De voordelen van een dekbedovertrek van katoen

Betaald partnerschap met HEMA

De voordelen van een dekbedovertrek van katoen

Puur natuur is meestal de beste keuze, of het nu gaat om voeding, verzorgingsproducten of beddengoed. In dat laatste geval is katoen hét materiaal waarvoor je moet kiezen en daar zijn verschillende redenen voor. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig dekbedovertrek wit of een extra kleurrijk model voor de kinderkamer, dankzij ons betaald partnerschap met HEMA duurt de zoektocht naar het perfecte dekbedovertrek helemaal niet lang.

Een katoenen dekbedovertrek kopen: let op de afmetingen

Katoenen dekbedovertrekken zijn een meerwaarde voor je slaapkamer, maar zorg dat je wel het juiste formaat koopt. Hoe gezond en natuurlijk katoen ook mag zijn, je bent weinig met je nieuwe overtrek als hij niet goed op je bed past of veel te groot is. Een dekbedovertrek lits jumeaux is perfect voor een groot tweepersoonsbed, maar er bestaan ook heel wat kleinere oplossingen voor eenpersoonsbedden en alles daartussenin.

Twijfel je nog tussen een dekbedovertrek uit katoen of een uit een synthetische stof? Lees dan verder en je keuze is snel gemaakt.

Dit is waarom je moet kiezen voor een katoenen dekbedovertrek

1. Katoen is natuurlijk en gezond

Katoen is een natuurlijke textielsoort die afkomstig is uit planten en dus 100% biologisch afbreekbaar. Dit in tegenstelling tot synthetische materialen, die meestal gemaakt zijn van zogenaamde petrochemicaliën en een grote ecologische voetafdruk hebben. Goede voorbeelden van zo’n materialen zijn microvezel en polyester.

2. Katoen ademt goed

Heb je veel last van nachtelijk zweten? Dan is katoen perfect, want het is een luchtdoorlatende stof die vocht goed opneemt. Zo behoud je tijdens het slapen altijd de ideale lichaamstemperatuur, zowel ‘s winters als in de zomer. Ook dit is een voordeel ten opzichte van synthetische materiaalsoorten, die lucht juist blokkeren en zorgen voor een te warme en vochtige slaapomgeving.

3. Perfect voor slapers met allergieën

Als je gevoelig bent voor bepaalde kunstmatige materiaalsoorten, is katoen een uitstekende keuze. Het veroorzaakt immers geen allergische reacties op de huid, wat je algemene slaapcomfort natuurlijk alleen maar verbetert. Synthetische stoffen ondergaan tijdens productie vaak een chemische behandeling, waardoor ze huidirritatie juist in de hand werken.

4. Katoen is heel duurzaam

Ten slotte gaat katoen erg lang mee, zolang je er goed zorg voor draagt. Het blijft, mits een regelmatige wasbeurt, langer mooi dan dekbedovertrekken van synthetische stoffen en vervaagt of verkleurt niet zomaar. Een slimme investering dus, zowel voor je slaapcomfort als voor je portemonnee.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Welke koptelefoon werkt het beste voor jou?

Volgende Artikel

Stijlvolle oplossingen voor een kleine woonkamer

Gerelateerde artikelen