Waar moet je op letten bij een advocaat inhuren?

Ga je een advocaat inhuren? Neem dan niet de eerste de beste in de arm. Het is belangrijk om een aantal zaken in overweging te nemen om de juiste keuze te maken. In dit artikel lees je welke dat zijn. Reken er maar op dat je na afloop met meer zelfvertrouwen en een gerust hart een advocaat inhuurt.

Maak kennis

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen sluiten uit onwetendheid gewoon een deal met een advocaat die op hun pad komt. Kijk liever eerst of er een eerste (gratis of betaalbaar) consult wordt aangeboden om kennis te maken. Stel daarin alle vragen die je hebt om te bepalen of deze advocaat geschikt is voor jou en of er een klik tussen jullie is. Samenwerken met iemand waar je niet veel mee hebt of die je zelfs niet mag, wordt wellicht een vervelende klus. Houd ook rekening met de locatie; een advocaat dicht bij huis is handiger als je regelmatig afspraken hebt met diegene. En wist je dat een lokale advocaat vaak beter op de hoogte is van de rechters en rechtbanken in een bepaalde omgeving? Zo kan je een advocaat Gent beter inschakelen als je uit Gent komt, want die heeft vaak net wat meer kennis en ervaring met de mensen die daar werkzaam zijn. Net zoals dat een advocaat Antwerpen meer kennis heeft van wat er speelt in en rondom die stad. Maar kijk ook naar hoe een advocaat contact onderhoudt met cliënten. Is diegene goed bereikbaar en kan je vaak meldingen verwachten over jouw zaak? Dit is net zo belangrijk als een advocaat in de buurt. Misschien nog wel belangrijker!

Welke specialisatie is er nodig?

Afhankelijk van waar jouw zaak over gaat, kies je een advocaat Gent die gespecialiseerd is in dat rechtsgebied. Op die manier weet je zeker dat jouw advocaat goed op de hoogte is van alle wetten en procedures. Ga je scheiden, dan is familierecht de juiste specialisatie. Maar is er iets gaande met je bedrijf, dan wil je een advocaat ondernemingsrecht inschakelen. Kijk daarbij ook naar hoeveel ervaring iemand heeft en of diegene al soortgelijke zaken behandeld (en gewonnen!) heeft. En als je twijfelt kan je altijd zelf onderzoek doen naar de reputatie van een bepaalde advocaat. Dat doe je door rond te vragen aan bekenden, maar ook door online naar ervaringen te zoeken. Heb je een goede advocaat in de arm genomen, dan zal er lovend over hem of haar gesproken worden.

Vraag naar de kosten en strategie

Vraag tijdens het kennismakingsgesprek ook direct welke strategie de advocaat voor ogen heeft voor jouw specifieke zaak. En naar welke verwachte en eventuele extra kosten daaraan verbonden zijn. Zo weet je direct waar je aan toe bent. 

Total
0
Shares
Vorige Artikel

Het ideale dagje uit in Amsterdam