Hoe houd ik mijn huis opgeruimd? 

In dit artikel volgen een aantal tips voor een structureel opgeruimd huis. Je kunt bijvoorbeeld etiketten online bestellen om op opbergdozen te plakken zodat je weet waar al je spullen staan, je tijd beter inplannen of bewuster om te gaan met nieuwe spullen die binnenkomen. Hieronder volgen nog een aantal tips. 

Verdelen 

Verdeel je spullen zodat alles georganiseerd blijft.  Zet drie verhuisdozen naast je neer en geef ze de namen “hier opbergen”, “elders opbergen” en “weg”. Kijk eens op Avery om hier de beste etiketten voor te vinden. Je verdeelt daarna alles in die drie categorieën. Je verkleint de kans dat je afgeleid raakt omdat je niet steeds hoeft weg te lopen om dingen op te bergen.

Poortwachter

Na het grondig opruimen van je huis is het cruciaal om de rol van poortwachter des huizes te verwerven, die alles kritisch beoordeelt dat binnenkomt. Dit komt omdat sommige spullen aanvankelijk leuk, nuttig of nostalgisch lijken. Denk bijvoorbeeld aan het speelgoed dat je kind gratis van je favoriete fast food restaurant of bioscoop heeft gekregen. In de meeste gevallen wordt er slechts kort mee gespeeld voordat het in de speelgoedbak belandt. Dit gebeurt helaas niet vaak, waardoor dit speeltje, samen met zijn andere gratis vrienden, door je hele huis zwerft. Wees dus kritischer op wat je in eerste instantie bewaart. 

Laat post zich niet opstapelen

Je hoeft je geen zorgen te maken over de overvloed aan brieven die je ontvangt door meteen actie te ondernemen als je ze ontvangt. Je kunt naast je voordeur een mooie mand of opbergdoos plaatsen. Alles wat van de brievenbus afkomt, kan direct daarin. Neem bijvoorbeeld twee vaste dagen in de week de tijd om deze mand door te spitten. 

Tijdsplanning

In onze huidige maatschappij is tijd (helaas) geld. Om deze reden is het nuttig om onze tijd goed te plannen. Het omvat ook de klusjes in en rond het huis. Terwijl je de kinderen van school haalt, kun je de vaatwasser draaien terwijl je onder de douche staat en het vlees in de oven bakken. Het is ook mogelijk om ‘s avonds al een ontbijt te bereiden of het brood voor de lunch alvast te smeren, zodat je in de ochtend gemakkelijk kunt opstaan. Leg je kleding klaar of plaats je favoriete mok op het aanrecht voordat je naar bed gaat. Als gevolg hiervan hoef je in de ochtend minder beslissingen te nemen en hopelijk minder stress te ervaren.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

5 dingen om te weten over de eSim

Volgende Artikel

Goede redenen voor een vloerkleed in de keuken

Gerelateerde artikelen