Gebruik zo recyclebaar kunstgras in je tuin 

Recyclebaar kunstgras is nog maar net op de markt, maar wordt nu al op diverse handige manieren gebruikt in tuinen. Dit product is ontwikkeld door TopKunstgras en wordt Just Green genoemd. Doordat het volledig geproduceerd is van 1 dna kunststof kan het kunstgras helemaal gerecycled kan worden. Het kan zelfs hergebruikt worden in de vorm van nieuw kunstgras. Alleen al hierom is het een aanrader om Just Green in je tuin leggen, maar dat komt ook zeker doordat het recyclebare kunstgras dier-, milieu- en mensvriendelijk is. Hierdoor kun je Just Green van Top Kunstgras op de volgende manieren gebruiken in je tuin. 

Speelplek voor honden 

Deze is een favoriet onder dierenliefhebbers. Huiseigenaren installeren huisdiervriendelijk recyclebaar kunstgras in hondenrennen of om hondvriendelijke achtertuinen te creëren voor de harige leden van het gezin. Het geeft honden en andere huisdieren een plek om rond te dwalen en te spelen, terwijl hun baasjes zich geen zorgen hoeven te maken over sporen, gaten of urinevlekken die de dieren kunnen veroorzaken.

Speelplek voor kinderen

Recyclebaar kunstgras is niet alleen geweldig voor speelplekken voor honden, het is ook geweldig voor kindvriendelijke landschapsarchitectuur! Ouders leggen vaak kunstgras aan in kinderspeelplaatsen en in speeltuinen in de achtertuin, omdat dit de veiligheid op de speelplaats verbetert. Kunstgras biedt een glad oppervlak zonder gaten en oneffenheden waar kinderen op kunnen spelen, waardoor het risico op struikelen en vallen wordt verminderd. Als het onder een speelstructuur wordt geïnstalleerd, kan er een kussen onder het kunstgras worden geplaatst om extra kussen te bieden in geval van een ruwe landing van de glijbaan of het klimrek.

Sportvelden

Duurzaam kunstgras hoeft niet alleen voor een stadion te zijn; je kunt er ook in je eigen achtertuin van genieten! Of je nu een voetballiefhebber bent of een fan bent van jeu de boules, kunstgras is een geweldige ondergrond voor buitensporten. Met een sportveld van recyclebaar kunstgras zijn er geen hobbels die je spel kunnen verpesten, en hoef je de lijnen niet elke keer dat je maait opnieuw te schilderen, omdat je helemaal niet hoeft te maaien!

Putting green

Als je een golffanaat bent, wat is er dan beter dan je eigen putting green in de achtertuin? Het is tijdrovend en moeilijk om je gazon zo perfect te verzorgen als je favoriete hole. Daarom kiezen veel golfers in de achtertuin in deze omgeving voor kunstgras. Je kunt zelfs verschillende soorten recyclebaar kunstgras gebruiken om het verschil tussen de putting green en de rough te simuleren. 

Paden

Het afwisselen van gras en straatstenen op paden en looppaden zorgt voor een opvallend visueel effect en kan een prachtig element zijn in een landschapsontwerp. Het is echter lastig om de kleine stukjes gras tussen de straatstenen te verzorgen. Duurzaam kunstgras is een geweldige oplossing voor het probleem van hoe je kunt genieten van de esthetiek van gras- en stenen straatstenen zonder dat je zich zorgen hoeft te maken over hoe je je grasmaaier over het gebied zult manoeuvreren.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Kleding voor kinderen kiezen

Volgende Artikel

Zo maak je de ideale speelhoek voor jouw kinderen

Gerelateerde artikelen