Glazen balustradesystemen: waarom zou je hiervoor kiezen?

Glazen balustrades worden steeds populairder dankzij hun moderne uitstraling, de hoeveelheid licht die ze doorlaten, het ruimtelijke effect dat ze creëren en de maximale veiligheid die ze bieden. Niet gek dus dat steeds meer mensen kiezen voor maurikssolutions.com. Deze voordelen maken ze ook meteen geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder balkons, (dak)terrassen, trappen, galerijen en vides. Bouwbedrijven en aannemers kunnen meegaan met deze trend en ze aanbieden aan zowel particulieren als andere bedrijven. Laten we eens kijken waarom het zo’n goed idee is.

Het ziet er mooi uit

Ten eerste geven glazen balustrades van maurikssolutions.com een moderne en stijlvolle look die perfect past bij de hedendaagse architectuur. Ze zorgen voor heldere, ononderbroken zichtlijnen en hierdoor kunnen bewoners ongestoord van het uitzicht genieten. Het fijne is vooral dat deze transparantie elke ruimte open en ruimtelijk maakt en dat is vooral prettig op kleine buitenruimtes zoals balkons en terrassen.

Het is veilig en gaat lang mee

Daarnaast zijn moderne glazen balustrades ontworpen met veiligheid en duurzaamheid als hoogste prioriteit. Ze zijn gemaakt van gehard of gelaagd glas. Dit maakt ze niet alleen sterk, maar ook bestand tegen krassen en breuken. Mocht het glas toch breken, dan valt het uiteen in kleine, botte stukjes, waardoor er minder risico op verwondingen zal zijn. Dit maakt ze weer een veilige keuze voor zowel woningen als commerciële ruimtes waar veiligheid natuurlijk altijd voorop staat.

Je kunt het gebruiken voor verschillende toepassingen

De veelzijdigheid van balustrades maakt ze zo populair. Ze passen perfect op balkons, terrassen, trappen en meer. Op die manier ontstaat er een strakke, moderne look in het hele gebouw. Tegenwoordig zijn er een heleboel innovatieve bevestigingssystemen, waardoor de balustrades flexibel en eenvoudig te installeren zijn. Dit is natuurlijk ook weer tijdbesparend voor bouwbedrijven en installateurs.

Ze zijn gemakkelijk te installeren

Het installeren van glazen balustrades is dus snel en gebruiksvriendelijk. Met de nieuwste montagetechnieken kunnen de glaspanelen snel en met weinig moeite veilig geplaatst worden. De profielen hebben vaak al voorgeboorde schroefgaten en minder bevestigingspunten nodig dan traditionele systemen.

Je kunt kiezen voor maatwerk en accessoires

Glazen balustrades zijn aan te passen aan de specifieke wensen en eisen van klanten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en worden geleverd als complete sets, inclusief montageblokken en afwerkingsrubbers. Je kunt ze verder personaliseren met optionele accessoires zoals afdekkappen in diverse kleuren en LED-strips,. Deze maken het luxe en verhogen tevens ook meteen de functionaliteit ervan.

Variaties

Tot slot komen deze balustrades in verschillende profielen, zoals U-profielen voor standaard montage, F-profielen met een extra lip voor montage aan de rand en Y-profielen voor zijmontage. Dit maakt ze geschikt voor veel verschillende installaties. Ze zijn ook ontworpen om de juiste belasting te kunnen verdragen. De zwaardere profielen zijn speciaal bedoeld voor plekken waar veel mensen komen, zoals stadions.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Een reis door Zweden van het zuiden naar het noorden: deze drie steden moet je absoluut bezoeken! 

Volgende Artikel

Een aantal voordelen van lockers op kantoor

Gerelateerde artikelen