Zo vergroot je het vloeroppervlak in de woning

Verandert er iets binnen jouw huishouden? Dan kan het zomaar eens zijn dat je niet voldoende ruimte in huis hebt. De ruimte is schaars en je kan jouw spullen niet meer kwijt. Daarnaast kan het huis klein aanvoelen door voldoende ruimte, wat het woongenot aanzienlijk vermindert. Je moet daarom gaan kijken naar manieren om het vloeroppervlak te vergroten, zonder dat je hiervoor direct naar andere woningen hoeft te kijken. Maar wat is er dan allemaal mogelijk? En welke kleine stappen kan je nemen om nog meer resultaten te behalen? Lees snel verder en ontdek het snel.

Het plaatsen van een dakkapel

Een van de eerste manieren om het vloeroppervlak te vergroten is door het plaatsen van een kunststof dakkapel. Met het dakkapel krijg je er al snel een aantal vierkante meters bij, waardoor je jouw ruimte op een geheel andere manier kan indelen. Meubels kunnen op een andere plek komen te staan, je kan er een gezellig hoekje van maken of je gebruikt het als extra opslagruimte. Je kan zelf bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt en hoe groot de dakkapel hier daadwerkelijk voor moet zijn. Je haalt ook nog eens meer licht naar binnen, wat de ruimte ook al groter doet lijken.

Minimaliseren en slimme opbergmogelijkheden

Heb je geen geld voor een dakkapel? Kijk dan eens rond in jouw woning en kijk hoe je de spullen zo veel mogelijk kan minimaliseren. Het minimaliseren van de bezittingen brengt jou niet alleen meer ruimte, maar ook meer rust in het hoofd. Het huis ziet er immers weer helemaal opgeruimd uit. Vanaf hier kan je ook voor extra opbergruimte zorgen. Kies hiervoor bijvoorbeeld voor meubels die ook dienstdoen als opbergruimte, zoals een bank met opberglades, een bed met ingebouwde laden of wandplanken met opbergmogelijkheden. Jouw spullen zullen hierdoor weinig ruimte meer in beslag nemen.

Flexibele indelingen maken een verschil

Kies tevens voor een flexibele indeling van de ruimte. Vaak denken mensen dat veel ruimtes gescheiden moeten zijn met wanden. De wanden laten de kamer echter aanzienlijk kleiner lijken dan het daadwerkelijk is. Open bepaalde ruimtes door gebruik te maken van lichte gordijnen, schuifdeuren of wanden die je kan verplaatsen. Jouw woning kan je dan steeds weer verbouwen indien nodig. En heb je de verticale ruimte ook al goed benut? Hoge boekenplanken, het ophangen van potten en pannen en het gebruik van wandmontages voor apparaten voorkomt dat je vloeroppervlak volledig vol blijft staan.

Reflectie en lichtinval

Een laatste manier om jouw vloeroppervlak aanzienlijk groter te laten lijken, zonder dat je hiervoor het oppervlak daadwerkelijk vergroot, is door te spelen met het lichtinval en het plaatsen van spiegels. Een goede verlichting in combinatie met strategisch geplaatste spiegels kan een optische illusie met zich meebrengen. Jouw ruimte voelt veel meer open en doordat het licht gereflecteerd wordt vanuit de spiegels is de ruimte direct helemaal naar wens. Zorg er dan wel voor dat de spullen zo veel mogelijk geminimaliseerd zijn, omdat de reflectie anders niet goed gebeurt.  

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Zo verduurzaam je jouw huis?

Volgende Artikel

Haal de sfeer van Formule 1 in huis

Gerelateerde artikelen