Levende Woonkamer Muren: Kies de Perfecte Kast voor Jouw Stijl

woonkamer muren

Ben je toe aan wat nieuws? Zijn de muren in je woonkamer saai geworden of wil je gewoon een keer wat anders? Een kast is de beste en makkelijkste oplossing voor dit probleem. Er zijn namelijk heel erg veel verschillende kasten. Deze kan je allemaal op verschillende manieren decoreren, neerzetten en daarmee de stijl van de woonkamer aanduiden. In dit artikel lees je hoe belangrijk het is om een kast te kopen die bij jou en je interieurstijl passen.

Hoe maak je een levende muur?

Een woonkamer wand bestaat uit uniform vormgegeven meubelelementen die meestal langs een muur in de woonkamer worden geplaatst. De meubels zijn zo ontworpen dat ze je veel functionele opbergruimte bieden en tegelijkertijd je woonkamer er gezellig en stijlvol uit laten zien. 

Verschillende soorten kasten

Het is natuurlijk het doel om de kast die je kiest zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Er zijn heel veel verschillende soorten kasten die je in de woonkamer kan inzetten om een leuke, levendige stijl te creëren. We gaan een aantal voorbeelden laten zien zodat de zoektocht voor jou een stuk makkelijker wordt.

woonkamer muur lowboard met hangende tv

Lowboard

Lowboards zijn lange, lage meubelstukken voor televisies en consoles. Ze staan meestal op de grond. Er zijn echter ook modellen die aan de muur gemonteerd kunnen worden. Met openingen in de achterwand kan de “kabelspaghetti” worden verborgen en kunnen de kabels op een nette manier worden opgeborgen. Deze kast noemen veel mensen ook wel een TV meubel, maar als het opslagruimte heeft, noemen wij het een kast.

Vakkenkasten

Vakkenkasten zijn ideaal om je woonkamer aan te kleden, echter is de vakkenkast ook zeer geschikt voor slaapkamers en zelfs badkamers. Je kan er spullen in kwijt maar je kan er ook spullen in tonen. Deze kasten worden vaak gebruikt om een aantal mooie objecten, zoals kunst of boeken in te zetten. Dit geeft een enorme boost aan de uitstraling van de ruimte.

woonkamer muur

Open kasten

Het beste voorbeeld van een open kast is een boekenkast. Maar open kasten kunnen ook andere objecten mooi uit laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een platenspeler, kleine planten of kleine kunstobjecten. In combinatie met bijvoorbeeld boeken kan je zo een prachtig huiselijk object creëren. 

Waar moet je op letten als je een wandmeubel koopt?

  • Meet de woonruimte op: 

Voordat je voor een kast kiest, moet je eerst meten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. In grote kamers met langwerpige muren past een doorlopende wandkast die uit één stuk bestaat het beste. In kleinere woonkamers of kamers met bijzondere kenmerken kan een set losse meubels mooier zijn. Zorg er altijd voor dat er voldoende ruimte is, zodat het er niet krap uitziet en je deuren gemakkelijk kunt openen.

  • Denk aan de ruimte tussen de meubelstukken: 

In woonkamers met veel losse meubels, moeten de elementen altijd met voldoende tussenruimte worden geplaatst. Laat minstens 20 cm ruimte tussen de verschillende meubels. Hierdoor oogt de kast en de woonkamer muur luchtiger.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

De zonnestralen vangen: Energiebesparing in de zomer

Volgende Artikel

Succesvolle Badkamer Make-over: 6 Onmisbare Renovatie Tips

Gerelateerde artikelen