Reizen met je elektrische auto – Dit is waar je rekening mee moet houden

Als je een elektrische auto bezit, vraag je je misschien af of het mogelijk is om met je auto een lange autorit te maken. Het goede nieuws is dat het mogelijk is! Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je de weg op gaat. In deze blogpost bespreken we wat u moet weten over reizen met uw elektrische auto.

Uw auto opladen

Een van de belangrijkste dingen die je moet overwegen als je met je elektrische auto reist, is hoe je hem gaat opladen. De meeste elektrische auto’s kunnen 200 tot 400 kilometerl afleggen met een volle lading, dus u moet een plan hebben om uw auto om de paar honderd kilometer op te laden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw auto onderweg op te laden. Een optie is het gebruik van een openbaar laadstation. U kunt openbare laadstations vinden door een snelle Google-zoekopdracht uit te voeren of door een app zoals PlugShare te gebruiken. Het opladen van je auto bij een openbaar laadstation duurt meestal 30 minuten tot 8 uur, afhankelijk van het station en het type lader dat je gebruikt. Bekijk ook goed wat het laadvermogen van uw auto is en zorg ervoor dat u een laadkabel hebt die dit laadvermogen ook aankan. 

Een andere optie voor het opladen van je auto is het gebruik van een draagbare lader. Draagbare laders zijn geweldig omdat u hiermee uw auto overal kunt opladen, of u nu op een camping of in een hotel bent. De mobiele laadkabel wordt meestal geleverd met verschillende adapters, zodat u uw auto kunt opladen, ongeacht het type stopcontact waartoe u toegang hebt. Heeft u die niet? Dan is het verstandig een mobiele laadkabel type 2 aan te schaffen. Deze zijn er met een uitgang naar schuko voor een normaal stopcontact of met een uitgang naar CEE voor een krachtstroom bron. 

Uw route plannen

Zodra u hebt bedacht hoe u uw auto gaat opladen, is het tijd om uw route te plannen. Bij het plannen van uw route moet u rekening houden met hoogteverschillen en extreme temperaturen. Hoogteverschillen kunnen van invloed zijn op de actieradius van uw auto, dus het is belangrijk daar rekening mee te houden bij het plannen van uw reis. Extreme temperaturen kunnen ook van invloed zijn op de actieradius van uw auto, omdat extreme hitte of kou de hoeveelheid beschikbare energie van de accu kan verminderen.

Iets anders waar u rekening mee moet houden bij het plannen van uw route is de locatie van openbare oplaadstations. Zoals we al eerder zeiden, kun je openbare oplaadstations vinden door even op Google te zoeken of door een app als PlugShare te gebruiken. Het is een goed idee om in kaart te brengen waar alle openbare oplaadstations zich langs uw route bevinden, zodat u dienovereenkomstig kunt plannen. Het laadvermogen van uw auto komt hier ook om de hoek kijken. Heeft u een auto met een hoger laadvermogen van bijvoorbeeld 11 of zelfs 22 kW? Niet iedere openbare laadpaal kan dit vermogen leveren. Heeft u een Tesla? Dan kunt u gebruik maken van het speciale Tesla Supercharger netwerk. Deze zijn te vinden bij veel hotels door heel Europa en laden uw auto in slechts 20 minuten tot 80% weer op. 

Als je erover denkt om een roadtrip te maken met je elektrische auto, moet je eerst een paar dingen overwegen. De belangrijkste daarvan zijn hoe en waar u uw auto gaat opladen. Als u die logistiek eenmaal hebt uitgezocht, is de rest eenvoudig! Goede reis!

Total
0
Shares
Vorige Artikel
microvezeldoek schoonmaken

Wat is de ideale reinigingsdoek?

Volgende Artikel

5 redenen om een Boneco luchtbevochtiger te gebruiken

Gerelateerde artikelen