Zo maak je zelf je tanden witter

Wie wil er nou geen mooi gebit hebben? Wanneer je lacht heb je het liefst een glimmende lach met witte tanden in plaats van geel/bruin verkleurde tanden. Je onderhoud je gebit door goed te poetsen, maar soms is dit onvoldoende. Hoe vaak en hoe goed je ook poetst, het kan voorkomen dat je tanden alsnog verkleuren. Dit kan komen door het eten en drinken dat je binnenkrijgt. Wil jij ook wittere tanden? Je kan hiervoor naar een specialist gaan en flink voor betalen, maar je kunt dit ook gewoon zelf thuis doen. Zonder al te veel moeite kan je zelf een glanzend gebit krijgen waar een filmacteur jaloers op is.

Oorzaak gele tanden

Of je wel of geen gele tanden krijgt, wordt voor een deel genetisch bepaald. De kleur van het tandbeen en de dikte van het tandglazuur bepalen of je tanden wit blijven of geel verkleuren. Daarnaast hangt het ook af van de voedingsmiddelen die je binnenkrijgt. Dranken zoals cola en koffie, maar ook nicotine heeft invloed op je tanden. Vaak zie je ook dat verstokte rokers geel verkleurde tanden hebben. Ook tandsteen, veroorzaakt door het onvoldoende poetsen van de tanden, zorgt voor een grauw laagje over je tanden. In principe moet je altijd zorgen dat je regelmatig naar de tandarts gaat, zoals Tandarts Weert.

Gele tanden voorkomen

Doordat het deels genetisch bepaald is, kan je gele tanden niet altijd voorkomen. Maar door zuinig op je gebit te zijn, kan je de kans op gele tanden wel een stuk verlagen. Zo is het raadzaam het nuttigen van koffie, frisrank en sigaretten te verminderen en het liefst te stoppen. Ook het minderen van zure vruchten en vruchtensap helpt hierbij. Zo kan je jus d’orange bijvoorbeeld eenvoudig aanlengen met water wat het effect op je tanden verminderd. 

Ook de productie van voldoende speeksel is belangrijk voor een goede mondgezondheid. Zo voorkomt speeksel tandplak en daardoor tandsteen en voorkomt het de vorming van gele tanden. 

Tanden witter maken

Wanneer je af wilt van je gele tanden, kun je naar een specialist als een tandarts of mondhygiënist gaan om je tanden witter te laten maken, maar je kan ook zelf je tanden witter maken. Tegenwoordig heb je meerdere producten beschikbaar waarmee je eenvoudig thuis tanden bleken kunt. Dit scheelt je weer een bezoek naar een tandarts of een mondhygiënist. 

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Populaire feestkleding voor carnaval

Volgende Artikel

Wat zijn de populairste casinospellen van dit moment?

Gerelateerde artikelen