Het perfecte moment voor de eerste kus: na hoeveel dates is het tijd?

eerste zoen wanneer?

De eerste kus met de persoon voor wie je geheimzinnige buikkriebels voelt is gewoon heerlijk en opwindend. Maar na hoeveel dates moet je zoenen? Je hart klopt plotseling luider, je ademhaling versnelt, de vlinders fladderen als een gek in je buik. De gezichten komen dichter bij elkaar, je sluit je ogen en … Het is net vuurwerk! Maar voor het zover is, stel je jezelf veel vragen, bijvoorbeeld: Wanneer is het juiste moment voor de eerste zoen? Waar moet je voor het eerst zoenen? En welke signalen zijn er van de ander dat hij of zij de kus überhaupt wil?

Hoe bepaal je wanneer je je eerste zoen uitdeelt op date?

De eerste tinteling in de maag, het eerste telefoontje, de eerste afspraak op een romantische plek en dan: de eerste kus. Voor een kort ogenblik lijkt het alsof de wereld stilstaat. Want een eerste kus verbindt twee mensen op een heel nieuw niveau. Maar tot het zo ver is, maken we onszelf vaak gek. Is nu het juiste moment of moeten we liever wachten? Waar moeten we voor het eerst zoenen? Wat als de eerste kus niet zo mooi is als verwacht? Na hoeveel dates moeten we zoenen? En als alles toch lukt: Hoe bewaren we het gevoel van de eerste kus in ons partnerschap? Samen met singles en informatie van relatietherapeuten zochten we het tot op de bodem uit.

zoenen op date

Eerste kus & signalen: Wanneer is het juiste moment om te zoenen?

Voordat twee mensen voor de eerste keer zoenen, vertellen een paar signalen van de man, maar ook van de vrouw, ons of de ander er klaar voor is. Intens lichaams- en oogcontact, bijvoorbeeld. Dit zijn vrij duidelijke indicatoren dat de tijd rijp is voor de eerste zoen. Als je je afspraakje wilt kussen, maar hij of zij ontwijkt je blik. Dan wijst dat op desinteresse of verlegenheid. In dit geval moet je iets voorzichtiger zijn. Spreken de lichamelijke signalen voor zich? Maar twijfel je omdat je graag een langdurige relatie met je crush zou willen opbouwen?

Hoe snel de eerste zoen gebeurt is maar een van de vele factoren die bepalen of een afspraakje uitgroeit tot een langdurige relatie. Sommigen kussen op de eerste dag, anderen pas na weken. Beide kunnen leiden tot een relatie die jaren duurt. En toch is het soms raadzaam te wachten. Waarom? Als er op de eerste avond meteen gesnuffeld wordt, is het moeilijker te zeggen of de ander echt een langdurige belangstelling heeft of alleen maar uit is op een ‘vluggertje’.

Hoe kun je het beste te werk gaan bij een eerste zoen met een nieuwe partner?

De eerste kus kan heel verschillend zijn. Sommige eerste kussen zijn kort en vluchtig, andere wild en direct, weer andere voorzichtig en teder. Er is geen snelle oplossing, want smaken verschillen nu eenmaal. Terwijl de een van zacht en romantisch houdt, kan een ander meer in zijn voor de wilde, natte daad. Het verdelen van zoeners in “goede” of “slechte” is dus ook onzin. Je hoeft het zoenen niet echt van tevoren te leren of te oefenen, maar je kunt het bijvoorbeeld op de rug van je hand doen, als je je erg onzeker voelt. Dit klinkt misschien stom, maar niemand hoeft het te merken – en als het je een beter gevoel geeft vóór de echte zoensituatie, is alles goed!

romantische eerste date

Na hoeveel dates de eerste keer zoenen?

De natuur van de eerste zoen hangt sterk af van de leeftijd, de persoonlijkheid en de bedoelingen van de zoeners. Je moet gewoon iemand vinden met wie het goed klikt. Zowel op menselijk als op seksueel gebied. Wat de aanpak betreft, is er ook geen vaste gids. Zoals bij bijna alle liefdeszaken is het het beste je instinct te volgen, ook al klinkt dat wat banaal. Je intuïtie zal je echt het meest helpen. Als je het wat langzamer aanpakt, bijvoorbeeld door eerst alleen met je lippen aan te raken en dan voorzichtig je tong te gebruiken, kan er eigenlijk niets misgaan.

