Je kunt Besparen op je Autoverzekering! Slimme Tips & Keuzes

Een autoverzekering is een belangrijk onderdeel van autorijden in Nederland. Het is namelijk wettelijk verplicht. De kosten van de verzekering kunnen enorm variëren, dus om geld te besparen op je polis moet je rondkijken voor de beste deal. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen beschikbaar en het is belangrijk om je opties te kennen voordat je je verbindt aan een specifiek plan.

Welke verzekeringen zijn er?

In Nederland kun je kiezen uit drie hoofdtypen autoverzekeringen. Wettelijke Aansprakelijkheid, Beperkt casco en All risk. Elk type dekking biedt verschillende niveaus van bescherming. 

Zoals de naam al aangeeft, dekt een WA-verzekering schade die aan andere partijen wordt toegebracht. Deze verzekering keert niet uit bij schade aan je eigen auto of bij diefstal.

Beperkt casco keert uit bij brand, diefstal, een botsing met een dier, schade door storm en hagel.

All risk geeft het eigenlijk aan, het wordt ook wel WA Volledig Casco genoemd, en dekt vrijwel alle schadegevallen, uiteraard is dit natuurlijk ook een stuk duurder.

Wat heeft nog meer invloed op de prijs van mijn autoverzekering?

Een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de kosten van je polis is het type voertuig waarin je rijdt. Je kunt bijvoorbeeld geld besparen door te kiezen voor een elektrische auto, die een lagere CO2-uitstoot heeft. Andere factoren kunnen zijn de hoogte van het eigen risico dat je moet betalen, je rijgeschiedenis en het aantal schadevrije jaren dat je hebt.

Om de juiste dekking te vinden die bij jou past, kan je het beste het aanbod aan autoverzekeringen vergelijken, met behulp van een vergelijkingswebsite.

Een andere manier waarop je kunt bezuinigen op je maandelijkse premie is door je eigen risico te verhogen. Het is een goed idee om de kosten van het verhogen van je eigen risico af te wegen tegen de mogelijke besparingen. Als je niet heel veel kilometers rijdt, kun je overwegen een verzekeringspakket te kiezen met een hoger eigen risico.

Het no-claim bonus systeem kan je ook geld besparen. Bij sommige maatschappijen kun je je no-claim bonus nog een jaar doorschuiven. Anderen kunnen een korting aanbieden voor jouw schadevrije jaren. Deze bonussen worden meestal overgedragen als je van verzekeringsmaatschappij verandert, dus wees niet bang om dit te verliezen, check het wel voor de zekerheid.

Alle tips op een rijtje

Als je je auto veel gebruikt, is het altijd handig om een goede verzekering af te sluiten, mocht je een keer iets raken tijdens het achteruit inparkeren. Let dus goed op welke verzekering je afsluit. Rij je meer kilometers? Ga voor een goede verzekering, dat geeft je ook een stuk prettiger gevoel. Het hebben van schadevrije jaren is ook een belangrijke factor bij het verkrijgen van een voordelige polis. 

Als alternatief kun je op je premie besparen door over te stappen naar een verzekeraar die een hoger eigen risico biedt. Een eigen risico is een vast bedrag dat je moet betalen bij een claim. Met een hoger eigen risico zul je meer moeten betalen bij schade, maar het totale bedrag dat je elke maand betaalt zal lager zijn. 

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Luxe is een Keuze: De Kunst van het Inrichten van Je Woning

Volgende Artikel

Een minimalistische Leefruimte: Less is More

Gerelateerde artikelen