Hoe moet je omgaan met een lekkende kelder?

Het is een maar al te vaak voorkomend probleem voor huiseigenaren: je gaat je kelder in en realiseert je dat hij lekt. Er sijpelt water door de muren naar binnen of op de vloer. Het kan een ontmoedigende taak zijn om uit te zoeken hoe je dit probleem moet aanpakken, maar gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om je kelder weer op orde te krijgen. Laten we eens bekijken wat je moet doen als je te maken hebt met een lekkende kelder.

Vind de bron van de lekkage

De eerste stap bij het aanpakken van een lekkende kelder is vaststellen waar het water vandaan komt. Dit kan lastig zijn omdat water de neiging heeft om zich langs verschillende wegen te verplaatsen voordat het zich in een gebied verzamelt en een plas vormt. Als je kelder zichtbare scheuren of beschadigingen in de fundering heeft, kunnen dit mogelijke bronnen van het lek zijn. Ook is het handig om te kijken of er ramen of deuren zijn die water in de ruimte toelaten en natuurlijk of er leidingen of sanitair kapot zijn.

Kleine problemen zelf aanpakken

Als je ontdekt dat de bron van je lekkage iets kleins is, zoals een gebarsten raamafdichting, dan kun je dit gemakkelijk zelf aanpakken door de afdichting te vervangen en ervoor te zorgen dat er geen water meer doorheen kan. Als je scheuren in je funderingsmuren hebt ontdekt, dan kunnen die vaak worden gedicht met kit of andere soortgelijke producten. En als er gebroken leidingen of sanitair zijn, dan kunnen die meestal ook vrij eenvoudig gerepareerd worden door jezelf of door een professionele loodgieter.

Schakel indien nodig professionele hulp in

Als je ontdekt dat de bron van je lekkage iets groots is, zoals een overlopende rioolleiding, dan kun je het beste onmiddellijk professionele hulp van kelderwaterdicht.nl inschakelen zodat zij de situatie snel en veilig kunnen beoordelen en repareren. Bovendien, als je er niet zeker van bent dat je kleine problemen zelf kunt aanpakken, dan zorgt het inschakelen van professionele hulp ervoor dat alles correct gebeurt, zo voorkom je dat er later nog meer schade ontstaan.

Bron: https://kelderwaterdicht.nl

Total
0
Shares
Vorige Artikel

De voordelen van een nieuwe houten vloer

Volgende Artikel
auto detailing kosten prijzen producten

Auto detailing: wat is het?

Gerelateerde artikelen