Top Tips: Houd Je Schoenen Langer Mooi en Duurzaam

Wanneer je nieuwe schoenen hebt of nodig hebt, dan is het natuurlijk altijd fijn om te weten of ze wel of niet lang meegaan. Schoenen zijn namelijk niet altijd even goedkoop en daarom is het een goede investering zodat je er minstens een jaar weer mee vooruit kan. Om lang met schoenen te kunnen doen, is het goed als je ervoor zorgt dat je schoenen in topvorm blijven. Hieronder lees je precies hoe jouw schoenen in topvorm kunnen blijven.

1. Schoenen

Allereerst is het belangrijk dat je goede schoenen aanschaft. Een stevige schoen heeft ook meer kans om in topvorm te blijven dan een zwakke schoen. Kies daarom ook stevige damesschoenen uit om op te lopen en verhoog je kans op een schoen van goede kwaliteit. Daarnaast is het ook belangrijk dat je schoenen kiest die helemaal bij jou passen. Je wilt namelijk het komende jaar je wel prettig voelen in je schoen. Kies daarom dus een mooie kleur en een fijne schoen zodat jij weer even vooruit kunt.

2. Gebruik

Nu je een mooie schoen gekozen hebt, is het tijd om natuurlijk de schoenen aan te trekken en eropuit te gaan. Let hiermee wel op, je wilt natuurlijk niet dat je binnen no time alweer nieuwe schoenen moet halen. Het gebruik van de schoen speelt namelijk een grote rol bij het in topvorm houden van de schoen. Zo moet je niet met een sneaker gaan voetballen, voetballen moet je doen met daarvoor geschikte schoenen. Wanneer je namelijk gaat voetballen met een gewone sneaker, dan is de kans groter dat je schoen sneller kapot gaat. Denk daarom goed aan het gebruik van de schoen en gebruik hem ook echt alleen om te wandelen of om te rennen.

3. Schoon houden

Wanneer je een schoen gebruikt, dan gaat het je niet lukken om de schoen schoon te houden en dat hoeft ook helemaal niet. Schoenen zijn er ook wel een beetje voor om vies te worden. Toch is het wel verstandig om eens in de zoveel tijd je schoenen even een flinke schoonmaakbeurt te geven. Op die manier blijven je schoenen namelijk in topconditie en kunnen je schoenen een stuk langer mee. Schoonmaken van de schoen kan op verschillende manieren Denk bijvoorbeeld aan de wasmachine, met een borsteltje en water of je kunt ervoor kiezen om je schoenen schoon te laten maken door een schoenmaker.

4. Lakken

Als laatste is het belangrijk om je schoenen op een juiste manier te laten lakken. Wanneer je leren schoenen hebt, kan het zijn dat ze snel beschadigen. Door middel van lak of schoenpoets heb je daar minder snel last van. Door lak blijven je schoenen stevig en netjes en kun jij genieten van je mooie schoen. Elke schoen heeft weer andere lak nodig, het is dus wel verstandig dat je daar rekening mee houdt en dat je de juiste lak gebruikt voor de juiste schoen.

Total
0
Shares
Vorige Artikel

De Gids voor Plint Eindkapjes: Soorten, Voordelen & Installatie

Volgende Artikel

De Perfecte Crossmotorophanging: De juiste materialen en Passie

Gerelateerde artikelen