De 9 beste buikspieroefeningen 

beste buikspieroefeningen

We hebben de negen beste buikspieroefeningen voor je op een rij gezet waarmee jij gegarandeerd resultaten zult gaan behalen. Als je je buikspieren gaat trainen zal je een strakkere buik kunnen creëren. Ook is het de perfecte manier voor het wegwerken van je love-handles. Maar welke oefeningen zijn nou het meest effectief?

Crunch

We starten met de eerste buikspieroefening die bij iedereen waarschijnlijk wel bekend is. De crunch is een van de beste buikspieroefeningen voor het trainen van de bovenste buikspieren. Om de oefening te kunnen uitvoeren moet je eerst op je rug gaan liggen. Zorg dat de knieën zijn gebogen en dat je handen achter je hoofd liggen. De bedoeling is dat je vervolgens met behulp van je schouders iets omhoog komt. Het is daarbij belangrijk dat je je buikspieren aanspant en de voeten niet van de plaats komen. Herhaal dit zo vaak als je wilt. 

Bron: Virtuagym

Planken

Tijdens het planken train je de core waardoor je middelste buikspieren beter zichtbaar worden. Neem de positie aan alsof je wilt gaan opdrukken. Zorg dat de handen rechter onder de schouders gepositioneerd staan. Zorg dat het lichaam recht is en je tenen iets omhoog. Plaats de onderarmen onder de schouders en span je buikspieren aan. Hou dit een bepaalde tijd vol. Als je het voor het eerst doet kun je bijvoorbeeld beginnen met 30 seconden. 

beste buikspieroefeningen planken
Bron: Virtuagym

Leg raise

De leg is raise is een simpele oefening dat zorgt voor een strakkere buik. Je traint er daarnaast ook je billen- en benen mee. Ga plat op je rug liggen, plaats de armen naast je. Span je buikspieren aan laat de benen omhoog komen. De positie moet tijdelijk worden aangehouden en vervolgens kun je de benen weer laten zakken. Dit kan een x aantal keer herhaald worden. 

Bron: Virtuagym

De Brug

Een andere oefening die bijdraagt aan sterke buikspieren is de brug. Ga op je rug liggen met de knieën gebogen. De armen plaatst je recht naast het lichaam. Breng het lichaam vervolgens langzaam omhoog en houde positie zo lang mogelijk vast. Dit is een vrij zware oefening dus het is zeker een optie om rust te nemen tijdens de herhalingen. 

Mountain climber

Met deze oefening zullen je core spieren een flinke boost krijgen maar daarnaast is het ook goed voor je conditie. Om te beginnen neem je als eerst een push-up positie aan. Je rug is recht terwijl je je buikspieren aanspant. Breng één been richting de handen. Vervolgens weer terug en doe je hetzelfde met je andere been. Dit doe je in een snel tempo. Dit is echt een van de beste buikspieroefeningen voor je core.

Bron: Virtuagym

Hanging knee raise

De hanging knee raise is een perfecte oefening voor wanneer je wat meer ervaring hebt. Het heeft effect op vrijwel alle buikspieren. Om deze oefening te kunnen uitvoeren heb je wel een stang nodig. Deze zijn te sportschool te vinden maar je kunt er ook één aanschaffen voor thuis. Zorg dat je aan de stang gaat hangen en dat de duimen naar binnen wijzen. Breng je knieen naar boven richting deborst. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk dat je je buikspieren aanspant. 

beste buikspieroefeningen vrouwen

Cable crunch

Als je in de sportschool traint dan is dit één van de beste buikspieroefeningen voor de middelste buikspieren. Het is daarbij wel belangrijk dat de oefening op de juiste manier wordt uitgevoerd. De beginpositie is het zitten op de knieën. Breng de kabel naar je nek en hou deze goed vast tegen de borst aan. Maak vervolgens een kromme beweging met behulp van je buikspieren. Zorg ervoor dat je niet de heupspier gebruikt. 

Russian twist

Tijdens de russian twist moet er gebruik worden gemaakt van een gewicht. De hele core zal met deze oefening worden getraind. De eerste stap is zitten op de grond. Vervolgens neem je een gewicht in je handen en die hou je voor je uit. Zorg dat je voeten iets van de grond komen en beweeg vervolgens naar rechts en dan naar links met behulp van je torso. Mocht je geen gewicht hebben kun je ook iets anders gebruiken dat zwaar is. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een fles water of een stapel dikke boeken. 

Bron: Virtuagym

Cocoon

Als je wilt dat je wasbordje beter zichtbaar wordt, is de cocoon daar een perfecte oefening voor. Je begint met het plat liggen op je rug. De handen hou je boven je hoofd en de voeten iets omhoog. De bedoeling is dat de knieën de beweging maken richting de borst. De handen beweeg je naar je voeten toe waardoor je schouders omhoog komen. Zak vervolgens langzaam terug en herhaal de oefening een aantal keer.

Probeer altijd te sporten in de ochtend. Sporten als deel van je avondroutine blijkt slaap te verslechteren!


Total
0
Shares
Vorige Artikel
lifestyle fotografie

Lifestyle fotografie: het vastleggen van een persoonlijkheid

Volgende Artikel
douglas tuinhuizen

Douglas tuinhuizen: Een complete gids

Gerelateerde artikelen