Geldzaken in Seoel: hoe zit dat?

Seoel is misschien nu wel een van de populairste vakantiebestemmingen in Azië en dat is niet eens zo gek. De Koreaanse keuken en pop cultuur maken het land en de hoofdstad een interessante vakantieplek. Bovendien is er genoeg te doen door de dag heen, omdat de stad 24 uur leeft. Ben je van plan om op vakantie te gaan in de hoofdstad van Zuid-Korea, Seoel? Dan ben je aan het juiste adres! De officiële munteenheid van Zuid-Korea is de Won (KRW), wat betekent dat je sowieso je euro’s moet inwisselen. Maar voordat je een bezoekje aan de bank brengt of bij een wisselautomaat op Schiphol, lees vooral snel verder over hoe je geldzaken doet als een bezoeker in Seoel, Zuid-Korea.

Geld op zak of pas bij de hand?

Is het verstandig om alleen cash te hebben, een debit card, creditcard of een mix van alles? Het antwoord is: zorg ervoor dat je een mix van cash en creditcard of pinpas hebt. Seoel (en Zuid-Korea in het algemeen) accepteert steeds meer en meer geldkaarten, vooral in de grote winkels, ‘convenience stores’ (mini-supermarkten) en restaurants. Het is dus handig om een kaart op zak te hebben, dus een creditcard aanvragen is een must! Cash wordt voornamelijk gebruikt bij markten en om je T-money kaart op te laden. Uiteraard is het ook handig om een beetje geld op zak te hebben, in geval van nood (bijvoorbeeld als je pas niet werkt of geaccepteerd wordt).

Betalen en reizen: de T-money kaart

De T-money kaart is de OV kaart van Zuid-Korea. Deze kun je gemakkelijk aanschaffen bij het vliegveld of bij verschillende convenience stores wanneer je aankomt in Seoel. Niet alleen hebben deze ook een schattig design, ze zijn ook nog eens multifunctioneel. Hoewel de T-money kaart voornamelijk wordt gebruikt om mee te reizen in de metro’s en bussen, kun je er ook mee betalen in convenience stores en een select aantal restaurants en winkels. Let wel op dat het alleen mogelijk is om de kaart op te laden met cash, dus zorg ervoor dat je voldoende pint. De kaart kun je gemakkelijk opladen bij de machines op metrostations (Engels is beschikbaar) of bij een convenience store (hiervoor moet je wel een beetje Koreaans kunnen).

De Koreaanse debit card voor buitenlanders: WOWPASS

Als je maar kort op reis gaat en je wilt makkelijk geld uitgeven zonder enige moeite, dan is misschien de Koreaanse debit card iets voor jou. Deze kaart geeft je de optie om je geld te wisselen in Koreaanse won (inclusief euro’s) en het werkt precies hetzelfde als een gewone debit card. Het fijne aan deze kaart is dat de T-Money kaart ingebouwd is, dus je hoeft deze kaart niet apart te kopen. Bovendien heeft deze kaart ook een eigen app! De app laat je zien waar WOWPASS oplaadmachines zijn en het geeft je nog meer deals als een toerist.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Auto ongeluk op vakantie; wat te doen?

Volgende Artikel

Maak met deze tips een eind aan de strijd om de afstandsbediening