Streeploos je ramen wassen, dat doe je zo

Ramen wassen is een klusje dat veel mensen graag uitstellen. Toch zijn die vlekken en vingerafdrukken op een gegeven moment niet meer te negeren, vooral als de zon mooi op je ramen schijnt. Dan is het tijd om je ramen te wassen! Maar hoe zorg je ervoor dat je geen strepen krijgt na het wassen? In deze blog delen we de beste tips voor streeploos ramen wassen. Zo geniet je van een helder uitzicht zonder die irritante strepen. 

Wat heb je nodig

Gelukkig heb je geen bijzondere trucs of exclusieve schoonmaakmiddelen nodig om perfect schone ramen te krijgen. Wil je op een vlekkeloze manier je ramen zemen, dan heb je maar een paar dingen nodig. Begin met een emmer gevuld met water en voeg een mild reinigingsmiddel zoals afwasmiddel, ammoniak of schoonmaakazijn toe. Gebruik een spons om het glas grondig te reinigen en verwijder vuil en vlekken. Daarna gebruik je een trekker of raamwisser om het water van het glas te verwijderen. Werk van boven naar beneden. Voor de finishing touch gebruik je een natuurzeem of microvezeldoek om eventuele resterende strepen weg te vegen. Voor extra glans kan je nog een keer over de ramen heen gaan met oude kranten. 

Hardnekkig vuil

Heb je hardnekkige vlekken op je ramen, zoals vogelpoep of zand? Zorg er dan voor dat deze helemaal verwijderd zijn voordat je gaat zemen en wassen. Doe je dit niet, dan verspreid je het vuil eigenlijk alleen maar over de rest van je ramen. Uiteindelijk ben je dan langer bezig. Gebruik een tuinslang om zand aan de buitenkant weg te spoelen en gebruik een beetje tandpasta om vogelpoep voorzichtig te verwijderen.

Hoe ga je te werk

Maak een sopje met heet water en een klein beetje afwasmiddel of schoonmaakazijn. Te veel schoonmaakmiddel kan strepen veroorzaken. Voeg een scheutje ammoniak toe als de ramen erg vettig zijn. Voor extra heldere ramen werkt een beetje glansmiddel voor de vaatwasser perfect. Als je liever een huis-tuin-en-keukenoplossing gebruikt, kan ramen zemen met warm water en een gesneden ui strepen voorkomen. Gebruik een inwasser of schone spons om het vuil van de ramen te verwijderen. Doop de inwasser of spons in het sop, knijp overtollig water eruit en was de ramen van boven naar beneden. Vermijd te veel druk op de inwasser of spons, anders krijg je krassen. 

Droog maken en afwerken

Gebruik nu de trekker. Begin altijd van boven naar beneden om te voorkomen dat water naar de al droge delen loopt. Beweeg de trekker in één vloeiende beweging van links naar rechts terwijl je naar beneden werkt, om strepen te vermijden bij het optillen van de trekker. Als alternatief kun je banen maken van boven naar beneden, waarbij elke nieuwe baan de vorige overlapt. Veeg de trekker af met een vochtige zeem voordat je aan een nieuwe baan begint. Gebruik een krantenprop om eventuele strepen weg te poetsen; de krant absorbeert overgebleven vocht en voorkomt strepen. Maak vervolgens met een microvezeldoek het kozijn en de vensterbank schoon. Een geklaarde klus met perfecte ramen!

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Frisse salades om mee te nemen naar je werk

Volgende Artikel

Tips bij je zoektocht naar een geschikte pan

Gerelateerde artikelen