Je Vogelhuisje Ophangen? Tips Voor Succesvolle Nestelplekken

Heb je een vogelhuisje aangeschaft of wil je deze graag aanschaffen? Dan wil je deze vervolgens natuurlijk ook zo snel mogelijk ophangen. Je wilt dan ook zo snel mogelijk dat er vogeltjes op af komen. Om daar voor te zorgen moet je ervoor zorgen dat het vogelhuisje op de juiste plek hangt. Wanneer het vogelhuisje op een verkeerde plek hangt, kun je heel lang wachten, maar is de kans dat er vogeltjes in gaan zitten erg klein. Wanneer het vogelhuisje op een plek hangt waar je bijvoorbeeld vaak dichtbij komt en waar dus veel beweging en geluid omheen is, zal een vogel deze plek niet gauw uitzoeken om er een nestje in te gaan maken. 

Hang een vogelhuisje op een beschutte plek

Vogels willen graag dat het vogelhuisje op een beschutte plek hangt. Ze willen een rustige plek waar ze zich veilig voelen en waar ze privacy hebben. Ergens waar wat beschutting is van bijvoorbeeld een boom of struik zal voor vogels aantrekkelijk zijn. Let er bijvoorbeeld ook op dat dieren niet in de buurt kunnen komen, door bijvoorbeeld hekwerk van Resifence.nl. Voorkom wel dat de ingang van het vogelhuisje geblokkeerd wordt door wild groeiende takken, anders kunnen de vogels niet meer in en uit het huisje komen. Probeer ook niet voor een té beschutte plek te kiezen, want dan kun je het zelf van een afstandje niet goed meer bekijken en dat zou natuurlijk jammer zijn!

Houd rekening met weersomstandigheden

Kies een plek voor het vogelhuisje waar de directe zon niet de hele dag op staat. Kies ook de plek waar wind en dus ook regen het minst op staat. Wanneer je een beetje een beschutte plek hebt is dit vaak ook al zo. Vogels houden niet van de felle zon en ook niet van een plek midden in de regen en harde wind.

Vogels kiezen een plek waar in de nabije omgeving ook voedsel te vinden is. In een groene omgeving zal een vogel dus ook sneller een vogelhuisje kiezen dan in een omgeving met weinig groen. Heb je helaas geen groene omgeving dan kun je natuurlijk ook met vogelvoer of bijvoorbeeld een voederhuisje de vogeltjes lokken. Zo maak je het vogelhuisje in jouw tuin extra aantrekkelijk! 

Beeld: Vogelhuisjes-kopen.nl

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Top Tips voor een Gezonde Levensstijl: Fit Blijven in 2023!

Volgende Artikel

Je Oude Sieraden Verkopen? Ontdek de Beste Manieren

Gerelateerde artikelen