De Ultieme Gids: Kies de geschikte TV voor Jou Thuis

geschikte tv zoeken

Bij het kiezen van een tv is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten. Natuurlijk is de beeldkwaliteit belangrijk, maar bij jou thuis kan de tv dan alsnog heel anders tot zijn recht komen. Daarom hieronder een aantal belangrijke punten waarop jij moet letten om een geschikte tv te vinden.

Let op de kijkafstand

In een grote winkel kan een tv heel anders ogen als in de woonkamer. Daarom is het slim om van tevoren te bepalen hoe groot je tv moet zijn. Dit kan je heel makkelijk bepalen door de kijkafstand te bepalen. 

Een handige vuistregel is dat je 2,4 keer de schermdiagonaal (in cm) moet nemen.

Stel de nieuwe tv moet op 2 meter afstand van de zitplek komen dan heb je uiteindelijk een tv nodig van 200 / 2,4 = 83 cm. En dat komt weer overeen met een 32 inch tv.

Dit is natuurlijk een schatting, iets groter of kleiner is natuurlijk altijd mogelijk. Het is allemaal wat jij persoonlijk prettig vindt.

Koop een nieuwe tv op het juiste moment

Waarschijnlijk wist je dit niet, maar is een periode in het jaar waar tv’s een stuk goedkoper zijn. In deze periode zijn de kortingen vaak een stuk hoger als andere momenten van het jaar. En deze periode is de tijd wanneer de nieuwe televisie modellen worden uitgebracht.

In de korte periode daarvoor worden de oudere modellen allemaal verkocht met een flinke tv aanbieding. Het best kan je daarom van april t/m juni de tv prijzen in de gaten houden. In deze periode zullen schitterend OLED, 4K en QLED tv’s voor schappelijke prijzen worden aangeboden.

welke tv is geschikt voor mij

Welk type tv?

Er zijn op dit moment verschillende type tv’s waaronder de Full HD, OLED, QLED en 4K tv’s. Maar er zijn bijvoorbeeld ook tv’s met een 100 hz scherm en zelfs al tv’s met 8K. Kortom, er is ontzettend veel keuze, maar welk type tv moet je kiezen?

  • Regulier tv kijken dan ben je al goed voorzien met een goede Full HD tv. 
  • Streamers die graag Netflix of andere streamingdienst kijken, hebben natuurlijk een goede smart tv nodig. Het liefst waarbij alle platforms worden ondersteund en ook een 4K scherm.
  • De mensen die graag sport kijken doen er goed aan om niet enkel een 4K scherm te nemen, maar ook voor 100 hz scherm. De beelden lopen dan net even wat vloeiender.
  • Gamers die graag op de Playstation of Xbox spelen hebben ook echt wel een goede tv nodig. Natuurlijk hebben ze een 4K scherm nodig, maar hier is ook belangrijk om naar de input lag te kijken. Zorg dat deze zo laag mogelijk is en dat het beeld 100hz is.

Het verschil in OLED en QLED zit hem vooral in de aanlichting van de tv. Een QLED licht pixels aan met achtergrondverlichting, terwijl een OLED gebruik maakt van individuele pixel verlichting. Daarnaast heeft een QLED een leeg met nanokristallen waardoor het kleuren heel scherp zijn. Bij OLED zijn de contrasten weer mooier, daarnaast heeft een OLED tv een bredere kijkhoek

Conclusie: Welke tv past bij jou?

Welke tv precies bij jou past, ligt dus vooral aan je persoonlijke situatie. In eerste instantie is het verstandig om precies de kijkafstand te bepalen om het aantal inch vast te stellen. Vanaf daar kan je kijken naar wat voor type tv bij je past en hoeveel technische specificaties je nodig hebt. 

Er is momenteel zoveel keuze in tv’s dat dit van tevoren vastleggen de zoektocht echt een stuk eenvoudiger maakt.  

Ook kan het slim zijn om te kijken welke tv’s de consumentenbond heeft getest. Op deze manier heb je een goede indruk welke tv’s op dit moment goed zijn.

Total
0
Shares
Vorige Artikel
trouwlocatie leiden bruiloft plannen

Trouwlocaties in Leiden: Ontdek jullie Droomlocatie

Volgende Artikel
online academy volgen

Start Jouw Online Academy: Passief Inkomen met Skillba Cursussen!

Gerelateerde artikelen