Zo verduurzaam je jouw huis?

Door kleine veranderingen door te voeren kun je jouw huis verduurzamen. Hiermee bespaar jij geld en stijgt wellicht zelfs de waarde van jouw huis. Heb jij interesse in het verduurzamen van jouw huis? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Lees dan verder voor verschillende tips. 

Waarom je huis verduurzamen? 

Als je de juiste investeringen doet aan de verduurzaming van jouw huis kun je het energielabel van jouw huis verlagen, waardoor de waarde van jouw huis stijgt. Ook kun je door op je energieverbruik letten, geld besparen op jouw energierekening. Natuurlijk heeft het verduurzamen van jouw huis ook een goede impact op het milieu. 

Energie besparen 

Je kunt op bepaalde manieren ook energie besparen. Je kunt bijvoorbeeld je oude cv-ketel vervangen voor een zuiniger exemplaar. Dit geldt ook voor andere apparatuur. Je kunt bijvoorbeeld jouw wasmachine ook vervangen voor een zuiniger variant. Ook jouw verwarming kun je zuiniger gebruiken. Door slimme thermostaten aan te schaffen. Deze kun je vaak met een app bedienen. Hoe handig is dat? Op deze manier kun je jouw woning efficiënt verwarmen en heb je meer inzicht in jouw verbruik en leefpatroon. Je kunt ook wat energie besparen door bijvoorbeeld LED-lampen aan te schaffen. Deze verbruiken minder energie dan bijvoorbeeld gloeilampen. Door deze ‘kleinere’ maatregelen te nemen kun je al wat geld besparen.

Zonnepanelen 

Je kunt ook investeren in zonnepanelen. Kijk eerst goed naar hoeveel stroom je eigenlijk nodig hebt. Wanneer je een duidelijk inzicht hebt in hoeveel stroom je gebruikt, kun je goed inzien hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Uiteraard zijn er ook andere zaken die daar invloed op hebben, denk aan de ligging van jouw dak en het oppervlak hiervan. Laat je dus eerst goed adviseren. Je goed oriënteren is van groot belang. Uiteindelijk kun je een ‘online offerte zonnepanelen’ aanvragen om te kijken wat de kosten van zonnepanelen zijn en wat de garantie hiervan is. Hierdoor heb je de juiste inzichten voordat je zonnepanelen laat plaatsen.

Isolatie en glas 

Als je graag wilt investeren in het verduurzamen van je woning kun je ook kijken naar de isolatie van jouw huis. Hierdoor houd je de warmte beter binnen en de kou buiten. Dit kun je doen door naar verschillende zaken te kijken. Denk daarbij aan je spouwmuren, gevel, dak of vloer. Het is ook mogelijk om je glas te veranderen naar driedubbel of HR +++ glas. Ook dit zorgt voor een betere isolatie, het houdt de warmte binnen en het geluid buiten. 

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Scheiden Ede: Belangrijke Juridische Aspecten om te Weten

Volgende Artikel

Zo vergroot je het vloeroppervlak in de woning

Gerelateerde artikelen