Elektrische Auto Roadtrip: Tips voor Zorgeloos Reizen

Als je een elektrische auto bezit, vraag je je misschien af of het mogelijk is om met je auto een lange autorit te maken. Het goede nieuws is dat het mogelijk is! Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je de weg op gaat. In deze blogpost bespreken we wat je moet weten over reizen met je elektrische auto.

Je auto opladen

Een van de belangrijkste dingen die je moet overwegen als je met je elektrische auto reist, is hoe je hem gaat opladen. De meeste elektrische auto’s kunnen 200 tot 400 kilometer afleggen met een volle lading, dus je moet een plan hebben om je auto om de paar honderd kilometer op te laden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je auto onderweg op te laden. Een optie is het gebruik van een openbaar laadstation. Je kunt openbare laadstations vinden door een snelle Google-zoekopdracht uit te voeren of door een app zoals PlugShare te gebruiken. Het opladen van je auto bij een openbaar laadstation duurt meestal 30 minuten tot 8 uur, afhankelijk van het station en het type lader dat je gebruikt. Bekijk ook goed wat het laadvermogen van je auto is en zorg ervoor dat je een laadkabel hebt die dit laadvermogen ook aankan. 

Een andere optie voor het opladen van je auto is het gebruik van een draagbare lader. Draagbare laders zijn geweldig omdat je hiermee je auto overal kunt opladen, of je nu op een camping of in een hotel bent. De mobiele laadkabel wordt meestal geleverd met verschillende adapters, zodat je de auto kunt opladen, ongeacht het type stopcontact waartoe je toegang hebt. Heb je die niet? Dan is het verstandig een mobiele laadkabel type 2 aan te schaffen. Deze zijn er met een uitgang naar schuko voor een normaal stopcontact of met een uitgang naar CEE voor een krachtstroom bron. 

je route plannen

Zodra je hebt bedacht hoe je de auto gaat opladen, is het tijd om je route te plannen. Bij het plannen van je route moet je rekening houden met hoogteverschillen, achteruit inparkeren en extreme temperaturen. Hoogteverschillen kunnen van invloed zijn op de actieradius van je auto, dus het is belangrijk daar rekening mee te houden bij het plannen van je reis. Extreme temperaturen kunnen ook van invloed zijn op de actieradius van je auto, omdat extreme hitte of kou de hoeveelheid beschikbare energie van de accu kan verminderen.

Iets anders waar je rekening mee moet houden bij het plannen van je route is de locatie van openbare oplaadstations. Zoals we al eerder zeiden, kun je openbare oplaadstations vinden door even op Google te zoeken of door een app als PlugShare te gebruiken. Het is een goed idee om in kaart te brengen waar alle openbare oplaadstations zich langs je route bevinden, zodat je dienovereenkomstig kunt plannen. Het laadvermogen van je auto komt hier ook om de hoek kijken. Heb je een auto met een hoger laadvermogen van bijvoorbeeld 11 of zelfs 22 kW? Niet iedere openbare laadpaal kan dit vermogen leveren. Heb je een Tesla? Dan kun je gebruik maken van het speciale Tesla Supercharger netwerk. Deze zijn te vinden bij veel hotels door heel Europa en laden je auto in slechts 20 minuten tot 80% weer op. 

Als je erover denkt om een roadtrip te maken met je elektrische auto, moet je eerst een paar dingen overwegen. De belangrijkste daarvan zijn hoe en waar je de auto gaat opladen. Als je die logistiek eenmaal hebt uitgezocht, is de rest eenvoudig! Goede reis!

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Stimuleer de verbeelding: Kinderkamers die lezen bevorderen

Volgende Artikel

Boneco Luchtbevochtigers: Top 5 Voordelen voor Gezond Wonen

Gerelateerde artikelen