnen- of buitenkant (beide kan ook) wordt gereinigd op grondige wijze. De auto zal terugkeren in de staat zoals die was toen deze nieuw werd geleverd. 

Als je dit aan professionals over laat wordt er gebruik gemaakt van kwalitatieve machines en de beste producten. Je kunt natuurlijk zelf kiezen wat er precies moet gebeuren maar over het algemeen houden ze zich bezig met het verwijderen van krassen die op de lak zichtbaar zijn, polijsten ze de auto en brengen vervolgens wax aan ter bescherming. Ook het interieur kan uitgebreid worden schoongemaakt en de ramen worden op de juiste manier gereinigd. 

auto detailing grondig schoonmaken

De voordelen van car detailing

Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn of auto detailing wat voor jou is, hebben we een aantal grote voordelen voor je op een rij gezet. Het is bijvoorbeeld beter voor de lak, vrijwel alle krassen kunnen worden verwijderd en daarnaast is er minder hinder van vuil. Waar wacht je nog op?

Goede bescherming voor je lak

Als eerst heeft auto detailing het voordeel dat je lak beter beschermd is. Vuil kan minder kwaad doen waardoor onder andere vogelpoep, insecten maar ook zout en UV stralen geen probleem meer vormen. Zo heb je minder zorgen over eventuele beschadigingen aan je auto mocht je ergens tegenaan rijden tijdens het achteruit inparkeren.

Krassen kunnen worden verwijderd

Een ander groot pluspunt is dat je krassen helemaal verwijderd kunnen worden. Zo rij jij lekker rond in een prachtige auto. Bijna 90% van alle krassen kunnen ze laten doen verdwijnen.

Minder last van vuil met auto detailing

Een grote ergernis van veel automobilisten is dat hun bolide altijd zo snel vuil wordt. Met auto detailing is dit verleden tijd. Vuil heeft veel minder kans om te kunnen hechten waardoor je auto er een stuk schoner uitziet. Dat betekent ook dat je hem minder vaak hoeft te wassen dan voorheen. 

Wat kost het om je auto te laten detailen?

Als je overtuigd bent om je auto te laten detailen wil je natuurlijk ook weten wat voor prijskaartje er aan hangt. Een exacte prijs is lastig te zeggen omdat het afhangt voor welke opties je kiest. Bedrijven bieden vaak verschillende pakketten aan zodat het voor iedereen betaalbaar is. Gemiddeld kost het detailen van je auto tussen de € 150,00 en € 600,00. Je kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen.

Zelf auto detailing doen?

Als je het leuk vindt om te doen, of je vindt het simpelweg niet je geld waard om het te laten doen, kun je ook zelf je auto detailen. In dat geval is het wel belangrijk dat je de juiste stappen aanhoudt om het gewenste effect te behalen. Je begint met het wassen van de auto. Hierdoor weet je zeker dat alle vuil wordt verwijderd en er geen beschadigen kunnen ontstaan. Je kunt daarna beginnen met polijsten. Maak gebruik van verschillende groftes polijstmiddel. Vervolgens breng je een bescherming aan zoals wax en tot slot moet je de auto regelmatig onderhouden om het effect te behouden. 

zelf auto detailing zelf auto polijsten

Welke producten heb ik nodig?

Als je zelf je auto gaat detailen zijn er een aantal producten die je nodig hebt om je auto weer te laten blinken. Tijdens het wassen heb je in ieder geval shampoo nodig, een washpad, droogdoek en een hogedruk reiniger. Mocht je dat laatste niet hebben kun je ook gebruik maken van een tuinslang. Als je vervolgens verder gaat met het diep reinigen, om daadwerkelijk al het vuil te laten verdwijnen heb je klei nodig, een all purpose cleaner en diverse borstels en kwasten. Tijdens het polijsten maak je onder andere gebruik van polijstmiddel, polijstpads en een polijstmachine. Het is ook handig als je een lampje bij de hand hebt. Zo kun je krassen die niet goed zichtbaar zijn zoeken. De laatste stap, bescherming aanbrengen om vuil minder goed te laten hechten heb je wax nodig. Ook gebruik je microvezel doeken en coating. Mocht je de binnenkant van de auto willen reinigen, is een stofzuiger ook vereist.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Hoe moet je omgaan met een lekkende kelder?

Volgende Artikel
taurusgebergte turkije

Taurusgebergte in Turkije: 10 mooiste excursiebestemmingen in de bergen!

Gerelateerde artikelen