Tips voor het aanschaffen van een nieuwe elektrische fiets

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? Dan snappen we heel goed dat je misschien wel geen idee hebt waar je moet beginnen met zoeken. Online is het aanbod enorm, maar ook in een willekeurige fietsenzaak staan tientallen fietsen naast elkaar, waarbij ze eigenlijk allemaal wel op elkaar lijken. Toch is er wel een wezenlijk verschil of je bijvoorbeeld kiest voor een e-bike met motor in het voorwiel of een e-bike met een middenmotor. Om het je een stuk makkelijker te maken, delen we in dit artikel een aantal handige tips met je, zodat het maken van een uiteindelijke keuze een stuk gemakkelijker zal worden.

Bepaal waarvoor je de fiets wilt gaan gebruiken

Wil je iedere dag naar je werk kunnen fietsen of wil je er af en toe mee naar de supermarkt kunnen fietsen en eens in de zoveel tijd een flinke fietstocht mee kunnen maken? Om te kunnen bepalen welke e-bike geschikt voor je is, moet je dus eerst in kaart brengen waarvoor je de fiets denkt te gaan gebruiken. Dit bepaalt namelijk het type motor, maar ook de actieradius van de fiets. Stel dat je regelmatig door een heuvelachtig gebied moet fietsen, dan zal dit logischerwijs wat extra ondersteuning en druk kracht kosten, waardoor je uiteindelijk een accu met meer capaciteit nodig zult hebben.

Wat is je budget?

Om uiteindelijk te kunnen bepalen welk type e-bike je koopt, is het budget allesbepalend. Stel dat je een e-bike wilt die van alle gemakken voorzien is en waarmee je tot wel 70 kilometer op een volle accu kunt fietsen, dan kunnen we je met een budget van 1000 tot 1500 euro snel uit de droom helpen. Nu is dit absoluut geen verkeerd budget om een mooie e-bike voor te kunnen kopen, maar je moet wel realistisch blijven als het gaat om de mogelijkheden. Bepaal dus eerst je budget, zodat je op basis daarvan gericht op zoek kunt naar een gepaste fiets.

Ga meerdere elektrische fietsen vergelijken

Het aanschaffen van een elektrische fiets is niet iets wat je binnen een paar minuten doet. Ons advies is daarom dus ook om niet direct over te gaan tot een daadwerkelijke aankoop, maar verschillende elektrische fietsen vergelijken is bij meerdere partijen een aanrader. Zo krijg je niet alleen een veel beter beeld van wat er in de markt te verkrijgen is, maar kun je in het geval van exact hetzelfde model, ook zien wat partij A en partij B rekent voor exact hetzelfde model.

Maak een goede proefrit

Het is helemaal niet gek om een proefrit van een minuut of twintig te maken. Sterker nog, een goede fietsenzaak zal je dit ook ten zeerste adviseren. Op deze manier krijg je namelijk een goed idee hoe de fiets aanvoelt en ook hoe de fiets reageert op verschillende situaties. Test bij bijvoorbeeld het remmen, maar ook het sturen, schakelen en maken van snelheid. Door dit met meerdere fietsen te doen, krijg je voor jezelf een goed beeld van welk type en model het beste bij je past en kun je een veel betere keuze maken.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

De leukste gratis uitjes met de kids

Volgende Artikel

De uitdaging van het perfecte babyshower cadeau

Gerelateerde artikelen