Fietsavonturen met je hond: Veilig op pad met een hondenmand

hond meenemen fietsmand

Tweedehands elektrische fietsen zijn de ideale manier om u te verplaatsen. Het is milieuvriendelijk, goedkoop en bovendien ook gezond. Maar hoe doet u dat als u ergens naartoe wil met uw hond? Bijvoorbeeld om naar het bos of strand te gaan voor een lange wandeling of gewoon omdat u uw hond het liefst altijd en overal meeneemt. Zeker als u wat verder wil fietsen, kunt u uw hond niet de hele weg naast de fiets laten rennen. Gelukkig weten wij hoe u uw hond op de fiets in een fietsmand meeneemt. 

Uw hond veilig in de fietsmand

Niet elke hond kan veilig mee op de fiets. Een grote hond als een Deense Dog of een Berner Sennen past natuurlijk niet in een fietsmand. Dan kunt u beter een hondenkar voor achter de fiets aanschaffen. Honden tot twintig kilo kunnen echter prima in een hondenmand worden vervoerd. Om uw hond veilig in een fietsmand op uw fiets mee te nemen moet u in ieder geval zorgen dat de fiets niet omvalt of achterover kiept. Er is genoeg tegenwicht nodig. Ook laat u uw hond nooit onbeheerd achter op de fiets. Uw hond kan zich lelijk bezeren als de fiets omvalt of hij kan proberen uit de mand te komen als u weg bent. Om te zorgen dat uw hond tijdens het fietsen niet uit de mand kan springen, zet u hem vast met een tuigje en riem. Zet de hond altijd aan beide zijkant vast, zodat hij niet toch uit de mand kan springen en aan een kant blijft hangen. Dit is levensgevaarlijk. 

hond meenemen elektrische fiets hondenmand

Uw hond aanleren in de fietsmand te zitten

Om goed te kunnen fietsen is het belangrijk om uw hond rustig te laten wennen aan de fietsmand. Zet de mand eerst op de grond met een lekker zacht dekentje erin en beloon de hond als hij erin gaat zitten. Dwing de hond niet in de mand, dan kan hij juist angstig worden. Als hij uit zichzelf in de mand stapt en zich comfortabel voelt, kunt u oefenen met uw hond in de mand tillen. Als de fietsmand op de fiets zit, kan de hond er immers niet zelf instappen. Daarna bevestigt u de mand aan de fiets en tilt u de hond erin. Controleer vooraf of de mand goed stevig vastzit, wat als de hond valt, zal hij nooit meer in de mand willen. Begin als de hond rustig blijft met kleine stukjes fietsen en blijf de hond belonen voor rustig gedrag. Daarna kunt u uw ritjes steeds verder uitbreiden. 

Voor of achter op de fiets

De meeste fietsmanden worden achterop de fiets geplaatst. Zo heeft u het minste last van het extra gewicht. Bij tweedehands elektrische fietsen zit de accu vaak onder de bagagedrager, dus controleer eerst of u hier een mand kunt bevestigen. Er zijn ook fietsmanden voor voorop de fiets. Dit is wel zo gezellig, want dan kunt u uw hond de hele rit zien. Dit is echter alleen geschikt voor kleine hondjes, want het gewicht hangt helemaal aan het stuur. Sommige tweedehands elektrische fietsen hebben een bagagedrager boven het voorwiel. Hier kunt u natuurlijk ook een mand of krat voor uw hond op plaatsen. 

Total
0
Shares
Vorige Artikel
fiscale eindejaarstips

Optimaliseer Je Fiscale Aftrekposten: Tips voor Ondernemers 2023

Volgende Artikel
woontrends

Populaire Woontrends Om Je Interieur Te Transformeren in 2023

Gerelateerde artikelen