Een nieuwe auto? Tweedehands of nieuw?

tweede hands of nieuwe auto keuze

Ga jij een nieuwe auto of een eerste auto kopen? Omdat auto’s niet goedkoop zijn kiezen veel mensen voor een tweedehands auto. Vraag je je af waar jij verstandig aan doet? In dit artikel zetten we voor- en nadelen van beide keuzes uiteen. Let op: zorg altijd dat je een goede autoverzekering afsluit, bijvoorbeeld bij Allianz Direct.

Prijs

Wat betreft de prijs is het heel simpel: een tweedehands auto is veel goedkoper. Waar de prijs van een gewone gezinsauto oploopt tot de paarduizend euro, is een tweedehands auto soms maar een paarhonderd euro. Wat betreft de verzekering ben je met een tweedehands auto vaak ook goedkoper uit, omdat je niet meer dan een wa-verzekering nodig hebt. Op voorhand je autoverzekering berekenen is een goed idee.

Staat

Hoewel er tweedehands auto’s in fantastische staat verkocht worden. Zul je in de meeste gevallen wat de staat van de auto beter af zijn met een nieuwe auto. Hoewel veel tweedehands auto’s voor de verkoop nog even goed door een monteur onder handen genomen worden, heeft deze auto al een heel leven achter zich en zullen eventuele mankementen nou eenmaal sneller optreden.

Looks

Wat betreft de looks: dit is een hele persoonlijke keuze. Sommige mensen zijn gek op de gepolijste look van een spiksplinternieuwe auto, terwijl anderen het doorleefde van een tweedehands auto juist helemaal te gek vinden.

Milieu

Vanuit milieu-oogpunt kun je vanaf twee kanten kijken naar de nieuwe of tweedehands auto. Enerzijds zou je het kopen van een tweedehands auto duurzamer kunnen noemen, omdat je een product hergebruikt, anderszijds zijn veel tweedehandsauto’s echte benzineslurpers. Als je kiest voor een tweedehands auto is het dus voor zowel je portemonnee als voor het milieu verstandig om even naar het verbruik te kijken. Tegenwoordig kun je echter ook al een hoop elektrische auto’s tweedehands kopen.

Is een tweedehands auto goedkoper?

Ook zou je je kunnen afvragen of een tweedehands auto wel echt zo veel voordeliger is. Als je een tweedehands auto koopt kun je wat betreft de prijsklasse toch het best een beetje in het hoogste segment gaan zitten. Tuurlijk: voor 500 euro kun je een auto kopen, maar de kans zit er dik in dat je klauwen met geld kwijt zult zijn aan reparatie en aan benzine. De wat modernere tweedehands auto’s zijn misschien net iets duurder in aanschaf, maar qua onderhoud zul je er een stuk minder aan kwijt zijn.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

4 leuke experimenten voor thuis

Volgende Artikel

Wil je graag een nieuwe keuken? Lees hier alle tips

Gerelateerde artikelen