Een hikevakantie vier je in de Ardennen

Gaat jouw hart sneller kloppen bij het uitstippelen van nieuwe, uitdagende hikes. Lekker struinen door het landschap. Bergen beklimmen, langs rivieren en beekjes lopen of diep in het bos verdwalen. Dan moet je in de Ardennen zijn! Trek je wandelschoenen aan en ga op pad door het prachtige Belgische landschap. Ga jij voor een bestaande route of stippel jij je eigen pad uit?

Wandel door het kenmerkende landschap, langs rivieren en grotten en de pittoreske dorpen. Er zijn een aantal populaire hikes in het gebied, bijvoorbeeld de Laddertjeswandeling. Deze route begint in Reochehaut, waarna je afdaalt naar de rivier Semois. Waar deze route ooit bekend stond als gevaarlijke route, is hij nu gelukkig goed begaanbaar. Zo loop je met een gerust gevoel door deze waanzinnige omgeving. De route dankt zijn naam aan de laddertjes, waarmee je omhoog klimt naar het eindpunt. Daar krijg je een prachtig uitzicht cadeau over het land. 

Een andere veel gelopen route is de Ninglinspo. Deze naam heeft de route te danken aan de gelijknamige bergrivier van België. Dit is ook direct de enige bergrivier van het land. Tijdens je wandeling geniet je van watervalletjes, avontuurlijke paden en uiteraard de natuur.

Ga je op vakantie met je kinderen? Dan is het blotevoetenpad in Gouvy echt wat voor jullie. Je loopt op blote voeten door het water, over houtsnippers, hooit, zand en een heleboel modder. Een leuke manier om actief bezig te zijn bij onze zuiderburen. 

Uiteraard zijn er nog veel meer mooie wandelingen in de heuvels van de Ardennen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om meerdere dagen op pad te gaan met niet meer dan een tent. Op deze manier kun je veel meters maken en is ideaal voor de langere, meerdaagse routes. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere kleinere routes uit te kiezen. Dan is het wel lekker om na een lange dag terug te komen in de luxe van een vakantiehuis. Als toeristische trekpleister zijn er tal van mogelijkheden, bijvoorbeeld op een vakantiepark in België of bij een particuliere eigenaar. Zelf gaat onze voorkeur uit naar een vakantiepark. Daar vind je vaak alle luxe van thuis zodat je de volgende dag goed uitgerust en vol frisse moed weer aan de volgende etappe kunt beginnen. 

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Tips, trucs en advies over woningverbetering

Volgende Artikel

Wat is chocolade?

Gerelateerde artikelen