De Ultieme Gids voor Zonnepanelen: Voordelen en Besparingen

voordelen van zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen wordt per jaar populairder. Waar ze eerst vooral in gebruik genomen werden door grotere bedrijven, zie je ze tegenwoordig ook steeds meer op woningen. Het is dan ook een goede investering. We hebben alle voordelen van zonnepanelen even voor je op een rijtje gezet. 

Goed voor het milieu

Dat zonnepanelen een stuk beter voor het milieu zijn is bij iedereen wel algemeen bekend. De panelen worden op het dak geplaatst en wekken energie op. Dit doen ze zonder CO2 uit te stoten. Met 10 zonnepanelen bespaar zo ongeveer 1400 kilo CO2 per jaar. 

Er komt alleen bij de productie van zonnepanelen wat CO2 vrij, want de meeste fabrieken draaien nog op fossiele brandstoffen. Na 2 jaar zonnepanelen in gebruik te hebben, heb je net zoveel energie bespaard als dat er nodig was voor de productie van het zonnepanelensysteem. Je compenseert het dus zelf weer. 

Een zonnepanelen systeem gaat gemiddeld zo’n 25 jaar mee. Na de compensatie van het 2 jaar in gebruik hebben van de zonnepanelen, is de rest van de 23 jaar gebruik dus alleen maar milieuwinst!

Zonlicht is een onuitputtelijke bron, waardoor je dus eigenlijk altijd zonnestroom kunt opwekken. Zelfs als het een dag bewolkt is, kun je nog energie opwekken met je zonnepanelen. Als de zon fel schijnt, wek je natuurlijk wel meer energie op. Dit is ook het moment waarop je begint terug te leveren aan het stroomnetwerk en er zelfs geld mee kunt verdienen. Dit is waarom je steeds vaker zonnepanelen op een bedrijfspand ziet. Deze bedrijven zijn op de hoogte van alle financiële voordelen die het met zich mee brengt. En tegenwoording kan ook jij als particulier gebruik maken van zonne energie!

Goed voor je rekening

Een van de grootste voordelen van zonnepanelen is natuurlijk de besparing op je uitgaven. 10 zonnepanelen produceren gemiddeld zo’n 3.200 kWh per jaar. Als je dit bij een traditioneel energiebedrijf zal afnemen zul je daar een flink bedrag voor moeten betalen. Doordat je je energie nu zelf opwekt bespaar je dit bedrag elk jaar.

Het aanschaffen van zonnepanelen kost natuurlijk wel een flink bedrag. Omdat je investeert in het verduurzamen van je woning of bedrijf, kun je hier een gedeelte van de investering terugkrijgen via de Belastingdienst. 

voordelen van zonnepanelen op je huis

Ook al neem je zelf al groene stroom af, is het nog steeds een goede investering. Het zorgt ervoor dat er meer groene stroom in Nederland beschikbaar komt. In de toekomst gaat groene stroom de norm zijn in Nederland en zullen fossiele brandstoffen steeds meer verdwijnen. 

De voordelen van zonnepanelen reken zich ook nog jaren door. Na de investering duurt het gemiddeld zo’n 7 jaar tot je de investering hebt terugverdiend. De zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee, wat dus betekend dat je zo’n 18 jaar gratis stroom opwekt! Online zijn hiervoor meerdere kosten en opbrengsten berekeningen voor beschikbaar. Hier kun je dan berekenen hoe snel je het terug verdiend hebt en of het de investering waard is.  

Verdienen aan je zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen gaan nog even door, want er je kunt er zelfs geld aan verdienen. Als je de stroom die je opwekt niet zelf meteen gebruikt, dan lever je dit terug aan het stroomnetwerk. Hier krijg je gewoon voor betaald. Dit is net zoveel als dat je zelf betaald als je stroom af neemt van energieleverancier. De vergoeding die je hiervoor krijgt is natuurlijk wel een van de voordelen van zonnepanelen. Eigenlijk is het gratis geld verdienen en energie besparen, wie wil dat nu niet! 

De aanschaf van zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen is afgelopen jaar flink in prijs gedaald. Waar het voorheen nog prijzig was en alleen aantrekkelijk was voor bedrijven, is het tegenwoordig beter betaalbaar. Hierdoor is de aanschaf van zonnepanelen ook toegankelijk geworden voor gewone huishoudens. Ook deze zien steeds meer de voordelen van zonnepanelen in. 

zonnepanelen alternatief goed voor milieu aanschaffen

De zonnepanelen worden geïnstalleerd op het dak van je woning, aan de kant waar ze de meeste zon vangen. Het plaatsen en installeren van de zonnepanelen wordt gedaan door professionals en is vaak binnen een dag al gebeurd. Het wordt dus snel gedaan en je hebt er geen rommel van in huis. 

De voordelen van zonnepanelen wordt door steeds meer mensen en bedrijven ingezien. De aanschaf van zonnepanelen zien we dan ook nog steeds per jaar stijgen. Naast dat ze worden geïnstalleerd op daken, zien we ze ook vaker op andere locaties. Ze worden geplaatst op geluidswallen, braakliggende terreinen en op oude vuilstortplaatsen. 

Iets wat daar ook leuk van is, is dat ze steeds vaker worden geplaatst op parkeerterreinen. Zo staan de auto’s droog en uit de zon en vangen de zonnepanelen alle zonnestralen op. Dit wordt steeds vaker gedaan bij grote bedrijven of bij pretparken! Ze verbruiken natuurlijk dagelijks veel energie en kunnen de kosten en CO2-uitstoot van het bedrijf zo flink drukken. 

Total
0
Shares
Vorige Artikel
goedkoop keuken opfleuren

Transformeer Je Keuken Snel & Voordelig met Tegelstickers!

Volgende Artikel
trouwlocatie leiden bruiloft plannen

Trouwlocaties in Leiden: Ontdek jullie Droomlocatie

Gerelateerde artikelen