Het ideale dagje uit in Amsterdam

Een dagje Amsterdam is altijd een goed idee. Onze hoofdstad biedt een perfecte mix van geschiedenis, cultuur, winkelen, ontspanning en lekker eten. Of je nu van plan bent om musea te bezoeken, lekker te eten of toerist in eigen land te spelen met een stadswandeling, Amsterdam heeft voor ieder wat wils. We hebben daarom wat tips bij elkaar gezet voor het ideale dagje uit in Amsterdam. 

Wat te doen?

Als je eenmaal in Amsterdam bent, heb je talloze mogelijkheden om je dag te vullen. Begin je dag met een bezoek een van de grootse musea, zoals het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum. Je zult je ogen uitkijken. Beide musea liggen aan het Museumplein en bieden een indrukwekkende start van je dag. Vervolgens is het een aanrader om richting de bekende wijk de Jordaan te lopen. Deze wijk staat bekend om de smalle straatjes, gezellige cafés en unieke boetiekjes. Geniet tijdens de wandeling van de stad bovendien van de prachtige grachten, historische architectuur en charmante sfeer. 

Coffeeshops en de Wallen

Amsterdam staat uiteraard ook bekend om haar coffeeshops en de Wallen. Een bezoek aan zo’n coffeeshop kan dan ook een leuke toevoeging zijn aan een dagje in Amsterdam. Bij Coffeeshop Amsterdam in de Jordaan vind je bijvoorbeeld een heel ontspannen en gezellige sfeer. Het draait er niet alleen om het roken van een jointje, ook voor een goede kop koffie kun je er een leuke ervaring opdoen. Vergeet daarnaast ook de rosse buurt van Amsterdam niet. Een bezoek aan de Wallen is voor veel mensen een unieke ervaring en mag zeker niet ontbreken.

Culinair genieten

Na een gezellig dag vol nieuwe indrukken, wil je de dag natuurlijk afsluiten met een heerlijk diner. Amsterdam biedt een grote diversiteit aan restaurants voor elke smaak en elk budget. Probeer bijvoorbeeld de bruisende foodhallen. Je kunt hier kiezen uit verschillende eetkraampjes met gerechten van over de hele wereld. Ook voor de minder avontuurlijke eters is er genoeg keuze in onze hoofdstad. Na het eten kun je nog een mooie avondwandeling maken door de verlichte grachten en genieten van het prachtige uitzicht dat Amsterdam ‘s avonds te bieden heeft.

De beste reisopties

Het openbaar vervoer is vaak de beste manier om naar Amsterdam te komen. Vanuit bijna elke grote stad in Nederland kun je rechtstreeks naar Amsterdam Centraal reizen. Zo vermijd je de verkeersdrukte en parkeerproblemen. Je kunt bovendien gemakkelijk overstappen op het uitgebreide tram- en busnetwerk van de stad. Aan de rand van de stad zijn overigens wel diverse P+R locaties te vinden waar je je auto goedkoop kunt parkeren en eenvoudig met het openbaar vervoer verder kunt reizen.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Nut en noodzaak van voedingssupplementen

Volgende Artikel

Waar moet je op letten bij een advocaat inhuren?

Gerelateerde artikelen