Moderne tuinontwerpen: trends en ideeën om te overwegen

Ben jij van plan om de tuin te renoveren en wil jij deze omtoveren tot een moderne tuin? Dan kan het zijn dat je op zoek bent naar wat inspiratie om te verwerken in jouw tuinontwerp. Hieronder hebben we een aantal trends en ideeën voor je op een rij gezet die je terug kunt laten komen in jouw toekomstige moderne tuin.

1. Maak een zitgedeelte in de tuin

Wanneer je gezegend bent met een tuin, wil je hier natuurlijk zo veel mogelijk van kunnen profiteren. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van al het moois dat er bloeit, maar je kunt ook van de tuin genieten door er daadwerkelijk in te zitten. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met het zitgedeelte als je een tuinontwerp gaat maken. Zo zijn maatwerk overkappingen erg geliefd: dankzij een overkapping kun je het hele jaar door genieten van de tuin, ongeacht het weer. Bovendien kun je zelf kiezen hoe de overkapping eruit komt te zien. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping met schuur of een mooie landelijke kapschuur. Richt vervolgens de overkapping in naar jouw wensen: denk aan een mooie, strakke loungebank of een moderne tafel waar je lekker aan kunt tafelen.

2. Laat bepaalde materialen of kleuren terugkomen

In een moderne tuin is het vaak belangrijk dat alles goed op elkaar aansluit en dat het aanvoelt als een geheel. Wanneer jij ook dit gevoel wil verwezenlijken, kun je bepaalde materialen terug laten komen. Denk bijvoorbeeld aan hout, rotan, riet, beton en keramiek. Zo kun je het hout verwerken in de schutting, vlonder en overkapping, terwijl je rotan en riet terug kunt laten komen in de accessoires of meubels. Bij beton en keramiek kun je juist denken aan het straatwerk.

In het tuinontwerp kun je ook stilstaan bij het kleurgebruik. Je kunt namelijk ook door middel van kleuren de tuin laten aanvoelen als een geheel. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke kleurtinten, zoals bruin, grijs of beige. Dit kun je gebruiken in de zithoek, maar ook in de accessoires van de tuin zoals bloempotten of kussentjes. 

3. Vergeet de planten niet

Over het kleurgebruik gesproken: je kunt zelfs kleur terug laten komen in bepaalde planten. Je kunt kiezen voor een kleur, of een kleurenpalet dat goed op elkaar aansluit. Denk bijvoorbeeld aan paars gecombineerd met roze. Planten in de tuin zijn bovendien erg belangrijk. Planten zijn namelijk erg goed voor de biodiversiteit: planten trekken dieren aan en ze vangen regenwater op. Maak bijvoorbeeld een mooie, strakke border en vul deze met verschillende soorten planten. Ook kun je denken aan een mooi, strak gazon. 

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Betoverende bestemmingen op Curacao - onvergetelijke ervaringen wachten op jou

Volgende Artikel
zomer fashion trends rood

Fashion trends deze zomer: van top tot laars

Gerelateerde artikelen