Stalen trap met houten treden: Modern en duurzaam

stalen trap met houten treden

Houten trappen hebben altijd een voorsprong gehad in de trappenbouw. De laatste jaren is daar echter verandering in gekomen: Door de moderne interieurtrends worden stalen trappen steeds populairder als interieur trap. Dit is vooral te danken aan de koele maar zeer duidelijke stalen look. In combinatie met houten traptreden zijn stalen trappen een schot in de roos: het sobere uiterlijk verwarmt de natuurlijke uitstraling van hout – een ideaal duo om je woonruimte een unieke uitstraling te geven.

Stalen trappen en moderne architectuur

Stalen trappen presteren veel beter dan houten trappen op het vlak van levensduur en duurzaamheid. Ze hebben op zich al een vrij coole uitstraling, waarbij deze coolheid ideaal past bij moderne huizen in het bijzonder. Maar als je dit “coole” karakter wilt verminderen, dan kan je bijvoorbeeld een stalen trap op maat met houten treden laten maken, die heel goed passen bij het traditionele ontwerp en het nog meer versterken.

Stalen trappen hebben veel voordelen

De lijst met voordelen ten opzichte van een normale trap is bijna eindeloos:

  • Hoge duurzaamheid
  • Hoogwaardige uitstraling
  • Visuele eenvoud
  • Bijna onbeperkte ontwerpmogelijkheden
  • Veel mogelijkheden op het op maat te laten maken

Bovendien kan metaal ideaal gecombineerd worden met andere materialen en geeft het net dat ietsje meer. Zelfs trap- en brandbeveiliging is geen probleem meer met stalen trappen. Elke stalen trap kan worden uitgerust met geschikte isolatie tegen contactgeluid, thermisch verzinken en een speciale brandwerende coating – erg praktisch!

stalen trap

Wat voor hout kies je voor op de stalen trap?

Houten traptreden geven altijd een aangenaam gevoel als je met blote voeten over het warme hout loopt en het warme houtoppervlak onder je voeten voelt. Maar ook de visuele aantrekkingskracht van de verschillende houtnerven voegt veel toe. Dit zijn precies de belangrijkste kenmerken van houten traptreden, die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in stalen trapconstructies. Er wordt onderscheid gemaakt tussen houten treden van massief hout en treden van gefineerd hout materiaal.

Massief houten treden

Massief hout wordt verwerkt zoals het gegroeid is of als gelijmd hout. Zachte naaldhoutsoorten zoals sparren of dennen zijn alleen geschikt voor traptreden als ze niet te intensief worden gebruikt, omdat ze relatief snel slijten. Hardhoutsoorten zoals beuk of eik zijn daarentegen veel robuuster, maar ze kosten iets meer.

Staal en hout – een spannend contrast maakt het verschil

Materiaalcombinaties zoals staal en hout zijn vandaag de dag onmisbaar geworden in de trappenindustrie. Trappen zijn immers al lang geen losstaand object meer in huis, maar een noodzakelijk en spannend puzzelstukje in het totale interieurontwerp. Een mooie trap kan echt een eyecatcher zijn in huis. En daar houden we van.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Haal de sfeer van Formule 1 in huis

Volgende Artikel

Ecoheat: Een Duurzame Keuze met Vloerverwarming

Gerelateerde artikelen