Allereerst kus je je partner zoals je zelf gekust zou willen worden. Sluit je ogen, laat je gaan en geniet van het moment. Probeer niet dwangmatig je vaardigheden aan hem of haar te bewijzen met verschillende soorten zoenen. Dan zal de eerste kus voor jullie beiden een heel bijzondere ervaring zijn. En als de eerste zoen niet zo goed gaat als verwacht, laat je dan niet onzeker voelen! Vaak zijn de eerste intieme momenten een beetje hobbelig, je moet letterlijk eerst uitvogelen wat jij en de ander prettig vinden. De volgende keer zul je meer ontspannen zijn en veel meer genieten van het zoenen!

Goed zoenen hoef je niet te leren, maar met ervaring komt er wat meer vertrouwen in de intieme aangelegenheid. Dit geldt zowel voor tedere, voorzichtige zoenen als voor hartstochtelijke tongzoenen. En als je toch iets zekerder van je zaak wil zijn. De meeste mensen zoenen na 3 dates.

koppel zoent op romantische wandeling

Waar moet ik voor het eerst zoenen?

Behalve het “wanneer” en “hoe” van de eerste kus, speelt ook de plaats een niet zo belangrijke rol. Want, de eerste kus blijft altijd iets bijzonders, waar hij ook plaatsvindt. Het bijzondere aan de eerste kus is een zekere onzekerheid over de vraag of de ander de kus zal teruggeven. Daarom gebeurt het meestal in een stille omgeving waar weinig mensen kunnen kijken. En liefst ook nog in een romantische sfeer. Want daar wordt de kans groter geacht dat de eerste kus wordt teruggegeven. Daarom is de eerste zoen bijna altijd na een date. Maar na hoeveel dates kan je zoenen? Gemiddeld zoenen mensen op de derde date.

Hoe hoe je het gevoel van een eerste kus vast?

Een eerste kus is niet iets wat we maar één keer in een relatie meemaken! Ja, dat klopt, we kunnen er ook vaker van genieten – mits we creatief zijn. Of het nu de eerste kus is in de eerste gedeelde flat, de eerste kus in een nieuw levensjaar, de eerste kus als pasgetrouwd stel of de eerste kus als kersverse ouders. Het is ook mogelijk om met de “oude” partner steeds opnieuw eerste kussen te beleven. En dat inspireert de relatie!

Zoenen is een teken van liefde en lust. Ze spelen een belangrijke rol in een harmonieuze relatie. Het gaat vooral om de intensiteit en de hartstocht, de frequentie neemt meestal af in de loop van een partnerschap: terwijl tien minuten zonder kus bijna ondraaglijk is in de verliefdheidsfase, wordt zoenen minder frequent in een langdurige relatie. Dit wijst echter niet automatisch op een ongelukkig partnerschap! Er zijn wel andere dingen die een betekenis kunnen hebben.

partners zoenen in eerste huis

Wat doet een eerste kus met je lichaam?

Volgens een studie geeft meer dan 50 procent van de ondervraagden de voorkeur aan een lange sensuele kus. En vooral tijdens hartstochtelijke zoenen wordt het hele lichaam in positieve spanning gezet: De ademhaling versnelt, het cardiovasculaire systeem versnelt, gelukshormonen zoals serotonine, adrenaline en endorfine komen vrij. En het knuffelhormoon oxytocine schept ook een band tussen de partners.

Zoals je ziet is zoenen niet alleen leuk, maar geeft het je ook een heel goed gevoel en versterkt het de relatie tussen jou en je (nieuwe) partner. Het is dus een win-win-win situatie!

Total
1
Shares
Vorige Artikel
droog borstelen

Voordelen van droog borstelen: Tips voor een Gezonde Huid

Volgende Artikel
energie besparen in de keuken 5 tips

Bespaar Energie in de Keuken: 5 Simpele & Effectieve Tips

Gerelateerde artikelen