De leukste gratis uitjes met de kids

Wil je graag een dagje weg met de kids? Dan hoeft dit natuurlijk niet altijd enorm veel geld te kosten. Uiteraard is het leuk om een keer naar de dierentuin of een pretpark te gaan, maar er zijn ook genoeg uitstapjes die bijna niets kosten of zelfs helemaal gratis zijn. Omdat we ook heel goed kunnen begrijpen dat het als ouders niet altijd even gemakkelijk is om iets te kunnen bedenken, hebben wij een selectie gemaakt van gratis uitjes, die zeker in de smaak zullen vallen bij de kids.

Ga naar een speeltuin in de buurt

De meeste dorpen en ook steden hebben vaak één of meerdere speeltuinen met klimtoestellen, glijbanen en allerlei andere leuke dingen. De toegang is vaak gratis en voor de kinderen een ontzettende leuke plek om zich uren te kunnen vermaken. Zijn de kinderen al wat ouder, dan kunnen ze vaak ook prima alleen of samen met wat vrienden en vriendinnetjes. Mocht het nu toch een wat druilerige dag zijn, dan kun je ook naar een overdekte speeltuin in de buurt. Het enige is dan vaak wel dat je voor de kinderen entree moet betalen. Om de kosten dan enigszins te drukken, kun je er bijvoorbeeld een tas met eigen eten en drinken meenemen. Wel even van tevoren checken of dit mag! Zo staat namelijk niet iedere speeltuin dit toe.

Gezellig naar de kinderboerderij

Wat is er nu leuker dan een dagje gezellig naar de kinderboerderij met de kinderen. Kinderen zijn vaak dol op dieren en een bezoek aan een boerderij is een geweldige manier om ze kennis te laten maken met verschillende boerderijdieren. Veel boerderijen openen hun deuren voor bezoekers en bieden rondleidingen, waarbij kinderen kunnen helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren. Ze zullen genieten van het zien van koeien, schapen, varkens en misschien zelfs een echte tractorrit!

Wandeling in het bos

Het bos is de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen en de kinderen uit te laten razen. Vooral tijdens de herfst, is er van alles gaande in het bos. Bomen verliezen bladeren, eikels en kastanjes vallen op de grond en ook de vogels zijn druk bezig om een nestje te bouwen waar ze kunnen overwinteren. Hoe leuk is het dan om bijvoorbeeld samen met de kinderen het bos in te gaan om allerlei dingen te verzamelen om vervolgens thuis gezellig samen een herfsttafel te kunnen maken? Afhankelijk van hoe koud het is, kun je bijvoorbeeld ook een tas vol lekkers meenemen, zodat jullie tussen het wandelen door, even ergens rustig kunnen gaan zitten om iets te drinken en te eten.

Gratis evenementen in de stad

Vooral in de vakanties organiseren veel dorpen en steden allerlei evenementen in de stad. Zo zien we vaak dat veel steden in de wintermaanden een ijsbaan hebben, waar de kinderen kunnen schaatsen, maar ook allerlei markten en festivals zijn regelmatig gratis te bezoeken. Het is dus handig om de agenda van je eigen stad of dorp en ook die van de omliggende goed in de gaten te houden.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

De expert gids voor online casino betaalmethoden

Volgende Artikel

Tips voor het aanschaffen van een nieuwe elektrische fiets

Gerelateerde artikelen